Ståltag pris – hvad koster montering af nyt ståltag?

– Se priser pr. m2, typer, FAQ og alt der er værd at vide

Stålpladetag er blevet en populær tagløsning i Danmark. Det drejer sig primært om prisen, men også den lange levetid og den minimale vedligeholdelse, tagbelægningen kræver. Det er desuden et let tag, hvilket gør det nemt at montere. 

Overvejer du et nyt ståltag? Du kan læse om fordele og ulemper her, ståltage priser, montering af ståltag, og hvordan du får den bedste pris.

Ståltag priser – hvad koster et nyt ståltag?

Prisintervallet pr. m2. for et ståltag ligger på 650-700 kr. pr. m2. inkl. moms og montering.

Der findes forskellige producenter af stålplader til taget, og deres priser ligger således:

Type af ståltagPris pr. m2
DecraFra 700 kr.
AeroDekFra 700 kr.
MetrotileFra 680 kr.
ProfilmetalFra 650 kr.
LindabFra 665 kr.
HP-ståltagFra 650 kr.

Et konkret priseksempel for et hus kan lyde på:

Et nyt ståltag med Decra eller AeroDek ståltagstypen for et hus på 150 m2 inkl. montering og ekskl. renovering og udskiftning af ovenlysvinduer, kviste og skorsten: ca. 105.000 kr.

Et ståltag varierer meget i pris, som er tilfældet ved alle tagbelægninger. At lægge tag er en stor investering, og der er meget, der har indvirkning på prisen.

Det samme gør sig gældende ved et ståltag, hvor blandt andet følgende faktorer vil spille ind på prisen:

Alle faktorerne gør, at det er svært at give et overordnet prisestimat for alle tilfælde. Derfor kan det altid anbefales at indhente flere tilbud, da du får tilbud på din konkrete opgave.

Det kan du blandt andet gøre hos 3byggetilbud, hvor du får 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på nyt ståltag

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på ståltag

Sådan får du en god pris på et nyt ståltag

Hvordan får du et billigt ståltag? Som allerede nævnt får du den bedste pris, når du får flere tilbud. Det vil give dig et økonomisk overblik over prisen for netop din opgave.

Da det kan være enormt tidskrævende at researche sig frem til mange tilbud, er det en god idé at benytte sig af 3byggetilbuds uforpligtende tilbud. De gør arbejdet for dig. Tilbuddene er gratis, og du kan vælge frit mellem dem eller afslå alle. Der findes mange fordele ved at vælge 3byggetilbuds service:

Det giver dig friheden til at vælge det tilbud, du mener, er bedst. Desuden er du sikret, at det er dygtige håndværkere, som du kan stole på, da 3byggetilbud har et internt system, hvor alle håndværkere bliver vurderet af tidligere kunder.

Du kan klikke her for at få 3 uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud.

Ståltaget er ét af de billigste tage, så kan det stadig godt være en uoverskuelig pris for mange.

For at få et billigt ståltag er der flere muligheder:

1) Hvis du har erfaring med byggeprojekter, kan du overveje selv at indkøbe materialer og styre byggeprojektet. På den måde skal du kun betale tagdækkeren for at montere taget, hvilket du vil spare penge ved. Det vil dog også blive meget mere tidskrævende for dig.

2) Du kan lægge ståltag ovenpå et eksisterende tag. Du kan spare op imod 30-40 % ved at lægge ståltag på dit eksisterende tag i stedet for at foretage en tagrenovering.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Producenter af ståltag

Der findes mange forskellige producenter af ståltage, men der er nogle mere populære, du bør tjekke ud, da de laver kvalitetsmaterialer. Decra, er nok de mest kendte. Der er forskel, alt efter hvem du køber ståltagspladerne af i garanteret levetid, størrelser, materialer, hvordan de monteres osv.

Du kan købe tagpladerne selv i mange byggemarkeder, og du kan spare penge ved at købe dem direkte hos producenten. Du kan for eksempel få et tilbud her.

Hvis du er i tvivl om, hvilket produkt der er det helt rette for dig, så er det en god idé at kontakte en fagmand og snakke med denne om det. På den måde kan I sammen finde den bedste løsning for dig i form af pris og kvalitet. De fleste tagdækkere kan tilbyde indkøb og montering af de forskellige typer af ståltag på markedet.

Du kan læse om de forskellige producenter her:

Decra

Som allerede nævnt er det den mest populære producent. Tagpladerne fås i 2 typer overflade. Typerne kaldes: Decra Classic og Decra Elegance.

Prisen for et Decra tag er højere end konkurrenternes, men kvaliteten er også i top. Du får 30 års garanti på tagpladerne.

aerodek unique staaltag
Decra Elegance Ståltag

AeroDek

AeroDek stålpladerne er på samme vis som Decra bygget op omkring en kerne af stål. AeroDeks er galvaniseret med aluzink og belagt med enten keramisk farvet stengranulat eller slagfast pulverlakering. Tagpladerne fås i 2 typer overflade. Typerne kaldes: Unique og Tradition.

Prisen for et AeroDek tag er meget lig Decras og du får også 30 års garanti på tagpladerne.

Metrotile

Metrotile er en nyere producent på markedet. Tagpladerne minder i udseendet om Decra og AeroDeks, men de er billigere. Pladerne produceres i Belgien og forhandles af en jysk forhandler.

Metrotile har en serie, hvor de mest populære er Bond QUARTZ, Bond PRESTIGE. Der findes dog flere i serien, som har endnu flere udtryk og farver. Du får 40 års garanti på tagpladerne.

Lindab

Lindab ståltag er de eneste tagplader, der leveres i tilpassede længder målt fra tagfod til kip. De skrues fast på oversiden af pladen, hvor de andre sømmes i forkanten af pladen. Det er belagt med plastisol og kan fås i flere farver. Det produceres i Sverige, men har afdelinger i Danmark.

Leveringstiden er gerne 1 uge, da tagpladerne tilpasses det enkelte tag. Prisen er i den højere ende, da tagpladerne tilpasses dit tag. Du kan få 3 typer: Topline 40, Topline 107 og kliktag. De fås med mat eller blank overflade, og farverne er teglrød, mørkerød, brun, grafitgrå og sort. Du får 20 års garanti på tagpladerne.

Profilmetal

Profilmetal producerer selv ståltagpladerne og er en dansk importør. De har trapezplader, bølgede sinusplader og tagstensplader. Ståltaget er CE-godkendt. Du kan få lange plader, så du undgår de samlinger, som kortere plader giver. 

Du kan få antikondens mod merpris, og de fås i mange forskellige farver og variationer. Du får 40 års garanti på tagpladerne.

Hvis du gerne selv vil indkøbe ståltagpladerne, kan du få et tilbud fra Profilmetal her.

profilmetal staaltag

HP-ståltag

HP-ståltag producerer trapezplader og teglstensprofiler. Det findes i mange forskellige farver. Du kan få stålpladerne i 3 typer og et utal af farver. Et eksempel er Exclusive Teglstensprofil, som fås i polyester, polymax og maxcoat.

Farverne er: gul, rød, skovgræn, antracitgrå, mørkebrun, lysegrå og mørkegrøn. Du får 20-40 års garanti på tagpladerne.

Hvad er ståltag?

Ståltag er fremstillet af stål, der typisk vil være varmegalvaniseret, før det pålægges den ønskede belægning og farve. Ståltag anvendes oftest på garager, sommerhuse, parcelhuse og industrielle bygninger.

Hvorfor skal du vælge et ståltag på dit hus?

Der er mange fordele ved ståltag. Nogle af dem er:

Andre læste også denne guide til: Nyt tag

Hvilke typer af ståltag findes der?

Der findes forskellige typer af stålpladetage, som du i det her afsnit kan få inspiration til, hvilket et du skal vælge til dit tag. De mest typiske er tagstensplader og ståltrapez.

Ståltage kan have meget forskellige former for udseende, alt efter om det er ståltagplader udformet som klassisk tegl eller med trapez profil.

Trapez sælges som regel i hele længder, hvor tagplader fås i enkelte plader med typisk op til 6 meters længde.

Tagstensplader

Tagstenspladerne bruges til mange forskellige slags huse. Sommerhuse, erhvervsbygninger og almene boliger. På grund af det æstetiske udtryk vil de ofte blive anvendt på bygninger til beboelse. Det kan anvendes ved nybyggeri, men også ved renovering.

profilmetal tagstensplader staal
Profilmetal tagstensplader i stål

Ståltrapez

Ståltrapezplader er billigere end tagstenspladerne. Størrelsen på trapezen kan ses ved at kigge på varens mærkning. Hvis der står TP20 er trapezmålet 20 mm. Pladerne bruges ofte til carporte, skure eller tage med minimum hældning. De kan bruges ned til 5 grader.

Staaltrapez profilmetal staaltag
Ståltrapezplader fra Profilmetal

Sinusplader

Der findes også en type, der kaldes sinusplader. De er bølgede og består af galvaniseret stål med 2 lags primer og coating på toppen. De er billige og gode til det danske vejr, hvorfor de ofte bruges til industri- og landsbrugsbygninger.
sinusplader staaltag profilmetal
Ståltrapezplader fra Profilmetal

Pandeplader

Pandeplade er i en årrække blevet brugt meget til landbrug, men kan også sagtens bruges til erhvervsbyggeri eller på parcel- og sommerhuse. Den dækker 1.080 mm og fås som både tag- og facadeprofil.

Hvilke belægninger fås til ståltage?

Du kan yderligere få forskellige belægninger, og de hedder polyester, topcoat, plastisol og greencoat.

Polyester

Polyester er en ældre belægningstype, som har været brugt i flere år. Belægningen er glat, og det gør den mere afvisende over for snavs, blade, alger og mos. Garantiperioden er mellem 10 og 15 år for ståltagplader med denne type belægning.

Topcoat

Topcoat er videreudviklingen af polyester. Den er dobbelt så tyk som polyester, og overfladen indeholder ikke PVC og er miljøvenlige. Garantien er mellem 20 til 40 år.

Plastisol

Plastisol bruges ikke så meget længere, men det er plastik, stålpladerne belægges med. Fordelen er, at pladerne er meget holdbare og har svært ved at få ridser. Ulempen er dog tykkelsen, og at belægningen indeholder PVC, som er miljøskadeligt ved afskaffelsen. PVC kan også være problematisk ved brand, fordi det udskiller skadelige stoffer. Garantien er mellem 10 og 20 år.

Greencoat

Greencoat er miljøvenlig med en biobaseret overfladebehandling lavet af rapsolie. Den er modstandsdygtig over for alle vejrforhold.

Kan et ståltag lægges på alle huse?

For at få et ståltag skal taget have en hældning på mindst 12 grader. Du skal derudover være sikker på, at der er sørget for korrekt ventilation af tagrummet mellem undertag og tagbelægningen, da kondens og fugtighed ellers kan blive et problem. Hvis taget er udført korrekt, burde det ikke blive et problem.

Fugten skal kunne komme ud af taget, hvorfor det er en god løsning med diffusionsåbne undertage.

Få 3 gratis tilbud på ståltag

Hvad er den forventede levetid på et ståltag?

Et ståltag kan have en levetid på op til 60-100 år. Nogle ståltage har 40 års garanti. Levetiden er kortere end et tegltag, skifertag og eternittag, men længere end tagplader af plast. 

Du skal huske, at der er kortere levetid på undertaget, som skal skiftes inden. Generelt set har ståltage en lav pris i forhold til levetiden.

Larmer et ståltag?

Mange tror, at ståltage larmer ved regnvejr. Nej, det vil ikke være tilfældet med moderne ståltage. De er belagt med kraftig polyester maling eller maling og stengranulat, som tager det meste af lyden. Nogle producenter tilbyder særlige lyddæmpende funktioner, som er indbygget i tagpladerne, for eksempel Decra Acustic.

Hvor lang tid tager montering af et nyt ståltag?

Det afhænger af mange faktorer, eksempelvis størrelsen på taget, men ved et gennemsnitligt hus på 120 m2 vil ståltaget kunne monteres i løbet af 1-2 uger. Skorstene, ovenlysvinduer, skotrender eller lignende kan dog vise sig at forlænge processen.

Det kan dog også tage meget kortere tid. Nogle udbydere skriver, at processen kun tager 3-4 dage at montere ved et Decra tag.

Montering af ståltag – kan man gøre det selv?

Det er muligt selv at montere det. Det er dog vigtigt at påpege, at du selv står med ansvaret for de skader, der kan opstå, hvis taget ikke er lagt korrekt. Det kan betyde, at taget i sidste ende holder færre år, end det egentlig ville kunne ved en korrekt udførelse.

Derfor vælger mange at få en fagmand til det. Ved et ståltag er det ofte et tagfirma eller en tømrer, du skal have fat i til at hjælpe dig. Du kan indhente 3 gratis tilbud her

Producenterne har typisk en montagevejledning, som du kan følge. Se den her.

Du kan se processen for montering af Profilmetal tagstensplader i denne video:

Så er der ikke andet tilbage end at sige held og lykke med dit nye ståltag.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top