Ovenlysvinduer pris - hvad koster det at få monteret tagvinduer?

– Se priser, tips til muligheder og alt du bør vide inden montering

Ovenlysvinduer er vinduer, man placerer i tagfladen. Det giver mere lys i boligen, hvor der måske ikke i forvejen kommer så meget lys ind. Ovenlys anvendes på 1. sal, hvor der er skrå facader eller i et etplanshus, typisk i midten af boligen, hvor det trækker lys ind.

Du kan spare penge på elregningen, fordi du kan mindske den kunstige belysning. Det giver også en æstetisk oplevelse, hvor du kan se himlen eller træerne udenfor, og du vil naturligvis opleve at få mere lys ind i boligen, hvilket gør en stor forskel.

Læs med her for at få svar på alle dine spørgsmål om ovenlysvinduer og priser på dem.

Pris på ovenlysvinduer - hvad koster det at få monteret?

Når du skal have ovenlysvindue eller vinduer, afhænger prisen af forskellige faktorer.

Det er blandt andet:

Priserne på tagvinduer varierer meget. Alt lige fra 7.500 kr. til 20.000 kr. De fleste håndværkere siger dog, at hvis der skal laves hul i taget til et nyt vindue, vil prisen inkl. montering løbe op i 20.000 kr.

  • Et manuelt Velux vippevindue koster fra 2.875 kr.
  • Et manuelt tophængt ovenlysvindue koster fra 4.569 kr.
  • Et fjernbetjent vippevindue koster fra 6.438 kr.
  • Et fjernbetjent tophængt ovenlysvindue koster fra 10.319 kr.
  • 3-i-1 ovenlysvinduer koster fra 13.813 kr.

Det er prisen for selve vinduet. Derudover kommer prisen for montering, eventuel opstilling af stilladser, tillægsudstyr osv.

For at få dit ovenlysvindue elektrisk betjent koster det op imod 3.500 kr. ekstra. Hvis det skal være lydisolerende koster det omkring 1.000 kr.

Derfor er det umuligt at fastsætte en individuel pris, da det kommer an på, hvilket ovenlysvindue du ønsker, hvor det skal monteres osv. For at få den bedste pris skal du få flere tilbud, hvilket du kan læse mere om i næste afsnit.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på ovenlysvinduer

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på tagvinduer

Sådan får du en god pris på montering af ovenlysvinduer

Som det fremgår af sidste afsnit, er det afgørende at få en pris på din opgave, fordi den afhænger af dine ønsker. For at få den bedste pris skal du indhente flere tilbud.

Ved ikke at gå med det første og det bedste tilbud, kan du score dig en bedre pris. At researche sig frem til flere tilbud kan være tidskrævende. Derfor kan du med fordel få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud. De hjælper dig hurtigt og nemt med at få kontakt til 3 leverandører, og så kan du vælge, hvilket tilbud, du synes, er bedst. Du kan også vælge at afslå, hvis du ikke ønsker nogen af dem.

Hvem er 3byggetilbud? 3byggetilbud har formidlet opgaver mellem kunder og leverandører siden 2000. Det er blevet til mere end 501.000 opgaver. De benytter sig af nogle af Danmarks bedste håndværkere, som bor i alle dele af Danmark.

Intet mindre end 1569 aktive håndværkere har de pt. et samarbejde med, som bor i 737 byer rundt omkring i Danmark. Der er en 91 % succesrate på indsendte opgaver. Derfor er der alle mulige gode grunde til at prøve 3byggetilbuds tjeneste.

Klik her for at få 3 gratis tilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvilke typer af tagvinduer findes der?

Du kan få de fleste typer tagvinduer i standardproduktion. Det er også muligt at designe dit eget vindue, hvis du har meget specifikke og unikke præferencer. Vi gennemgår de mest gængse vinduer her.

Ovenlysvinduer til skråt tag

De fleste ovenlysvinduer bruges til skrå tage. Du kan få et enkelt vindue i en skrå tagflade. 

ovenlysvinduer pris

 Andre typer af ovenlysvinduer i skrå tage kan være:

Der findes mange forskellige typer af ovenlysvinduer, og mulighederne er mange. Hvis du har et badeværelse eller en gang uden vinduer, kan du trække dagslys ind via et rør, som reflekterer lyset. Det hedder en lystunnel.

Hvis du tænker, at det nok er umuligt at lave et ovenlysvindue i dit hus, så kontakt en håndværker inden, for der vil sandsynligvis være en mulighed i dit hus også.

Når du skal have et ovenlysvindue i et skråt tag, skal du vælge om det skal være tophængt eller et vippevindue.

Ovenlysvinduer til fladt tag

Der findes i dag en del muligheder for ovenlysvinduer til flade tage, som der ikke gjorde for bare 5-10 år siden. Du kan få ovenlysvinduer eller kupler af kunststof eller glas. De har en hældning og kan åbnes. Du kan for eksempel få et ovenlysvindue i et tag med en lille taghældning, hvor vinduerne vil have en lille hældning eller være buede.

Måske tænker du på ovenlysvinduer i et fladt tag som ovenlyskupler med stor runding i glasset, som man nemt lægger mærke til.

Sådan behøver det ikke være mere. De nye vinduer har en lav indbygningshøjde. Du kan få vinduer, man kan gå på, der har en selvrensende effekt eller en høj varmeisoleringsevne.

Du kan få dem som kvadratiske, runde, rektangulære osv. Der er mange muligheder, så du skal ikke holde dig tilbage!

Tag en snak med en tømrer om, hvad der kan være muligt i dit hus. Vinduerne er som regel lavet af gennemsigtigt akryl eller polycarbonat i 2 eller 3 lag.

Hvad bør du overveje, inden du får monteret ovenlysvinduer?

Der er flere overvejelser, der er gode at gøre sig, inden du giver dig i kast med at få et ovenlysvindue monteret.

Lysindfald og placering af tagvinduer

Ovenlysvinduer kan vende i alle retninger. Hvis vinduet er placeret mod syd, og der kommer direkte sollys ind, kan det dog blive meget varmt, hvis der ikke er solafskærmning. Det er vigtigt at overveje et sydvendt vindue, da det kan forårsage overophedning.

På samme måde kan blænding blive et problem. Øst- eller vestvendte ovenlysvinduer kan give problemer med blænding om morgenen og aftenen.

Vinduer, der vender mod syd, øst og vest, vil have et lys, der giver kontraster og skygger alt efter årstiden og tidspunktet på dagen. Et ovenlysvindue vendt mod nord vil have et mere diffust lys, og skyggerne er mindre.

Placeringen af og hældningen på ovenlysvinduet har betydning for, hvilket lysindfald du får. Du vil få et diffust lys i rummet, hvis lyset kommer lodret ned gennem vinduet. Det kan være en fordel.

En fordel er også, hvis ovenlysvinduet suppleres med lys fra siden, så der kommer lys i rummet flere steder fra. Det gør, at lyset bliver mindre ensartet. Kvaliteten af lyset kommer også an på, hvor højt til loftet der er.

Derfor er der mange faktorer, der spiller ind, og det er en god idé at tage en snak med en ekspert før, du beslutter dig, så du kan få det lysindfald, du ønsker i forhold til udformningen af rummet.

Få 3 gratis tilbud på tagvinduer

Skal der være solafskærmning?

Hvis vinduet/vinduerne vender mod syd, er der en god idé at overveje solafskærmning, da det ellers kan blive en varm fornøjelse. Du kan vælge forskellige gardiner; rullegardiner, persienner, mørklægning. De kan være fjernstyret eller manuelle.

Skal de være elektriske?

Hvis dine ovenlysvinduer sidder meget langt væk, og du ikke har nem adgang til dem, kan det være en god idé at overveje, om de skal kunne lukkes med en fjernbetjening. Det vil lette dit arbejde en hel del.

Skal der være redningsåbning?

Et ovenlysvindue med redningsåbning skal have en bestemt størrelse, og vinduet skal kunne åbnes helt. Alle beboelsesrum og køkkener skal have en redningsåbning ud i det fri i tilfælde af brand.

Hvis der ikke er et vindue eller en dør, som kan agere flugtvej, skal ovenlysvinduet fungere som redningsåbning. Før at det kan godkendes som redningsåbning, skal det være mindst 1,5 m højt og bredt, og højden fra gulv til underkanten af åbningen skal være over 1,2 m.

Hvilke regler og krav er der til ovenlysvinduer?

Der er en række krav, der skal overholdes i forhold til ovenlysvinduer. Du kan finde dem i bygningsreglementet. Et eksempel er, at husets tagvinduer skal indgå i en beregning af din boligs energiramme, hvis du bygger nyt. Det betyder, hvor meget energi boligen kræver og udleder.

Hvis du bygger om, skal vinduerne have en U-værdi på 1,40 W/m2 K. Det betyder, hvor meget energi, der passerer gennem en bygningsdel på 1 sekund, når der er 1 celsius grad i temperaturforskel mellem indenfor og udenfor.

Skal man have byggetilladelse?

Det kræver ikke byggetilladelse, men du skal være opmærksom på eventuelle regler i lokalplanen eller servitutter på huset, som vil begrænse dine muligheder.

Må man selv montere ovenlysvinduer?

Der er ikke noget lovkrav, der forhindrer dig i det, men det kan ikke anbefales. Det er en omfattende opgave, som ikke bør varetages af en ufaglært, medmindre du har erfaring fra lignende byggeopgaver.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top