Hvad koster en tømrer i timen?

- Se tømrer priser og FAQ

Skal i år være sommeren, hvor du endelig får lavet et nyt cykelskur eller sat nye vinduer i huset?

Hvis svaret er ja, så læs med her og få tips og tricks til at lave en god handel med din tømrer og få et hurtigt overblik over de nyeste tømrerpriser.

Du har formentlig spurgt dig selv, hvad det koster i timen at hyre en tømrer. Tømrer-priser afhænger for det første af, hvor stort dit byggeprojekt er – handler det om en simpel opgave som udskiftning af en vinduesramme, eller skal der bygges et spritnyt anneks? For det andet har det stor betydning, om du bor i København eller Aalborg, når det kommer til priser.

For at få en rimelig tømrerpris er det også vigtigt at indhente flere tilbud. Det bedste råd, vi kan give, er, at du bestiller tre gratis og uforpligtende tilbud.

Dermed bliver du både klogere på branchens prisleje, og hvordan de tre virksomheder vil udføre netop dit projekt.

Hvad koster en tømrer?

Tømreren bestemmer typisk prisen ud fra en fastsat timepris. Derfor kan en tømrer sagtens tage mere for det samme arbejde med identiske materialer end hans konkurrent.

I nogle tømrerfirmaer får du et tilbud på den samlede pris, imens andre oplyser timeprisen – i de tilfælde vil du oftest kunne opgive, hvor høj den samlede regning må være.

Som køber, der skal leve med tømrerens arbejde i mange år, er det dog vigtigt at huske, at en lav timeløn og lav kvalitet til tider hænger sammen.

Derfor kan en dyrere, højtspecialeret håndværker, der ved noget om netop det anneks, du ønsker, være en langt bedre forretning for dig.

For en tømrer, der kan sit fag til fingerspidserne, vil sandsynligvis udføre det hurtigere og i bedre kvalitet end den billigste tømrer.

Til sidst er der stor forskel på, hvad en tømrer koster afhængigt af projektet, og hvor i landet det skal udføres.

Typisk tjener en tømrer i København et par tusind kroner mere om måneden end en tømrer i mindre danske byer.

Dette hænger både sammen med, hvor store ordre tømrerne får, og hvor mange håndværkere der kæmper om opgaverne.

toemrer priser - hvad koster en toemrer

Hvad koster en tømrer i timen?

En tømrer koster mellem 300 og 600 kroner i timen inklusive moms. Jo mere en tømrer får i timen, jo mere kan du som køber forvente. Derudover vil de fleste tømrere være mere tilbøjelige til at hjælpe ved eventuelt efterarbejde, hvis kunden har betalt tømreren en høj timeløn.

Tit vil du dog slet ikke møde tømrer, der vil afregnes i timer. De fleste tømrere tilbyder en fast pris for både arbejdstimer, kørsel og materialer. På den måde kan tømreren selv tilrettelægge sine arbejdsdage.

Det er en fordel for køberen, for med en fast pris vil du aldrig støde på uforudsete udgifter eller skulle betale ekstra, hvis projektet trækker ud.

Det betyder i sagens natur, at du også kan risikere at betale for meget for et projekt, som tømreren bliver hurtigere færdig med end først planlagt. 

Til gengæld bør du også forvente højere fleksibilitet og pålidelighed fra din tømrer, når han koster mere i timen end sine konkurrenter.

Hvordan får jeg det bedste tilbud på en tømrer?

Men hvordan ved man som almindelig køber, hvilken tømrer der giver det bedste tilbud – uden at gå på kompromis med kvaliteten?

Det bedste, du som køber kan gøre, er at indhente flere tilbud – det kan du for eksempel gøre hos 3byggetilbud.dk, hvor du blot skal beskrive det arbejde, du skal have gjort for at få 3 tilbud og en bedre idé om tømrernes priser. 

Det er danskerne generelt dårlige til. Faktisk mener Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at køberen ved at indhente flere tilbud på tømrere kan presse prisen 10 til 15 procent ned.

Det kan du gøre ved at sammenligne de forskellige tilbud. Herfra kan prisen genberegnes ud fra en række faktorer som tidsfrist, rabat på materialer eller andre serviceydelser. 

Det vigtigste at huske er, at der aldrig er grund til at undgå forhandlingen.

Få 3 gratis tilbud på tømrerarbejde
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud på
din tømreropgave

100% uforpligtende!

Hvad skal du vide, før du indhenter et tømrer-tilbud?

Du skal være afklaret med, hvad du vil have ud af samtalen og være skarp på, hvilke ydelser du efterspørger, så tømreren har en rimelig chance for at give dig den bedste rådgivning.

Derudover skal du og tømreren have samme forventninger til, hvor stor opgaven er, og hvornår arbejdet skal udføres, så projektet kan forløbe konfliktfrit.

Sidst men ikke mindst skal du bede om en skriftlig aftale med pris og tegninger af projektet, så I ikke misforstår hinanden. 

Samtidig får du et konkret tilbud, som du kan sammenligne med konkurrenter, når du afsøger markedet for flere tilbud på tømrerarbejde.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvilke opgaver udfører en tømrer?

Det er fornuftigt at have sat sig ind i, hvad en tømrer laver, før man kontakter ham. På den måde risikerer man ikke at ringe til den forkerte type håndværker og dermed spilde alles tid.

Kort fortalt arbejder tømrere både inde og udenfor huset. Materialerne er typisk lavet af træ, gips eller træbelægning. 

Der er altså tale om slidstærke materialer, som skal kunne klare vind, vejr og dagligt brug – en tommelfingerregel er, at hvis du skal have lavet håndværkerarbejde i et tørt materiale som for eksempel træ eller gips, så skal du have fat i en tømrer.

Er der derimod tale om ”vådere” opgaver, som toilet er det en VVS’er, ved tapetsering en maler eller noget helt tredje såsom fugearbejde er det en murer du skal have fat i, og derfor kan en tømrer altså ikke hjælpe dig.

Her kan du se eksempler på, hvilke opgaver de fleste tømrere kan udføre:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top