Altanmontering – Sådan foregår montering af altan

– Se metoder, muligheder og hvordan du får det bedste tilbud

Det er fantastisk med en altan, der giver mulighed for at få luft, solskin og et alternativ til en have. Mange i dag vælger at have en altan, om det er på en etageejendom eller en villa.

Men hvordan monteres en altan egentligt? Altanmontering sker oftest ved, at altanen spændes direkte på murværket, mens man andre gange vil forankre altanen længere nede på muren, bolte den fast i etagebjælker under gulvet eller bruge andre metoder.

Læs med her for at blive klogere på, hvordan montering af altan kan se ud, og hvordan du får det bedste tilbud.

Sådan får du det bedste tilbud på montering af altan

Når du skal købe ny altan, er der mange beslutninger, der skal tages. Der er desuden mange regler, du skal følge, og derfor er det en god idé at få hjælp af specialister. De vil både kunne hjælpe med rådgivning, projektering, montering og at ansøge hos kommunen.

Hos 3 byggetilbud kan du få hjælp af specialister. 3byggetilbud formidler kontakt mellem kunde og leverandør, og det har de gjort med stor succes siden 2000. Så stor succes at de scorer 4,5/5 på Trustpilot baseret på næsten 2.000 anmeldelser.

Hos 3byggetilbud får du 3 gratis og uforpligtende tilbud, som du kan vælge mellem eller afslå. Det giver dig mulighed for at vælge den pris, du synes, er bedst. Man kan spare mellem 20-30 % på sin opgave ved ikke at vælge det første og det bedste tilbud, men at få flere priser, hvor du kan se en gennemsnitspris på din opgave.

Det skyldes, at det ofte er svært at give en fast pris på altaner, og derfor skal du indhente tilbud hos forskellige leverandører. Det arbejde slipper du for ved at vælge 3byggetilbud.

Klik her for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Hvis I er en boligforening, der køber altaner til flere lejligheder, kan I ofte få mængderabat. Hos 3byggetilbud får du også en entreprisegaranti på 30.000 for private og 100.000 for erhverv. Der er mange fordele ved 3byggetilbud, og du slipper for arbejdet med at indhente flere tilbud. Det er nemt og billigt.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på altanmotering

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på altanmontering

Altanmontering – Hvilke metoder findes der?

Der er forskellige metoder til montering af altan, hvor nogle af de mest brugte er:

Altan på søjler: Altan på søjler er den eneste metode, hvor altanen bæres i sin egen konstruktion. Altan på søjler er ideelt, når det er umuligt at bære altanen i murværket. Søjlerne vil være synlige i forhold til de andre metoder. Det kan dog laves, så de ser flotte ud, og du kan bruge pladsen under søjlerne til en terrasse eller lignende.

Indespænding i murværk: Ved denne metode, som også er den mest almindelige og simple, vil man indespænde altanen i murværket. Det betydet, at en del af altanen er skjult inde i muren, og altanen vil blive båret ved, at konstruktionen klemmes fast inde i murværket. Altanens vægt vil presse den ned, men altanen er naturligvis ikke tungere end murværket, så det vil ikke løfte sig.

Det er ikke altid muligt at lave ovenstående metode, og da kan man i stedet for montere med stag. Det er en gevindstang, der monteres i altan-benet inde i muren, og forankres 1-2 m længere nede i murværket. Man bruger det ofte på 3-4 sals etager.

Man kan bruge udveksling i murværket, hvis indespænding ikke er muligt, og murværket er for let til stag. Her bruger man murværket til at ”støtte af på”, og altanen bliver båret ved at forlænge altanbenene ind under lejlighedens gulv. Her vil de blive boltet fast til etagedækkets træbjælker, som man inden sikrer, ikke har råd eller lignende.

Det bliver hurtigt teknisk, når vi taler om metoder til at montere altaner. Du kan altid tale med en specialist for at høre nærmere om, hvilken metode der egner sig bedst til din villa eller jeres etageejendom. Derudfra kan I tale nærmere om, hvordan processen er, og hvad det koster.

altanmontering - montering af altan

Hvordan er processen for køb og montering af altan?

Når du har besluttet dig for at få en altan, går processen i gang med at anskaffe en. Det bedste er at få hjælp fra et altanfirma, som kan tage dig i hånden gennem hele processen.

Få 3 gratis tilbud på montering af altan

Processen for montering af altan vil ofte se ud på følgende måde:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top