Byggerådgiver til private – Priser, tilbud og hvilken rådgivning de kan tilbyde

Har du brug for rådgivning til et byggeprojekt? Det kan være en stor hjælp i et uoverskueligt projekt, hvor du kan miste overblikket.

Hvad er prisen på byggerådgivning, hvilken byggerådgiver skal du have fat i, og hvornår er det smart at få hjælp af en rådgiver? 

Det kan du få svar på i denne artikel.

Hvad er prisen på byggerådgivning?

En byggerådgiver koster typisk mellem 700 – 1.300, - kr. i timen inkl. moms. Prisen er varierende alt efter opgavens omfang. Det er vigtigt, at byggerådgiveren har en relevant byggesagkyndig uddannelse, såsom arkitekt, bygningskonstruktør eller ingeniør.

Vi giver nogle priseksempler i de næste afsnit som kan give en idé om, hvad du skal forvente at måtte betale byggerådgiveren for typiske opgaver.

Få 3 tilbud på byggerådgivning
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
fra byggerådgivere

100% uforpligtende!

Hvilken byggerådgiver skal du have fat på?

Der findes forskellige byggerådgivere, som du kan blive klogere på her. Det er vigtigt, at byggerådgiveren er uvildig.

Det vil sige, at personen ikke skal have nogle personlige eller økonomiske interesser i byggeriet, men kan rådgive dig uafhængigt. Ofte uddannet bygningskonstruktør, arkitekt, ingeniør eller byggesagkyndig.

Byggerådgiveren kan have forskellige kompetencer, så du skal vælge en, der passer til det projekt, du skal have hjælp til.

Du kan også få brug for flere byggerådgivere i løbet af projektet. Nogle har specialiseret sig, hvor andre kan give rådgivning inden for en bredere ramme.

byggeraadgiver byggeraadgivning pris

Byggerådgiveren kan være kommunikatoren til håndværkerne, gå byggeriet efter og rådgive dig. Byggerådgiveren vil have det store overblik, hvor der ellers kan opstå huller i byggeriet.

Det kan være, at du har valgt et arkitekttegnet hus med hovedentreprise, men nogen skal også overlevere dine ønsker til byggefirmaet, og hvordan tegningen kan udføres.

Det er netop de huller, som kan opstå i et byggeri, hvor tingene går galt. Du skal starte med en byggerådgiver, allerede når du skal vælge rammerne om byggeriet.

Du kan gøre det nemt for dig selv ved at vælge 3byggetilbud. Du skal blot beskrive dit projekt, og hvad du søger rådgivning til. 3byggetilbud matcher dig gratis med den rette byggerådgiver til din specifikke situation. Tilbuddene er ganske uforpligtende.

Få 3 tilbud på byggerådgivning
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på byggerådgivning

100% uforpligtende!

Sådan får du den bedste pris på en byggerådgiver

Den bedste pris får du ved at indhente 3 tilbud hos 3byggetilbud. Du skal bare beskrive dit projekt, og hvad du mangler rådgivning til, så matcher 3byggetilbud dig med de rette byggerådgivere. 

Det gør det nemt for dig, og du får endda mulighed for at vælge mellem 3 forskellige og det bedste tilbud! Tilbuddene er både gratis og uforpligtende. Du sparer altså både tid og penge.

3byggetilbud har siden år 2000 formidlet opgaver mellem kunder og professionelle. De har en succesrate på 98 %, og på Trustpilot har de scoret 4,5/5 stjerner. Det viser, at kunderne er meget tilfredse med den service, de får.

Klik her for at blive matchet med byggerådgivere

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvornår har du typisk brug for en byggerådgiver?

En byggerådgiver er typisk en ingeniør, arkitekt eller bygningskonstruktør, som er specialiseret i byggeprojekter.

Byggerådgivning er essentielt, når du skal bygge nyt, renovere eller købe nyt. Der findes som sagt forskellige slags byggerådgivere, der har forskellige kompetencer.

Du får brug for en byggerådgiver:

Ved huskøb / køberrådgivning

Det er oplagt at benytte dig af en byggerådgiver, når du skal skrive under på en købsaftale.

Byggerådgiveren vil besigtige ejendommen og kan gøre dig opmærksom på forhold i tilstandsrapporten – eller forhold som netop ikke er nævnt i tilstandsrapporten.

Ved den opdagelse kan du nemmere kræve nedslag i prisen eller bede om udbedring af problemet. Den uvildige byggerådgiver kan prissætte reparationer, så du ved, hvad det ville komme til at koste, og hvilket nedslag du dermed skal foreslå.

Priseksempel:

Som et eksempel koster en køberrådgivning omkring 4.000 – 6.000,- og prisen indeholder altid transport, besigtigelse og moms, mv.
Du får ikke en skriftlig rapport, men derimod en mundtlig besigtigelse.

Ved skader og forsikringssager

Måske er du virkelig uheldig, og der kommer en eller flere skader på dit hus, som kan være forsikringsdækket eller ikke forsikringsdækket. Uanset hvad kan det være en fordel med byggerådgivning.

En byggerådgiver kan hjælpe med, hvordan skaden kan udbedres bedst muligt og guide dig til den rette løsning.

Forsikringsselskaber vil ofte forsøge at begrænse dækningen af skaden eller afvise at dække skaden.

Her er det en fordel med en byggerådgiver, som kan hjælpe dig, så du får den bedste dækning og behandling.

Ved nybyggeri og større ombygninger/renovering

Byggerådgivning er også aktuelt for dig, som skal bygge nyt, om eller til. Der er meget at skulle holde styr på i processen, og derfor kan det være afgørende med en byggerådgiver.

Vedkommende vil guide jer gennem hele forløbet, og det er penge, som er rigtig godt givet ud. Med privat byggerådgivning kan du få afdækket alvorlige byggefejl og sikre din investering i huset.

Byggerådgiveren skal være med fra starten af processen, hvor denne kan hjælpe med overholdelse af krav fra myndighederne, benyttelse af de rigtige materialer, sikre at prisen er i orden og afdække eventuelle fejlkilder.

Priseksempel:

Prisen vil variere, men ligger som regel på 15.000-20.000 kr.

Løbende vedligeholdelse med en vedligeholdelsesplan

Et hus vil kræve vedligeholdelse, og hvis ikke det vedligeholdes, kan der ske skade på huset. Nogle skader er mindre, mens andre er så kritiske, at de kan være uoprettelige.

Med byggerådgivning kan du få hjælp til at gennemgå huset, skabe overblik over vedligehold og udskiftning, og hvordan det kan forbedres. Dette er også vigtigt i forhold til at sælge huset engang i fremtiden.

Hvad bør du være opmærksom på ved valg af byggerådgiver?

Det vigtigste er, at byggerådgiver er uvildig. Denne må ikke have personlige eller økonomiske interesser, som kommer i konflikt med dit byggeri.

Grunden til, at den rådgivning, du får fra byggefirmaet, ikke nødvendigvis er nok, er fordi, byggefirmaet har interesse i projektet.

De skal gennemføre det til en deadline og en bestemt pris, og når kontrakten er underskrevet, kan det være svært at blive enige om processen og det byggetekniske. Rådgivning fra byggefirmaet selv er derfor ikke uvildig.

Når du skal vælge en byggerådgiver, er det vigtigt at få en tilstandsrapport, en eventuel vedligeholdelsesplan og en besigtigelse af ejendommen.

Byggerådgiver skal være ankermand gennem byggeprocessen og står for projektering af projektet. Desuden er det også byggerådgiverens ansvar at kontakte myndigheder og indhente tilladelser.

Det er vigtigt, at:

Hvordan sikrer du en god aftale med en byggerådgiver?

Det er vigtigt, at du får en skriftlig aftale med din rådgiver, hvor alt er præcist beskrevet. Du kan tage udgangspunkt i Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler fra 2019, som man også kalder GBF 19, hvis det drejer sig om hus eller lejlighed.

GBF er et regelsæt. Heri kan du læse, hvordan boligejer og rådgiver skal forholde sig til hinanden. Den opstiller nogle punkter, der skal tages stilling til:

Det er ikke lovpligtigt at forholde sig til bestemmelserne, men kan være en stor hjælp. Det skal noteres i kontrakten, så det gør sig gældende.

Byggerådgiverens ydelser skal fremgå af aftalen, så ingen er i tvivl om, hvad der forventes.

Få 3 tilbud på byggerådgivning

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top