Anlægsgartner

- Se priser, hvordan de kan hjælpe og hvordan du får det bedste tilbud

Går du med store planer for din have? Måske drømmer du om et havebassin eller en helt ny have fra bunden af, hvor du bestemmer, hvordan den skal se ud. Eller måske skal du have fældet et stort træ, trimmet haven eller noget helt andet. 

Alle disse opgaver kan en anlægsgartner hjælpe dig med. 

Anlægsgartneren kan – som navnet antyder – anlægge din have, men der er også mange andre opgaver, som inkluderer en anlægsgartners hjælp. 

Læs med her for at blive klogere på alle dine spørgsmål, og hvordan du får den bedste pris.

Pris: Hvad koster en anlægsgartner i timen?

Prisen på en anlægsgartner er meget individuel, da det kommer an på, hvad du skal have ordnet, og hvor stor opgaven er. 

Desuden har din lokation ofte en betydning for prisen. Priserne vil være dyrere på Sjælland og i Hovedstadsområdet. 

De fleste anlægsgartnere vil bruge de samme grossister, hvorfor materialerne ofte koster det samme. 

Det kommer derfor mest an på din opgave, hvilket gør, at timeprisen kan variere en hel del. Selv to anlægsgartnere i din by kan variere i pris. 

Derfor er det altid en god idé at indhente flere tilbud, så du ikke går med det første – og måske dyreste.

En generel timepris for en anlægsgartner vil ligge på omkring 400-600 kr.

En anlægsgartner vil typisk give en pris på hele opgaven og ikke en timepris. Det er meget forskelligt, om du skal have klippet græs eller have hjælp til anlægning af haven.

Få 3 gratis tilbud på din haveopgave
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud på
din anlægsopgave

100% uforpligtende!

Priseksempler

Her giver vi dig nogle priseksempler på, hvad en opgave kan koste:

  • Ny fliseterrasse: For 40m2 terrasse koster det ca. 660 kr. pr. m2.
  • Plante hæk: Hvis du har en have på 200 m2, som har hæk på 3 af siderne, så vil det, for 60 m hæk, koste 53.500 kr. Dette gælder en billig færdighæk såsom en bøg.
  • Rullegræs: Med en have på ca. 200-300 m2 vil det koste 23.000 kr.

Indhent flere tilbud og spar 10-20 %

Når du får flere tilbud, er der størst chance for, at du får det bedste tilbud. Her får du mulighed for at sammenligne tilbuddene og dermed vælge det bedste. 

Hos Danmark største tilbudstjeneste for håndværkere 3byggetilbud.dk kan du gratis få 3 tilbud, som du kan vælge mellem. Det kan gøre, at du sparer helt op til 10-20 % fremfor dem som slet ikke undersøger markedet. 

Hvis du har flere opgaver, der skal varetages af en anlægsgartner, kan du med fordel samle dem på én gang. Her har du også mulighed for at spare nogle penge.

Det er ideelt at benytte sig af 3byggetilbuds tjeneste, da det gør det nemt for dig, samtidig med at du sparer penge. 

Du skal ikke bruge tid på at researche forskellige tilbud, men kan indhente alle tilbuddene her, det er helt uforpligtende. 3byggetilbud bruger kun nogle af Danmarks bedste håndværkere, som bliver vurderet ud fra tidligere kunders oplevelser. Du er sikret et godt resultat, effektivt arbejde og en billigere pris.

Når du skal indsende din opgave, er det en god idé at beskrive den så meget som muligt. På den måde bliver tilbuddene også mere præcise. 

Når du har indsendt opgaven, vil du blive ringet op med 3 gratis tilbud.

Klik her for at sende din opgave og hurtigt få 3 gratis tilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er en anlægsgartner?

For at blive anlægsgartner kan man tage en anlægsgartneruddannelse, som tager 4,5 år. Dog er titlen ikke beskyttet, så alle kan sådan set kalde sig anlægsgartner. 

Mange anlægsgartnervirksomheder indgår dog i Danske Anlægsgartnere, som er en fælles organisation, og de giver dig som kunde en garantiordning og klagenævn som sikkerhed. Det er derfor en god idé at finde en anlægsgartner, der hører ind under én af disse kategorier.

En anlægsgartner anlægger, arrangerer og plejer haver og grønne området, groft sagt. De vil have forstand på jord, næring, planter, fliser og alt hvad man skal vide, når man anlægger en have. 

De vil have helt styr på, hvordan buskene skal beskæres, så de gror bedst muligt. Du får professionel hjælp, hvorfor lønnen også vil være derefter.

Hvad kan en anlægsgartner hjælpe dig med?

En anlægsgartner kan hjælpe med:

Anlægsservice inkluderer at anlægge en have eller andre grønne områder såsom parker.Området opbygges efter en tegnet skitse, hvor alting vil være nøje beregnet ned til mindste detalje. 

Desuden kan en anlægsgartner hjælpe med at lægge sten og fliser til terrasser eller gangstier. De kan hjælpe med at opsætte hegn eller beplantning af buske, hække osv. 

Alt, hvad der har med en have at gøre, kan du få hjælp til her, og du kan altid kontakte en anlægsgartner for at høre, om de kan hjælpe med netop din opgave.

Plejeservice indbefatter, at anlægsgartneren plejer området efterfølgende. Det kan være hjælp med beskæring af buske, træer, græsslåning eller fældning. 

Ofte vil dette være tilfældet i offentlige parker, men kan også sagtens være belejligt for dig som privat person, hvis du ikke selv har grønne fingre. 

Måske har du ikke mere mulighed for at slå dit græs eller beskære buske, og så kan det være en kæmpe hjælp at få en anlægsgartner til at gøre det for dig.

Med en anlægsgartner kan du få rådgivning og den sparring, du måske har brug for, når du skal anlægge din have, eller går og drømmer om, hvilken have du gerne vil have.

En anlægsgartners opgaver kan nogle gange være de samme som en brolæggers. Det kan eksempelvis være at anlægge en terrasse i haven. 

Anlægsgartneren vil dog have viden om planter, jord og næring, som brolæggeren ikke har. Derfor kan du med fordel slå nogle af opgaverne sammen, hvis du alligevel skal have hjælp fra en anlægsgartner.

Her er nogle af de opgaver, som en anlægsgartner kan udføre for dig:

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top