Skifertag priser: Hvad koster et naturskifertag?

– Se pris pr. m2, typer, FAQ og alt der er værd at vide

Skiftertag, også kendt som naturskifer, er en type tagbelægning, som er en stenart, der har været kendt i årtusinder. Skifer som tagbelægning har været brugt i Europa siden 1500-tallet.

Skifer er et meget populært materiale generelt set, men også som tagbelægning, da det er utroligt holdbart og flot at se på. 

Læs mere om skifertage her, priser og alle de spørgsmål, du måtte have, hvis du overvejer et skiftertag som dit nye tag.

Hvad er skifertag?

Naturskifer er et produkt, der bliver dannet af kvarts, ler og mineralet glimmer. En lagdelt struktur gør, at produktet kan brydes i plader og anvendes til tagbelægning.

Skifertag har som sagt været brugt i Europa fra 1500-tallet og særligt i Danmark fra 1800-tallet af.

Det har fået en ny æra fra 80’erne af, hvor det er blevet et populært valg til tagbelægning. Skifer produceres primært i Spanien, og det er også her, du skal købe skifer fra.

Den er nemlig blevet godkendt med en kvalitetskontrol, som sikrer, at materialet har en vis kvalitet og er produceret til at kunne bruges i koldt vejr også.

Der findes to forskellige typer af skifertag:

1) Naturskifer

2) Eternitskifer (det kaldes også kunstskifer og laves af fibercement)

Det kan være svært at kende forskel på de to. Eternitskifer er glattere i overfladen og har ikke flere nuancer, hvilket naturskifer har. Pladerne ser også lidt forskellige ud, og det er primært på udseendet, man ser forskellen. 

Eternitskifer er billigere end naturskifer, mens naturskifer er et mere eksklusivt og holdbart materiale. Naturskifer vil holde i mange flere år, hvis det er lagt korrekt, end eternitskifer.

Det er naturskifer, vi undersøger i denne artikel.

skifertag

Skifertag priser: hvad koster det?

Skifer er ét af de dyrere tagbelægninger, der findes, men det kan betale sig på sigt, da naturskifertag kan holde helt op til 100 år. Det skal derfor ses som en investering.

Den spanske skifer er den dyreste, men også den, du skal gå efter, da den er kvalitetskontrolleret. Der skal være foretaget en LNE-test på leverancen, og det kan du spørge leverandøren om, der er.

Det koster omkring 1.000 kr. pr. m2. Det vil være inkluderet oplægning og fastgørelse af skiferpladerne, men ikke lægter og undertag. Til 1m2 oplagt skiftertag, går der 12,75 stk. skiferplader i 30x60.

Der er dog mange faktorer, som spiller ind på prisen. Det kommer fuldstændig an på dit hus, omgivelserne og din eksakte situation. Derfor kan prisen meget nemt komme op omkring 1.600-2.000 kr.

Noget af det, der spiller ind på prisen, er blandt andet:

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på et nyt skifertag

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på skifertag

Sådan får du en god pris på et skifertag

Du er naturligvis interesseret i at få den bedste pris for dit nye skifertag. Hvordan får du det? Det kan anbefales at indhente flere tilbud, da det vil give dig en bedre fornemmelse af prislejet, og du vil have flere tilbud at sammenligne mellem. 

Da det kan være en stor opgave at researche sig frem til mange tilbud, er det en god idé at benytte sig af 3byggetilbuds uforpligtende tilbud. Her får du 3 gratis tilbud, som du kan vælge mellem.

Det er:

Det gør opgaven meget nemmere for dig, og du har friheden til at vælge det tilbud, du mener, er bedst. Desuden er du sikret, at det er dygtige håndværkere, som du kan stole på, da 3byggetilbud har et internt system, hvor alle håndværkere bliver vurderet af tidligere kunder. Du kan klikke her for at få 3 uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvorfor skal du vælge et skifertag?

Der er mange grunde til at vælge et naturskifertag. Du kan læse om nogle af dem her:

Andre læste også denne guide til: Nyt tag

Hvilke typer, overflader og farver findes af naturskifer?

Naturskifer er et naturprodukt, og det betyder, at det vil se forskelligt ud fra brud til brud, og hvor i verden de kommer fra. Skifer er mest kendt ved sin grå, sorte eller blågrå nuance, men den findes også i andre nuancer.

Skifer findes i 4 forskellige formater:

1) Dråbeformet skifer: Det er skiferplader, som er smalle foroven og har en afrundet kant, så det ligner en dråbe eller pære.
2) Firkantet skifer
3) Rektangulære skifer
4) Naturligt skifer: Skiferplader, der er hugget til efter naturligt forekommende revner i stenen.

I dag bruger man oftest de tre øverste slags. De tre er nemmere at lægge og derfor også billigere. Skiferpladerne fastgøres på lægter, som lægges på undertaget.

Når du skal vælge form, farve og hvilken slags skifer, er det vigtigt, at du gør dig nogle særlige overvejelser. Skifer kan i udgangspunktet lægges på alle hustyper, men der kan være regler, som du bør tjekke inden.

Det kan være restriktioner i forhold til tagbelægning i din kommune, hvorfor du bør tjekke lokalplanen inden. Hvis dit hus er fredet, kan der også forekomme særlige regler.

Du skal også undersøge, om tagkonstruktionen kan holde til vægten. Naturskifer er et tungt tag, og hvis du skifter det ud med et tidligere tag af tagpap eller eternit, er det ikke sikkert, at tagkonstruktionen er stærk nok.

Taghældningen skal også være på minimum 25 grader, og hvis dit hus ligger i et område med meget vind, skal hældningen gerne være 34 grader.

Desuden er det vigtigt at overveje, om naturskifer vil passe til dit hus og til nabolaget. Tagbelægningen er forholdsvis diskret, men det er alligevel godt at gøre sig overvejelser om inden.

skifertag priser

Hvor lang tid holder et skifertag?

Et typisk skifertag, hvis det er lagt korrekt, kan holde i op til 100 år. Man siger, at den garanterede levetid er 40 år, men skifertag er et af de mest holdbare tagtyper og skal gerne kunne holde mange flere år end det.

Den mest typiske begrundelse for at skifte et skifertag er, fordi sømmene, som skiferpladerne er sømmet fast med, ruster.

Skifertag er både:

Disse faktorer viser, hvor holdbart og stærkt naturskifer er. Der kan altid opstå skader ved et tag, men i udgangspunktet skal skifer kunne holde i mange år.

Kræver et naturskifertag også et undertag?

Førhen har man ikke lavet undertag på skifertage, da materialet er stort set vandtæt. Dette indebærer selvfølgelig, at tagdækningen er udført helt korrekt. I dag anbefaler man det dog for at undgå fygesne og slagregn på loftet eller tagkonstruktionen.

Udskifte hele taget eller renovere det eksisterende?

Som allerede nævnt kan naturskifer holde i mange år. Hvis der derfor ikke er nogle skader på taget, kan det sagtens betale sig at genbruge skiferne, når dit undertag skal udskiftes.

I nogle tilfælde kan det også betale sig at få foretaget en tagrenovering i stedet for en udskiftning af hele taget. Særligt fordi skifer holder så længe, er det en god idé at udnytte materialets holdbarhed. Hvis en skiferplade bliver beskadiget, kan den udskiftes.

Det afhænger af skadernes omfang, og hvor slidt taget er. Selv naturskifer når sin ende på et tidspunkt. Det kan være svært selv at bedømme, hvorfor det er en god idé at få et gratis tagtjek.

Med et gratis tagtjek får du et eftersyn af en fagmand, som leverer en detaljeret rapport, der giver dig det overblik, du har brug for over fejl og skader.

Du vil i samme ombæring få et tilbud på udbedringer, hvilket giver dig et økonomisk overblik over situationen.

Husk at undertaget skal skiftes oftere end selve tagbelægningen, og tagrenderne skal også skiftes hyppigere end skiferbelægningen.

Få et gratis tagtjek i dag

100% uforpligtende!

Hvordan lægger man et skifertag?

Det er ikke en gør-det-selv-opgave at lægge et skiftertag. Der er ingen lov, der forhindrer dig i det, men det kan ikke anbefales. At lægge skiftertag er et stort håndarbejde. Det kræver meget tålmodighed og god erfaring med projektet.

Et skifertag er næsten altid 3 skiferplader tykt, fordi der er overlæg mellem pladerne. Det er et stort arbejde at lægge pladerne og få dem til at passe.

Du vælger sandsynligvis også skiftertaget for dets lange holdbarhed, og der er stor risiko for, at holdbarheden drastisk falder, hvis pladerne ikke lægges korrekt.

Med en håndværkers erfaring og faglighed er du sikker på, at taget lægges korrekt, og du ikke skal skifte det igen foreløbigt.

Husk at få tilsendt skriftlig dokumentation fra entreprenøren, når arbejdet er færdigt. Det skal fremgå, hvilke materialer der er brugt, og hvilket arbejde der er udført.

Du kan se en video her af processen:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top