Decra tag – Guiden til det rette valg

– Se pris pr. m2, typer, FAQ og alt der er værd at vide inden montering

Det velkendte Decra ståltag har eksisteret siden 1957. Firmaet bag har en lang erfaring på området, og samtidig er de nok også den mest brugte og populære udbyder på markedet. 

Decra tagplader er robuste, af høj kvalitet og har en lang levetid. Derfor er de også nogle af de dyreste på markedet, men prisen er stadigvæk lav i forhold til et tegltag eksempelvis.

Decra tag priser – hvad koster det?

Priserne på et Decra tag varierer alt efter, hvilken slags Decra ståltagplader du ønsker.
De to mest populære er Classic og Elegance.

Decra Classic pris pr. m2: 650 - 1.000 kr.
Decra Elegance pris pr. m2: 700 - 1.000 kr.

Et decra ståltag varierer meget i pris, som er tilfældet ved alle tagbelægninger. At lægge tag er en stor investering, og der er meget, der har indvirkning på prisen.

Nogle af de følgende faktorer vil spille ind på prisen for montering:

Alle faktorerne gør, at det er svært at give et overordnet prisestimat for alle tilfælde. Derfor kan det altid anbefales at indhente flere tilbud, da du får tilbud på din konkrete opgave.

Det kan du blandt andet gøre hos 3byggetilbud, hvor du får 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på nyt decra tag

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på decra tag

Sådan får du en god pris på Decra tag montering

Den bedste pris på montering af et Decra ståltag får du, når du indhenter flere tilbud. På den måde kan du bedst sammenligne imellem dem og få et overblik over den bedste pris for dig. 

Du får nemt 3 gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud. Ved at indsende din opgave her  udbyder de den til leverandørerne, som kan byde ind på din opgave. Du bliver efterfølgende ringet op med 3 tilbud, som du kan vælge mellem – eller afslå. Det betyder større direkte konkurrence leverandørerne imellem. Du kan spare op til 20-30 % ved at få flere tilbud.

3byggetilbud har et internt system, hvor alle deres håndværkere bliver vurderet ud fra kundernes oplevelse. På den måde er du også sikret høj kvalitet, hvilket er vigtigt, når du skal have lagt nyt tag.

Klik her for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvorfor skal du vælge et Decra ståltag på dit hus?

Der er mange fordele ved et Decra ståltag. Da det er bygget op omkring en kerne af stål med galvaniseret aluzink og belagt med pulverlakering eller stengranulat, er det meget stærkt og robust. Det betyder en lang levetid for taget på op til 40-50 år. 

Det er også ideelt lavet til det danske klima med skiftende temperaturer og vind og regn. Taget kan tåle is, regn, sne, blæst, sol og tåler netop de hurtige skift i vejret, som vi kender i Danmark. Desuden holder taget sin farve gennem de mange år og på trods af det skiftende vejr.

Andre fordele ved ståltage er følgende:

Andre læste også denne guide til: Nyt tag

Hvilke typer af Decra tagplader findes der?

Der findes forskellige producenter af ståltagplader, men Decra er den mest kendte og anvendte. Decra har to forskellige tagplader, der er de mest brugte. Dem kan du læse mere om her for at få en bedre fornemmelse af, hvad der vil være den bedste løsning for dig og dit tag.

Hvis du er i tvivl om, hvilket produkt der er det rette for dig, er det en god idé at tale med en fagmand om det. På den måde kan I sammen tale om mulighederne og finde den bedste løsning i forhold til pris og kvalitet. De fleste tagdækkere kan tilbyde indkøb og montering af de forskellige typer af ståltag på markedet.

Decra Classic

Decra Classic er det oprindelige produkt. Tagpladerne er rustikke i udseendet og har det klassiske tegldesign med et meget stærkt stengranulat. 

Classic udgaven fås i mange forskellige farver, blandt andet rødbrun, rød, grøn og sort.

Decra Elegance:

Produktet er en pendant til glaserede tagsten. Designet ligner Classic, men det har en pulverlakeret overflade. 

Overfladen er blank og kan fås i farverne vinrød, skovgrøn, terracotta, kastanje, grafit og sort. Nogle af tagpladerne fås også med en mat overfladebehandling.

Kan et Decra tag lægges på alle huse?

Et ståltag skal generelt set have en hældning på mindst 12 grader. Der skal være korrekt ventilation af tagrummet. Ellers kan kondens og fugtighed blive et problem.

Hvis taget er lagt korrekt, burde det ikke være et problem, men det kan være en god løsning med et diffusionsåbent undertag.

aerodek unique staaltag
Decra Classic Ståltag

Hvad er den forventede levetid på et Decra tag?

Et Decra tag holder som regel i op til 40-50 år. Garantien på Decra tagplader er 30 år.

Larmer et Decra ståltag?

Nej, det er en myte, at ståltage larmer. Decra ståltage har lyddæmpende tagplader, så selvom det regner voldsomt, er det ikke noget problem lydmæssigt. Taget er konstrueret på den måde, at lyden absorberes.

Hvor lang tid tager en Decra tag montering?

Det vil variere, alt efter hvor stort et tag du har, om der er komplikationer såsom skorsten, ovenlysvinduer, montering af nye tagrender eller lignende. I nogle tilfælde kan det tage helt ned til 3-4 dage, og de fleste kan klare det på under 1 uge.

Få 3 gratis tilbud på decra tag

Montering af Decra tag – kan man gøre det selv?

Det er muligt at montere det selv – ingen lov taler imod det. Det anbefales dog, at du har erfaring med at montere tag, da du selv står for ansvaret for de potentielle skader, der kan opstå, hvis taget ikke monteres korrekt.

Mange vælger at få en fagmand til det, da taget ikke vil holde så længe, hvis det ikke monteres korrekt, og dermed er du lige vidt. Du skal have fat på et tagfirma eller en tømrer, når du skal have professionel hjælp til at lægge tag.

Hvis du vælger at gøre det selv, har producenten bag Decra, en montagevejledning, du kan følge her.

Du kan desuden se processen for montering af Decra tag i denne video:

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 2

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top
3b_logo

Spar tid og penge

- Find den rette håndværker til dit projekt

Nemt, gratis og uforpligtende

+600.000 formidlede opgaver

Håndværkere i hele landet

Du får 3 tilbud retur fra godkendte firmaer, som alle er i konkurrence om at give dig det bedste tilbud.