Slibning af betongulv – hvad koster det?

Pris på slibning af betongulv

– Se pris pr. m2, tips til muligheder og hvordan du får det bedste tilbud

Hvornår har du brug for at få slebet dit betongulv? Det gælder typisk, hvis gulvet har fået ujævnheder. Det kan være, fordi arbejdet ikke er blevet gjort godt nok, da gulvet blev lagt i første omgang. Slibningen vil jævne gulvet, samtidig med at det vil fjerne pletter, snavs etc. Det kan også vise sig at være nødvendigt, hvis du skal have lagt et andet gulv ovenpå betongulvet.

Betongulve er blevet populære ikke kun for erhvervsdrivende, men også for private. Med tiden skal det dog slibes, for selvom betongulve er yderst slidstærke, så er de modtagelige over for farvestoffer især, samt det kan reagere på varme og vand. Derfor er det vigtigt, at gulvet får den rigtige behandling.

Når du skal have slebet dit gulv, kan du både få foretaget en grov slibning og/eller en fin slibning. Den grove slibning udbedrer skaderne, hvor den fine slibning får gulvet til at se nyt og indbydende ud igen. En håndværker kan hjælpe dig med, hvilken slags slibning dit gulv har brug for.

Læs med her for at blive klogere på alle dine spørgsmål om slibning af betongulv.

Priser: hvad koster slibning af betongulv?

Prisen på slibning af betongulv kan variere en hel del. Derfor kan det betale sig at indhente flere tilbud, som du kan sammenligne mellem. Hos 3byggetilbud.dk kan du få 3 gratis tilbud, som gør det nemt for dig at få det bedste tilbud. 

Nogle af de faktorer, som prisen er afhængig af, kan være:

Derfor må du kontakte en håndværker for at få en konkret pris. Generelt set kan man dog sige, at:

Prisen på slibning af betongulv typisk starter fra 150 kr. pr. m2

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud på slibning af betongulv

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på gulvslibning

Sådan får du en god pris på slibning af betongulv

Som sagt får du det bedste tilbud ved at indhente flere forskellige. At kontakte flere håndværkere eller google sig frem til flere tilbud kan hurtigt blive omstændeligt. Derfor et det en god idé at benytte sig af 3byggetilbuds 3 gratis tilbud. Det er en unik mulighed for at gøre dit arbejde nemmere, samtidig med at du får konkurrencedygtige priser.

Der er mange fordele ved 3byggetilbud. De har en entreprisegaranti for private, der dækker op til 35.000 og for erhverv op til 100.000 kr., hvis der skulle ske fejl. Det kan du læse mere om her.

Desuden bruger 3byggetilbud udelukkende nogle af de bedste håndværkere i Danmark. Ved hjælp af et internt system bedømmes håndværkerne ud fra tidligere kunders oplevelser. Du er dermed sikret et godt resultat og en god pris.

Hvis du fortryder, kan du altid afslå tilbuddene igen. Processen foregår nemt og effektivt ved, at du indsender din opgave. Forsøg at beskrive den så detaljeret som muligt, så tilbuddet bliver tilsvarende akkurate. Derefter bliver du ringet op af 3byggetilbud, som vil give dig 3 gratis tilbud.

Du kan læse mere her og søge om at få 3 gratis tilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvordan foregår en slibning af betongulv?

Et nyt gulv er det nemmeste at slibe. Det kan tage 28 dage, før gulvet hærder. Et brugt gulv derimod er en mere krævende proces. Her skal gulvet først repareres, inden det kan slibes.

Der findes to måder at slibe et gulv på. Den ene er tør slibning, hvor man ikke bruger vand i processen, hvorfor der skabes en del støv. Dette afhjælpes ved at forbinde en støvsuger til slibemaskinen, som suger støvet væk.

Den anden er våd slibning, som generelt set er mere praktisk og effektiv. Her vander man gulvet, hvorpå slibningen udføres ved en glitte maskine. Slibningen efterlader stadig slam, der skal fjernes efterfølgende med en gulvvaskemaskine.

Der kan også bruges en diamantsliber, som er skånsom mod gulvet.

Efter dette vil man behandle gulvet på den ”fine måde”. Her bruger man enten Matt +, halvglans eller højglans. Under processen vil man anvende en beton hærder, som styrker betonoverfladen.
En imprægnering sealer bruges herefter, som gør, at gulvet bliver mere modstandsdygtigt.

Til sidst poleres gulvet, så det ser helt skinnende ud.

Du kan se lidt om hvordan det foregår i videoen herunder:

Afspil video

Hvorfor skal du slibe dit betongulv?

I industribygninger skal nye betongulve slibes og imprægneres. En slibning kan også være nødvendig, hvis gulvet er blevet beskadiget eller lignende.

Generelt set vil glatte betongulve producere mindre støv, holde længere tid og være flottere at se på.

Kan man gøre det selv?

Slibning af betongulve skal overlades til professionelle. Her skal du kontakte en gulvmand, som kan udføre arbejdet. Hvis der er tale om mindre ujævnheder, kan du dog godt kaste dig ud i et gør-det-selv-projekt. Det er dog med risikoen for, at du gør mere skade end gavn.

For at udføre arbejdet kan du leje en betonsliber. Den kan lejes i de fleste byggemarkeder. Her skal du være opmærksom på, at den kan være meget svær at styre. Hvis du ikke styrer den korrekt, vil det modsat ske; at betonsliberen vil lave mærker i gulvet. Derfor skal du gerne have prøvet at arbejde med en betonsliber før, inden du kaster dig ud i det.

Du kan også prøve dig af med en vinkelsliber, hvis der er tale om små ujævnheder. Den vil være meget nemmere at styre og kan betjenes af alle. Vinkelsliberen skal have en slibekop på. De findes i forskellige udgaver og størrelser, og du må vælge ud fra, hvor stor en opgave du står over for.

Når du begynder arbejdet, må hverken betonsliber eller slibekoppen være stille. Du skal fjerne og starte vinkelsliberen i en flydende bevægelse. På den måde undgår du, at det laver mærker i gulvet.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top