Udskiftning af tag - hvad koster det at skifte tag?

– Få inspiration, se priser og alt der er værd at vide om tagudskiftning

Få 3 gratis tilbud på tagudskiftning

Har du fået at vide, at dit tag skal udskiftes, eller ved du, at det snart vil trænge til det? 

Så har du nok mange spørgsmål, for som du måske ved, er det en dyr omgang at få skiftet tag. 

Det kan dog betale sig på sigt, da taget derefter kan holde op til 30-50 år, alt efter hvilket tag du får lagt på. 

Læs med her for at få svar på alle dine spørgsmål.

Hvornår skal taget udskiftes?

Dette spørgsmål afhænger af, hvor gammelt taget er, og hvilken slags tag du har. Der kan være store variationer, alt efter hvilket slags tag du har. Det er derfor vigtigt ofte at tjekke tagets stand, hvilket kan gøres af en professionel ved et gratis tagtjek.

Tagets levetid kommer nemlig også an på, hvor godt det er vedligeholdt, og om det har været udsat for storm, alger, ekstremt løvfald osv. Tagets hældning kan spille ind på, hvor længe det holder, og andre faktorer spiller ind. Et tag er afgørende for hele husets stand, da et utæt tag for eksempel vil give fugt- og svampeskader. Særligt hvis der trænger vand ind i resten af huset og ikke blot tagkonstruktionen.

Tagbelægning har en begrænset levetid, og når denne er gammel og slidt, vil den ikke længere kunne repareres, og taget kan blive utæt. Dermed skal taget skiftet, da det ellers vil give store skader, som vil koste mere end et nyt tag.

Derudover kan du også vælge at udskifte taget, hvis du synes, at det æstetisk passer dårligt med resten af huset i farve eller stil. Hvis du renoverer huset eller bygger ud, kan det også være en idé at skifte taget. Nogle tage er også meget dårligt isolerede, og dermed kan det give mening for dig at skifte det, hvis der ikke er mulighed for efterisolering.

Generelt set gælder disse levetider for de forskellige slags tagbelægninger:

Få 3 gratis tilbud på tagudskiftning
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på udskiftning af tag

100% uforpligtende!

Udskiftning af tag eller tagrenovering?

Udskiftning af tag er en dyr omgang, der er ingen vej udenom. Dog er det en langtidsinvestering, da dit tag så forhåbentligt kan holde op mod 30-60 år efterfølgende, hvis du passer godt på det. Taget kan være så slidt eller gammelt, at det er uundgåeligt at få udskiftet taget.

I nogle tilfælde kan det betale sig i stedet for at få lavet en tagrenovering, hvor du sparer penge. Dette er dog en midlertidig løsning, men kan sagtens forlænge tagets levetid, og uanset hvad få det til at se så godt ud som nyt.

Hvis du er i tvivl, kan du kontakte en fagmand, som kan hjælpe dig med, hvad der er løsningen for dit tag. Det er altid en god idé at starte med et gratis tagtjek, da du så får en vurdering på tagets stand, og hvad det egentlig har brug for. Derefter kan du overveje dine muligheder. Du kan bestille et gratis tagtjek her.

Hvad koster det at skifte tag?

Hvad det koster at få skiftet tag, afhænger af hvor stort dit tag er, hvilken stand det er i, og hvilket materiale det er lavet af og skal udskiftes til. Derfor er det svært at fastsætte en eksakt pris for dit tag, men en typisk pris for et nyt tag ligger på mellem 400 og 2.000 kr. pr. m2.

Her er en liste over nogle af de forskellige slags tagtyper, man kan vælge og prisen på dem:

- Betontag: ca. 1.350 kr. pr. m2
- Tegltag: ca. 2.000 kr. pr. m2
- Eternittag: Ca. 1.000 kr. pr. m2
- Tagpap: ca. 1.200 kr. pr. m2
- Ståltag: ca. 1.800 kr. pr. m2
- Bølgeeternit: ca. 850 kr. pr. m2
- Naturskifer: ca. 1.900 kr. pr. m2

Hvad afhænger prisen af?

For at blive klogere på prisen for lige netop det tag, du ønsker, så kan du læse med her om forskellige faktorer, der spiller ind på prisen:

Sådan får du den bedte pris på udskiftning af tag

Når prisen kan variere så meget, er det bedste, du kan gøre, at få flere tilbud på din opgave, så du kan sammenligne priserne. På den måde bliver du hverken snydt eller går glip af et bedre tilbud. Hos 3byggetilbud.dk får du 3 gratis tilbud, som du kan sammenligne mellem. Dette gør det super nemt for dig, da du ikke selv skal researche mellem forskellige håndværkeres tilbud, hvilket kan være meget tidskrævende.

Du kan vælge at afslå de 3 tilbud, så der er ingen binding. Desuden er det tilbud, der gælder for nogle af Danmarks bedste håndværkere. Alle håndværkere bliver vurderet ud fra tidligere kunders anmeldelser, hvilket betyder, at kun de bedste bliver brugt.

Du skal være forberedt på, at prisen vil være lidt dyrere, hvis du bor i Hovedstadsområdet, i en større by eller øst for Storebælt. 3byggetilbud bruger lokale håndværkere, så prisen kommer så meget ned som muligt, da du ikke skal betale transportudgifter oveni.

Klik her for at få 3 gratis tilbud på din opgave.

Fordelen ved at benytte 3byggetilbud er desuden, at de stiller en entreprisegaranti på op til 35.000 kr. for fejl og mangler på arbejde udført for private. Boligforeninger, selskaber og erhverv er dækket for op til 100.000 kroner. 

Der et økonomisk sikkerhedsnet, der hjælper dig, hvis der går noget galt under udskiftningen af taget eller tagfirmaet skulle gå konkurs inden arbejdet er udført. Se flere fordele ved 3byggetilbud herunder.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvilke overvejelser skal du gøre dig, inden du skifter tag?

Når du alligevel skal have udskiftet taget, kan du lige så godt overveje, om du i samme ombæring skal få foretaget andre ændringer. Fx at inddrage et tagrum til beboelse, få et ovenlysvindue, lystunneler eller kviste. Der er mange muligheder, som du kan tale med håndværkeren om, hvis du netop gerne vil have mere lys eller mere plads i dit hus.

Du kan også overveje, om du vil bevare husets stil, eller om du vil lave et tagskifte, der gør din bolig nyere og mere moderne. Måske vil du gerne have hældning på et fladt tag eller få en tilbygning.

Derudover skal du huske at tjekke, om der er regler i grundejerforening, og om der er lokalplaner, der skal overholdes. Ellers er der masser af muligheder for at præge dit hus, så du kan udvide med plads, gøre huset mere lyst eller få et helt nyt udtryk.

Hvis det skulle ske at regne i den periode, hvor der lægger nyt tag, er det håndværkerens ansvar at få dækket det til. Du kan dog kontakte dit forsikringsselskab inden og informere dem om, at du skal til at bygge og dermed høre, hvad forsikringen dækker. Typisk vil din husforsikring dække vandskader grundet storm eller brand.

udskiftning af tag pris

Må du selv stå for en tagudskiftning?

Ja, det må du umiddelbart gerne. Dog skal du være opmærksom på lovgivningen, hvis du har et tag med asbestholdige fibercementplader. 

Andre læste også denne guide om: Asbesttag

Det kan ikke anbefales selv at skifte tag, hvis du ikke selv har prøvet det før, da det er enormt kompliceret og et stort stykke arbejde, der nemt kan gå galt. Håndværkeren vil have den fornødne viden og kan give dig den sparring og rådgivning, du har brug for.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top