Billigt nyt tag - hvad er det billigste tag?

– Se tagtyper, priser, FAQ og alt der er værd at vide her

Hvilket tag er det billigste tag? Et tag kan være billigt på forskellige måder. Det kan koste mindre end andre tagtyper, men det kan også være et, der er billigst på sigt.

Flere ting spiller ind på prisen, når vi taler om et billigt nyt tag. Læs med her og bliv klogere på alle dine spørgsmål om at finde et billigt tag.

Hvilket tag er billigst at få lagt?

Et tag kan være billigt på forskellige måder. En af måderne er, at det er billigst at få lagt. Her kan du læse mere om de forskellige tagtyper, og hvad det koster at få dem lagt af en tagdækker. 

I de næste afsnit skal vi se på andre faktorer, der kan vise, hvordan taget er mest økonomisk på den lange bane.

Hvis man skal tage, hvad der er det billigste tag at få lagt, er det bølgeeternit eller ståltag. Det er ikke mange tagtyper, der er mulige at lægge selv. 

Tagpaptag kan man dog godt lægge selv på et skur eller en garage. Hvis det er til selve huset, anbefales det dog ikke.

Bølgeeternit kan du godt lægge selv, hvis du er handy anlagt. Det kan spare dig en del penge. Bølgeeternit kræver heller ikke undertag, hvilket tagpap gør. 

Selvom prisen på tagpap er lav, vil prisen stige i vejret, fordi undertag koster ekstra at få konstrueret, og det er nødvendigt til nogle tagtyper for god isolation og ventilation. 

Tagpap er derfor billigst at lægge på en garage eller et skur, hvor undertaget ikke er nødvendigt.

Ståltaget er billigt i materiale, og det kræver heller ikke et undertag. Ståltag laves af forskellige producenter, såsom Decra, Aerodek, Metrotile og Lindab, hvor priserne vil variere, og garantiordningen også vil være forskellig. 

Det kan lægges ovenpå et eksisterende tag, hvilket også kan spare dig penge, når det gamle tag ikke behøves fjernes. 

TagtypePris
Ståltagfra 800 kr. pr. m2
Bølgeeternit800 -1.000 kr. pr. m2
Tagpap500 - 1.000 kr. pr. m2
Skifereternit1.700-2.000 kr. pr. m2
Tegltag1.500 - 2.200 kr. pr. m2
Betontag1.400 - 2.000 kr. pr. m2
Naturskifer1.000 - 2.000 kr. pr. m2
Få 3 gratis tilbud på billigt nyt tag

Hvad er det billigste tag i længden?

Når taget først er monteret, handler det naturligvis også om, hvilket tag der holder længst. Hvor mange år går der, før du skal montere et nyt tag? Jo længere tid, der går, jo mere sparer du.

 Medmindre du har fået nyt tag, som kan holde 30+ år, og du ved, at taget vil overleve dig.

Tegltag er en af de tagtyper, der holder længst. Det kan holde i op til 70-80 år, alt efter hvordan det bliver vedligeholdt. Ståltag og naturskifer holder også i mange år, op mod 60 år.

Alle tagtyper har en garanti, som kan være alt fra 15 til 50 år. Det vil også have påvirkning på den pris, du skal betale. Tagets resterende levetid vil også spille ind på prissætningen ved et hussalg.

Herunder finder du en vejledende oversigt over de forskellige tagtypers levetid:

Sådan får du det bedste tilbud på et billigt nyt tag

Når du skal have den bedste pris på et billigt nyt tag, er der flere ting at tage i betragtning. Hvis du skal have udskiftet dit tag til et nyt, kan det være:

Hvis du skal have nyt tag, kan du tage en snak med en fagmand eller din rådgiver om, hvordan I kan finde et billigt nyt tag, der passer til resten af huset.

Som allerede nævnt kan du spare 20-30 % ved at indhente flere tilbud. Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud. Du sparer både tid og penge!

3byggetilbud har formidlet kontakten mellem kunde og leverandører siden 2000. Det er blevet til over 500.000 opgaver. Du skal bare indsende din opgave, og 3byggetilbud vil ringe dig op og høre, om de har forstået opgaven rigtigt. 

Derefter vil 3 leverandører ringe dig op med hvert deres tilbud, som du kan vælge eller afslå.

Andre fordele ved at vælge 3byggetilbuds service er:

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvilke forhold påvirker prisen på taget?

Det er nødvendigt at vedligeholde sit tag, selvom nye belægninger og beskyttelse af materialet har gjort vedligeholdelsen meget mindre. Alle tagtyper vil grundet klima og vejrforhold blive ramt af alger, snavs eller lignende.

Vedligeholdelsen behøver ikke være mere end en sjælden gang afrensning, når taget bliver overbegroet med mos og snavs. Det er vigtigt, at du kontakter en fagmand, inden du renser taget. De forskellige tagtyper kræver forskellig slags rensning.

Det er godt jævnligt at tjekke op på taget, at det ikke har fået revner, tagsten er gået i stykker osv. Det kan spare dig for mange penge på længere sigt, hvis der er skader, som blot får lov til at vokse sig større.

 Teglsten kræver mindst vedligeholdelse af tagtyperne. Efter mange år kan der være tale om smuldrede fuger, som skal repareres.

Det kan også være, at du har nogle specifikke ønsker til udseendet på dit tag, og hvordan det vil passe rent æstetisk sammen med resten af huset. 

Måske er det billigste tag ikke en mulighed, eller det vil ikke passe sammen med huset. Der er flere forhold, der kan spille ind på prisen.

Det er blandt andre:

Hvis du skal have lagt et nyt fra bunden af, har du flere muligheder for at designe taget, som du ønsker det. Hvis dit tag skal udskiftes, er det vigtigt at tage faktorerne i betragtning. 

Du kan altid tale med en fagmand om, hvad der er muligt, og om den taptype, du ønsker, er mulig at få lagt. Uanset hvad er det vigtigt at tale med en fagmand, inden du kaster dig ud i projekt billigt nyt tag.

Nogle tagtyper kan lægges på gamle tage. Det gælder eksempelvis ståltag. Det betyder, at du ikke skal betale for at have det gamle tag fjernet. Dog skal det gamle tag hverken være asbestholdigt eller have skader eller alger.

Måske er det vigtigt for dig at vælge et tag, der kræver minimal vedligeholdelse, eller at materialet er miljøvenligt. I så fald kan du overveje tegltag eller skifertag

Der kan være mange af dine ønsker, der spiller ind på prisen, hvorfor det er godt at gøre dig nogle overvejelser, inden du påbegynder projektet.

billigt tag

Spareråd til at få et nyt billigt tag

Der er flere måder at spare penge på, når du skal finde et billigt nyt tag.

1) Overvej at få monteret solceller på dit tag. Det er en omlægning af energiindtag, men det er en mere bæredygtig energiform, som du kan spare penge på. Særligt hvis din bolig opvarmes af olie, vil der være store besparelser på sigt. Nogle gange vil tagbelægningen tjenes 100 % ind.

2) Du kan spare penge på sigt på at efterisolere loftet. Det vil holde bedre på varmen og betyde et stort fald i din varmeregning.

3) Måske er det muligt for dig selv at afmontere den eksisterende tagbelægning, så du ikke skal have en professionel til at hjælpe dig.

4) Du kan vælge at få lavet nyt tag om vinteren, hvor håndværkerne har mindre at se til. Derfor kan det være nemmere at få fat i en dygtig fagmand til en god pris.

5) Det er altid en fordel at vælge en fagmand, som bor i dit lokalområde, så du ikke skal betale for transportudgifter.

Få 3 gratis tilbud på et nyt tag

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top