Tagrenovering

Tagrenovering – hvad koster renovering af taget?

– Få inspiration, se metoder, priser og alt der er værd at vide

Overvejer du at få lavet en tagrenovering? Det er der mange gode grunde til. Du kan forlænge holdbarheden på dit tag med helt op til 15-20 år, dog kommer det an på, hvilket slags tag du har. 

Derudover koster en tagrenovering ca. 30 % af prisen for et nyt tag, så du kan spare mange penge. Du kan få en professionel håndværker til at renovere taget, så resultatet bliver flot og holdbart. Læs med her for at få svar på dine spørgsmål om tagrenovering.

Hvornår skal taget skiftes eller repareres?

Det er en stor overvejelse at gøre sig, om man skal have skiftet tag eller have det repareret. Det kommer an på, hvilket slags tag du har, og hvor gammelt det er. 

Holdbarheden varierer, alt efter hvilke materiale taget er lavet af. 

Generelt set gælder disse levetider for de forskellige slags tagtyper:

Som du kan se, er der store variationer i de intervaller, der er angivet. Det er derfor vigtigt at tjekke tagets stand, da det også kommer an på, hvor meget det er blevet vedligeholdt. Vejr og vind har stor indflydelse på, hvor længe taget holder samt hældning, UV-stråler og ekstremt løvfald også spiller ind.

Alt efter hvor gammelt dit tag er, og hvilket materiale det er lavet af, kan det være, at det er tid at skulle have det skiftet ud eller reparere det. Læs mere i næste afsnit om, hvorvidt du kan nøjes med en tagrenovation, da dette vil spare dig for en masse penge.

Få 3 gratis tilbud på tagrenovering
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på tagrenovering

100% uforpligtende!

Tagrenovering eller nyt tag?

I de fleste tilfælde kan det godt betale sig at få renoveret sit tag i stedet for at lægge et helt nyt tag på. Du kan se, at taget har brug for en renovering, hvis taget har meget mosbelægning.

Mosbelægning vil nemlig afgive fugt, der suger ned i selve tagkonstruktionen. Dette gælder særligt tage med tagpap, hvor fugtskader kan forekomme som dampbuler i tagpappet.

Ved eternittage skal du være opmærksom på, om taget har mistet sin farve, eller om pladerne er knækkede. Ved tegltage er et klassisk tegn på skade, at der er mange nedblæste tegl og utætheder ved vinduer eller skorsten. Det er også tegn på, at taget skal renoveres.

Tagudskiftning er som sagt en meget dyr affære. Hvis man kan undgå det, sparer man en del penge ved blot at renovere taget i stedet for. Dog kan det vise sig at være nødvendigt med en hel tagudskiftning, hvis taget er gammelt og meget slidt.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal have gjort det ene eller andet, så skal du kontakte en uvildig rådgiver, der kan hjælpe dig.

Dit tag vil have brug for en renovering, hvis det er gammelt og ikke er blevet renoveret i mellemtiden. Hvis taget eksempelvis er over 20 år gammelt, anbefales det, at du hvert femte år får bestilt et gratis tagtjek. Her vil man få øje på utætheder, urenheder og lignende. 

På alle tage skal tagrender og nedløb gerne rengøres. Alt efter hvilket slags tag skal dette gerne ske hvert 2. til hvert 10. år. Dette kan også hjælpe dit tag til at holde i længere tid.

Tagrenovering pris

Hvad koster tagrenovering? Det kan være svært at sætte en fast pris, da det kommer meget an på, hvilken stand dit tag er i, hvilket materiale det er, og hvor stort det er.

Prisen kan ligge på alt mellem 10.000 og 50.000 kr. i alt. Vi ser lidt nærmere på de forskellige slags tage, og hvad m2 prisen ca. er for de forskellige.

TagtypePris
Almindeligt tegltag800 - 1.200 kr. pr. m2
Glaseret tegltag1.400 -2.000 kr. pr. m2
Ståltag600 - 800 kr. pr. m2
Bølgeeternit500 - 700 kr. pr. m2
Eternitskifer900 - 1.100 kr. pr. m2
Naturskifer1.300 - 1.500 kr. pr. m2
Tappaptag600 - 800 kr. pr. m2
Udestuetag (PVC)300 - 500 kr. pr. m2

Hermed kan det ses, at prisen varierer meget, alt efter hvilket tag der er tale om. Det er derfor en god idé at kontakte en professionel for at få en umiddelbar pris. Håndværkeren kan have brug for at tilse taget for at se, hvilken stand det er i.

Du får det bedste tilbud ved at indhente flere forskellige. Læs mere om dette i næste afsnit.

Sådan får du det bedste tilbud på tagrenovering

Det bedste tilbud får du ved at kunne sammenligne priserne mellem flere bud. Det kræver et stort forarbejde at indhente flere tilbud, og derfor kan du få stor hjælp ved at indhente 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.dk. Her får du 3 gratis tilbud, som du frit kan vælge imellem eller afslå. På den måde bliver priserne konkurrencedygtige, og du kan vælge den bedste pris.

Processen foregår på denne måde:

Der bliver udelukkende brugt anbefalelsesværdige håndværkere, da alle leverandører bliver anbefalet af tidligere kunder, og kun de bedste bliver brugt. Derudover bliver der brugt lokale håndværkere, så du ikke skal betale for transportudgifter.

Dette vil give dig det bedste tilbud på en nem og lettilgængelig måde.

Fordelen ved at benytte 3byggetilbud er desuden, at de stiller en entreprisegaranti på op til 35.000 kr. for fejl og mangler på arbejde udført for private. Boligforeninger, selskaber og erhverv er dækket for op til 100.000 kroner. 

Der et økonomisk sikkerhedsnet, der hjælper dig, hvis der går noget galt under tagrenoveringen eller tagfirmaet skulle gå konkurs inden arbejdet er udført. Se flere fordele ved 3byggetilbud herunder.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvordan foregår en tagrenovering?

En tagrenovering har forskellige processer, alt efter hvilket slags tag du har. Tagrenovering kan se ud på følgende måde:

1) Først foretages en dybdegående rensning af taget, hvor det renses for snavs, urenheder og nedslidning. Dette er primært for det æstetiske udtryk.

2) Derefter bliver der foretaget en algebehandling, hvilket fjerner alger og mos.

3) Tagreparation kan være nødvendig, hvis der er flækkede tagsten, som kan erstattes. I nogle tilfælde skal dele af taget udskiftes. Er dit undertag beskadiget, skal det desuden også udskiftes.
 
4) Taget males, så det bliver nyt og skinnende.

5) Efterfølgende kan man vælge at efterisolere taget og dermed spare penge på den fremtidige varmeregning.

Som nævnt er processen ikke altid som beskrevet, men dette er en god, general opskrift på, hvordan en tagrenovering foretages. Du kan også se processen i videoen herunder.

Afspil video

Kan jeg selv udføre en renovering af taget?

En tagrenovering er så stort et arbejde, at det kræver meget erfaring at udføre. Hvis arbejdet ikke bliver gjort godt nok, kan det have store konsekvenser – og dyre konsekvenser. Der er også en lovgivning, der skal opfyldes, hvilket en professionel håndværker vil være bekendt med.

I nogle tilfælde skal der bruges særligt værktøj, eller det kræver håndværksmæssig erfaring. Det er altid en god idé at rådføre sig med en fagmand. Dog vil det altid klart anbefales, at man får hjælp til dette projekt, da det er et stort arbejde og kan få store konsekvenser, hvis arbejdet ikke gøres korrekt eller ordentligt.

Du skal være opmærksom på, at hvis dit tag er et eternittag, som indeholder asbest, må du ikke rense taget, da dette kræver godkendt renseudstyr. Asbest er giftigt og skal dermed behandles efter lovgivningen på området. Dette vil en fagmand kunne hjælpe dig med.

Hvis dit tag er bølgeeternit, skal du også undgå at få det renset og malet, hvis tagpladerne er ”sprøde” eller har revner. I så fald vil det nemlig være ligegyldigt, at få det malet, da malingen blot hurtigt vil skalle af, og du har i virkeligheden brug for at få taget repareret.

tagrenovering pris

Konklusion

Hvis dit tag ikke kræver en hel udskiftning, er det en rigtig god idé at få en tagrenovering, da du sparer mange penge her. Du skal kontakte en professionel håndværker, som kan hjælpe dig med, hvilken slags tagrenovering der skal foretages, og hvilken stand dit tag er i. 

Det er forskellige håndværkere som kan klare opgaven afhængig af, hvilken tagtype der er tale om. Det kan både være en tømrer, murer eller tagdækker. 

Du kan få 3 gratis tilbud for at få det bedste tilbud på netop din opgave.

Det er altid en god idé at få tageftersyn eller rengjort dine tagrender, så tagets levetid forlænges. Med en tagrenovering vil tagets levetid også forlænges yderligere og blive så godt som nyt.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 4.4 / 5. Antal bedømmelser 7

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

  • https://www.3byggetilbud.dk/tips/gode-raad-tagrenovering/
  • https://www.3byggetilbud.dk/lp/tagrenovering/
Scroll to Top