Tagkvist pris – hvad koster en kvist?

Tagkvist pris - hvad koster en kvist?

– Se priser, tips til muligheder og alt du bør vide inden montering

Kviste hjælper til at udnytte overetagen, så du får mere areal, gulvplads og lys. Kvisten monteres på tagkonstruktionen, hvor den også kan pynte rent æstetisk.

En kvist på taget er ideel for dig, der synes, at din tagetage er lille, eller at der mangler sollys. 

Læs mere i artiklen om kviste pris og alle andre spørgsmål, du måtte have. Vi forsøger at besvare dem her.

Hvad koster en kvist?

Når du skal finde en kvist pris, kan det godt være svært. Der er mange faktorer, der spiller ind på prisen, og dermed findes der ikke én eksakt pris, som gælder for alle.

Prisen kan afhænge af:

Det er som nævnt svært at sige en fast pris på de forskellige typer af kviste. Vi har fundet et estimat baseret på priser fra håndværkerhjemmesider.

Priserne er ekskl. moms og kviste med lukkede zinkflunke og frontvinduer i træ (A vinduer). Tagbeklædning og zink med stående false. Kvisten er isoleret, og taghældningen er 45 grader. Det gælder 2 fags vinduer.

- Sadeltagskvist: Fra 30.500 kr.
- Fladtagskvist: Fra 31.000 kr.
- Rytterkviste: Fra 32.000 kr.
- Halvbuekviste: Fra 31.000 kr.
- Altankviste: Fra 64.000 kr. Her er prisen inkl. terrassedør i træ, altanbund med trærist og galvaniseret rækværk.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en tagkvist

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på tagkviste

Sådan får du en god pris på montering af tagkvist

Fordi prisen vil variere så meget, er det en god idé at indhente flere tilbud. Da du ikke har en fast pris at tage udgangspunkt i, kan det være svært at vide, hvad en gennemsnitlig pris for din kvist vil være.

Derfor kan du indhente flere tilbud, så du kan sammenligne dem og se, hvad gennemsnitsprisen vil være.

Du kan spare op til 10-30 % ved at indhente flere tilbud, så det kan godt betale sig. Det kræver et stort researcharbejde, og derfor er det en fordel at få hjælp fra 3byggetilbud.dk. De hjælper dig med 3 gratis tilbud, som du kan vælge mellem eller afslå. Det bliver ikke nemmere!

3byggetilbud har et samarbejde med mere end 1569 aktive håndværkere, som bor fordelt i 737 byer i landet.

Det er nogle af Danmarks dygtigste håndværkere, og de bliver vurderet ud fra tidligere kunders oplevelse. På den måde er du sikret god kvalitet og god service. Der er 91 % succesrate på indsendte opgaver. Derfor er der alle mulige gode grunde til at prøve 3byggetilbuds tjeneste.

Klik her for at få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.

Du skal bare indsende din opgave – gerne så detaljeret som muligt – og så vil du blive ringet op med 3 tilbud fra 3 leverandører.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvilke kvisttyper findes der?

Der findes mange forskellige typer af kviste. Vi gennemgår nogle af de mest populære her.
kviste pris

Sadeltagskvist

Sadeltagskvisten er den mest almindelige og anvendte kvist. Den passer til nærmest alle huse, og den er en billig type kvist.

Sadeltagskviste har 2-sidet fald, og de leveres med 15 graders hældning. Man kan godt ændre på hældningen, det koster dog typisk ekstra.

Tagbeklædningen er ofte af zink eller kobber med stående false. De kan også bygges med 2 lags tagpap.

Rytterkvist

En rytterkvist er en klassisk type kvist. Sadeltagskvisten har 2-sidet fald på 15 grader, hvorimod rytterkvisten har et fald på 45 grader.

Taget på rytterkvisten er beklædt med tagsten/tagplader eller zink med stående false. Det har også tagrende til at lede vandet væk. En rytterkvist kan have et loft, der går op i en spids.

Rytterkvisten kan anvendes på alle slags huse, men de bruges typisk på længehuse. Du får en god udnyttelse af tagetagen, godt lysindfald, og kravene til flugtvej er opfyldt.

Halvbuekvist

Kvisten vil have form som en halvbue. Den giver bygningen et flot udseende. Halvbuekviste bygges med forskellige radier, alt efter hvor bred kvisten skal være. Kvisten laves som standard med zink på tag, flunker og front.

Halvbuekviste kan du få på alle huse. Man bruger dem særligt, hvor facadevinduerne har buede overkarme eller buet mørtel over vinduerne, så det passer i stilen.

Fladtagskvist

Det er, som navnet antyder, en kvist med fladt tag. Den er ideel, hvis du gerne vil have en bred kvist. Da taget er fladt, bliver det ikke for dominerende i udseendet.

Fladtagskvisten er lavet i et stilrent design og passer godt til moderne huse. Du får god plads med en fladtagskvist, der er bredere end andre kviste, og samtidig er den vedligeholdelsesfri.

Taget er ofte lavet af 2 lags tagpap, zink eller kobber med stående false. Fladtagskvisten skal gerne have fald bagtil, så vand føres væk fra vinduet. Det betyder, at kvisten får en længere levetid.

Dørkvist

Dørkvist er også kendt som en fransk altan eller en altankvist. Døren er trukket ud til fronten af kvisten. Du får ikke en altan, men du får mere gulvplads inde.

Foran døren vil der være et rækværk, og det kan laves med alle kvisttyper.

Få 3 gratis tilbud på tagkviste

Hvad bør du overveje, inden du får monteret en kvist?

Passer den til din bolig?

Først og fremmest bør du overveje det æstetiske aspekt. Passer kvisten til dit hus? Eller hvilken type kvist vil passe til dit hus?

Der findes standardkviste, der er de billigste, men du kan også få lavet kviste i forskellige størrelser, ligesom du kan vælge materiale på kvisten.

De fleste kviste har zink, hvilket også gør dem vedligeholdelsesfrie, men du kan også få dem i andet materiale.

Hvor skal kvisten placeres i taget?

Det er vigtigt at overveje kvistens placering både i forhold til inde og ude. Hvordan får du det rette lysindfald, og hvor vil du gerne have det ekstra plads, som kvisten skaber?

Kvisten vil også have stor betydning for husets helhedsindtryk. Kvisten skal helst skabe værdi for det indvendige rum, men også passe visuelt på huset udadtil.

Desuden skal kvisten placeres godt i forhold til tagkonstruktionen. Tal evt. med en uvildig byggerådgiver eller anden fagmand, som kan hjælpe dig med, hvor du kan placere kvisten.

Præfabrikerede kviste eller samle-selv?

Det er muligt at få en præfabrikeret kvist, der blot skal monteres på taget. Den er lavet på en fabrik eller et værksted og er klar til at blive monteret.

Du kan også vælge en samle selv løsning, hvor du får leveret en i større dele, som skal samles.

Det kan være en lidt billigere løsning end den præfabrikerede, men til gengæld er den ikke lige så nem at montere.

Der er også en tredje mulighed, hvor det er muligt, at få en specialist til at designe en særligt til dit hus.

Nogle af producenterne af de præfabrikerede kviste er: Quattro, Færdigkvist, Quinntus og Vestkvisten. Når du søger på forhandlerne, kan du sammenligne pris for den færdige kvist, hvad levering omfatter, hvor meget du selv kan vælge i forhold til form og materialer og leveringstid.

Mange bruger den præfabrikerede kvist, da den er nem at se i et katalog, og der findes et bredt udvalg, så du nemt kan finde en til dit hus. Fordelen er, at den hurtigt og nemt kan blive monteret, og tiden, hvor huset står åbent for vind og vejr, bliver minimeret.

Hvilke regler og krav er der til tagkviste?

Inden du går i gang med at få bygget en kvist, skal du søge om byggetilladelse hos kommunen. Det skyldes, at kviste øger etagearealet på huset.

Hos kommunen kan du tjekke lokalplanen for dit område, hvor der også kan være regler i forhold til etablering af kviste eller brug af byggemateriale.

Hvis dit hus er fredet, er det vigtigt at få tilladelse af Kulturstyrelsen til at lave ændringer på boligen, hvilket en kvist går ind under.

Hvilke regler og krav er der til ovenlysvinduer?

Der er en række krav, der skal overholdes i forhold til ovenlysvinduer. Du kan finde dem i bygningsreglementet.

Et eksempel er, at husets tagvinduer skal indgå i en beregning af din boligs energiramme, hvis du bygger nyt. Det betyder, hvor meget energi boligen kræver og udleder.

Hvis du bygger om, skal vinduerne have en U-værdi på 1,40 W/m2 K. Det betyder, hvor meget energi, der passerer gennem en bygningsdel på 1 sekund, når der er 1 celsius grad i temperaturforskel mellem indenfor og udenfor.

Hvilke alternativer er der til kviste?

Hvis en kvist er for dyr for dig, eller du ønsker at undersøge andre metoder, så kan et ovenlysvindue være en god måde at få bedre lysindfald på.

Det giver dog ikke på samme måde mere plads, men det er nemt og billigere at få ovenlysvinduer, som vil bidrage med mere lys.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 2

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top