Pris på tagpaptag: hvad koster det at få lagt tagpap?

– Se pris pr. m2, typer og alt der er værd at vide

Tagpap er en tagtype, man kan bruge til at belægge sit tag med. Den er meget populær, især på garager, sommerhuse og udehuse, men den kan også anvendes til almindelige huse.

Populariteten på tagpap er stor på grund af, at det er nemt at opsætte og billigt, samtidig med at det kan holde op til 50 år. Du kan få svar på alle dine spørgsmål vedrørende tagpap her.

Hvad er priser på tagpap? Hvordan får jeg den bedste pris? Hvad er fordelene ved tagpap? Hvilke farver findes der? Læs med her og får svar.

Tagpaptag pris: hvad koster det at få monteret?

Her finder du konkrete priseksempler på tagpap, når du får en professionel til at montere det:

Tagpap pris for 1-lags tagpap inkl. montering er ca. 1.000 kr. pr. m2

Tagpap pris for 2-lags tagpap inkl. montering er mellem 1.000 - 1.500 kr. pr. m2.

Et konkret priseksempel for et hus kan lyde på:

Pris på montering af et nyt tagpaptag på et 150 m2 fladt tag med alm. glatdækning koster ca. 116.000 kr. inkl. moms.

Hvis du har ovenlysvinduer, skorsten eller lignende, vil det komme til at koste ekstra.

Priserne på tagpap vil variere en hel del, da de følgende faktorer vil have betydning for prisen:

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på nyt tagpaptag

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på tagpaptag

Tagpap pris: hvad koster det at købe selv?

Du kan spare en del penge ved at lægge tagpappet selv. Det er selvfølgelig mere betryggende at få en fagmand til at udføre arbejdet, da du er sikker på, at det bliver gjort helt korrekt. 

Hvis taget ikke lægges ordentligt, holder det ikke så længe, og der kan nemmere opstå skader. Fagmanden vil købe materialer og montere tagpappet. 

Hvis du ønsker at gøre det selv, kan du selv købe tagpap online her hos byggemarkedet 10-4.dk.

Du får også nogle generelle ca. priser pr. m2 for køb af de forskellige typer af tagpap:

Tagpap pris for 1-lags tagpap ekskl. montering er 450 kr. pr. m2
Tagpap pris for 2-lags tagpap ekskl. montering er 550 kr. pr. m2.

Sådan får du en god pris på et nyt tag med tagpap

Som allerede nævnt kan prisen variere en hel del, og derfor får du den bedste pris ved at sammenligne flere tilbud. På den måde får du et bedre overblik over den generelle pris og har bedre forudsætning for at vælge det tilbud, der vil være bedst for dig.

Det er et stort arbejde at researche flere tilbud, hvorfor vi klart kan anbefale at få hjælp af 3byggetilbud. Hos 3byggetilbud får du 3 gratis og uforpligtende tilbud, som du kan vælge mellem.

Det gør processen meget nemmere for dig, og du er kvalitetssikret gennem 3byggetilbud, som kun bruger nogle af de bedste håndværkere i landet. Det foregår på den måde, at du indsender din opgave, gerne så detaljeret som muligt. Efterfølgende bliver du ringet op med 3 gratis tilbud.

Klik her for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er tagpap?

Tagpap er baner, der brændes fast på en plade eller bræddebeklædning oven på tagspærene. Tagpap er fleksibelt og bøjeligt, da det er et tyndt og let materiale. Det betyder, at det egner sig godt til komplicerede tage, hvor der er mange ujævnheder, vinduer eller andet. 

Tidligere brugte man pap, men i dag er pappet erstattet af polyesterfibre, som giver tagpappet styrke og holdbarhed. Omkring kernen er der et lag af bitumen, som er et bindestof, der består af asfalt blandet med syntetisk gummi. Det tilsammen gør materialet blødt og nemt at arbejde med.

tagpaptag pris montering

Må tagpap monteres på alle tage?

Som allerede nævnt er tagpap et meget fleksibelt materiale og kan derfor bruges på alle tage, særligt dem der er mere komplekse. Det giver en større arkitektonisk frihed, til dem der gerne vil eksperimentere. 

Du kan bruge tagpap på alle typer af tage, men du skal dog være opmærksom på følgende:

Hvorfor skal du vælge et tagpaptag på dit hus?

Der er flere fordele ved tagpap. Blandt andet disse:

Andre læste også denne guide til: Nyt tag

Hvor lang en levetid har et nyt tag med tagpap?

Det kommer ikke udelukkende an på tagpappet, når man taler om tagets levetid. Det kommer også an på alderen af bygningen og selve tagkonstruktionen. 

Hvis du ønsker garanti på tagdækningen, skal du have udført arbejdet af en entreprenør, som kan give garantien. Typisk giver man op til 15 års garanti. For at få det bedste tagpap skal du vælge typen SBS-højpolymerbitumen.

Normalvis holder et tag med tagpap op til 50 år. Levetiden afhænger af følgende:

Renovering af dit gamle tag med tagpap?

Er dit tag med tagpap ved at være slidt? Så skal du overveje, om du vil have det renoveret eller udskifte det.

I nogle tilfælde kan det betale sig at få foretaget en tagrenovering fremfor en udskiftning af hele taget.

Undersøgelser viser, at moderate mængder af mos og alger ikke nedbryder taget, men du kan opleve, at det kan skæmme dit hjem. Begge afgiver nemlig fugt, som kan suge ned i tagkonstruktionen.

I tilfælde med alge- eller mosbelægning kan det betale sig blot at få en tagrensning i stedet for en udskiftning af taget.

Hvis dit tag nærmer sig sin udløbsdato, kan det sandsynligvis lige så godt betale sig at udskifte hele taget. Det samme vil gælde, hvis skaderne er markante.

Hvis du er i tvivl, om det skal være det ene eller andet, kan du altid få foretaget et gratis tagtjek. Det er et eftersyn af dit tag foretaget af en fagmand, som vil give dig den fornødne viden. Der bliver udarbejdet en detaljeret rapport, hvor du vil få overblik over dit tags tilstand.

Du kan i samme ombæring få et tilbud på eventuelle udbedringer, så du får et økonomisk overblik til at finde den bedste løsning.

Det er altid en god idé at få foretaget et gratis tagtjek en gang årligt. På den måde kan du måske komme skaderne i forkøbet.

Få gratis uforpligtende tagtjek

Hvis skaderne er små, er det muligt at lappe dem selv, men er det på beboelsesarealer eller større skader, anbefaler vi at få en fagmands hjælp.

Små huller i tagpap skal gerne lukkes hurtigt, inden regnvand får ødelagt tagkonstruktionen. Her kan du få lagt nyt tagpap på, eller du kan tætne hullet med eksisterende tagpap. 

Dampbuler er også typiske skader i tagpap. De opstår, når indesluttet fugt udvider sig i varmen. Dem kan du skære op med en hobbykniv og fylde med asfaltmasse. Derefter lukkes hullet, og tætnes med mere asfaltmasse.

tagpap pris

Hvilke farver kan tagpap have?

Tagpap kan have forskellige farver. Det afhænger af, hvilken farve keramisk skifer der ligger oven på den.

De typiske farver vil være:

Du kan bestille tagpap i andre farver, men det vil kræve en stor ordre, da leveringstiden vil være længere.

Tagpaptagets konstruktion – hvordan er det opbygget?

Alle tagpaptage kræver et fast underlag. Det kan være tagbrædder, krydsfiner eller en trædefast isolering. Man vil bruge tagpap i 1 eller 2 lag. 

Hvis det er 2 lag, vil det bestå af underpap og overpap. Underpappet gør taget helt tæt, og det vil sømmes eller brændes fast på tagkonstruktionen. 

Overpappet lægges øverst i tagdækningen og vil have små skifersten på overfladen. De beskytter mod solens nedbrydende stråler, hvilket betyder, at taget kan holde i længere tid.

Forskellige måder at lægge tagpap på

Der findes forskellige metoder til at lægge tagpap på. Du kan læse om de forskellige metoder her og få et indblik i, hvordan det vil se ud på dit tag.

Tagpap med listedækning

Tagpap med lister er et tagpaptag med underliggende trekantlister. De monteres typisk med en afstand af 1 meter eller 60 centimeter.

Listerne monteres af visuelle årsager, da de giver flotte skyggeeffekter og gør taget generelt set mere spændende at se på. 

De har ikke betydning for tætheden af taget, men er udelukkende til for det visuelle udtryk. Prisen for listedækket tagpaptag er dyrere, da det tager længere tid at montere.

tagpaptag listedækning pris

Tagpap med glatdækning

Glatdækning er tagpap, der består af både underpap og overpap. Glatdækning skal tætne dit tag, og det kræver, at underlaget er rupløjede tagbrædder eller krydsfiner, der er jævne. Det er en klassisk løsning, som er ideel, hvis dit tag består af glatte og ubrudte overflader. 

Glatdækning er meget fleksibelt og kan bruges til utraditionelle tagformer.

Udseendemæssigt har det en simpel, men grov overfladestruktur. Det kan bruges til både nybyggeri og renovering.

tagpap-glatdaekning

Tagpap med Shingles

Shingles er tagpap, der er skåret ud i stykker frem for ruller, og det kan ligne et skifertag – prisen er dog billigere. Det er nemt at lægge, da det er skåret ud i flader. 

Fladerne klikkes sammen og sømmes på taget, men det kan også lægges på gammelt tagpap.
Udseendemæssigt er det et flot og ensartet udtryk.

tagpap shingles

Hvilket underlag kræver et nyt tagpaptag?

Et tag med tagpap kræver ikke undertag, men det vil kræve et fast underlag såsom brædder eller godkendte OSB-plader. Underlaget skal beklædes med underpap. 

Man kan også bruge krydsfinér, men der kan være risiko for vækst af skimmelsvamp. Risikoen findes også ved OSB-plader, men den er mindre her. Tagbrædder anbefales, men det er den dyreste mulighed.

Kan du lægge nyt tagpap oven på det gamle?

Ja, det kan du godt. Det eksisterende tagpap skal dog være i orden, så der ikke er dampbuler i det, eller at det folder. Når underlaget ligger ordentligt, kan der lægges nyt tagpap på. 

Det kan være en god idé at lægge ovenpå det gamle tagpap, dog så længe at der ikke er store ujævnheder i det eksisterende, og at det ikke har været utæt længe.

Hvis den gamle belægning skal fjernes, er der regler, den nye tagdækning skal overholde. Siden 1982 har man ikke måtte lægge tage med mindre hældning end 1:40, så det kan betyde, at du skal øge hældningen, hvilket koster en del.

Hvordan lægger man tagpap?

Er du gør det selv typen? Så kan det være, du selv har mod på at lægge tagpap. Det kan godt lade sig gøre at lægge tagpap selv på mindre bygninger såsom legehuse, garager, et skur. 

Hvis det gælder beboelsesarealer, anbefales det dog at få en professionel til at udføre arbejdet. Der er ingen regler, der forhindrer dig i det, men det er et stort arbejde, og hvis det ikke udføres korrekt, vil taget ikke holde så længe.

Når du selv lægger tagpap, skal du være opmærksom på følgende:

Det kan anbefales at bruge selvklæbende tagpap til mindre arbejde (ICOPAL selvklæbende eller ICOPAL Topsafe). På den måde undgår du at skulle brænde det fast.

Du kan se et eksempel i videoen her:

Ved beboelsesarealer skal du bruge tagpap, der skal brændes fast. Derfor anbefales det, at du kun gør det selv, når der er tale om tagpap på et skur eller en garage.

Ved at benytte dig af en fagmand, er du sikret, at arbejdet udføres korrekt, og at taget derfor også vil have en længere levetid.

Få 3 gratis tilbud på tagpaptag

Sådan vedligeholder du dit tagpaptag

Du kan sikre den størst mulige levetid for dit tagpaptag ved at følge nogle gode råd:

1) Efterse taget to gange om året for at kontrollere tagets tilstand.

2) Du skal feje taget fri for blade og snavs.

3) Rens tagrenden og nedløb for blade og lignende. Du skal tjekke, at der er bladfang i hvert tagnedløb. Et bladfang forhindrer blade og grene i at komme ned i afløbsrøret og stoppe det.

4) Fjern løse skifersten som samler sig i skotrende. Tagpap er fremstillet med ekstra skifersten, som de første år vil blæse sammen på taget. Tabet af skiferen gør ikke, at taget holder i kortere tid.

5) Efterse tagets kanter for revner i inddækningen. Du kan også kontrollere, at aluminiumskapslen sidder godt fast – hvis ikke kan den sømmes fast.

6) Efterse fugerne, som er udsatte for sollys. Tjek at den ikke er revnet, knækket eller sidder løs.

7) Du skal også undersøge skorstene, ovenlysvinduer osv. Tjek om inddækning og fugen er hel og ubeskadiget.

8) Sne skal som hovedregel ikke fjernes.

9) Få et gratis tagtjek om året.

Taget skal gerne kunne holde i 50 år, men det kan være en god idé at tjekke op på taget for at sikre, at der ikke er sket skader, som vil forkorte tagets levetid.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top