Reparation af utæt tag – Hvad bør man gøre?

Reparation af utæt tag – hvad bør man gøre?

– Se metoder, priser og alt der er værd at vide inden reparation

Et utæt tag er fatalt. Der kan trænge vand ind i boligen og forårsage vandskader, fugtskader eller skimmelsvamp. Det kan hurtigt udvikle sig til en omfattende renovering af huset. Derfor må du skride til handling med det samme.

Det er også muligt at forebygge skader, så du undgår et utæt tag i fremtiden. Læs med her for at blive klogere på reparation af utæt tag, pris, metoder osv.

Sådan tjekker du om taget er utæt

Det er en god idé at tjekke dit tag for utætheder, inden problemet tager om sig, og du vil finde ud af det på en uhensigtsmæssig måde, såsom vand der trænger ind i huset. I værste fald vil det kræve en udskiftning af taget.

Det anbefales at tjekke taget et par gange årligt. Særligt hvis dit tag har nogle år på bagen. Det er også en god idé at tjekke taget, hvis der har været stormvejr eller snevejr.

reparation af utaet tag

Tjek taget udefra

Når du skal tjekke dit tag for utætheder, skal du bruge en stige. Måske kan du ikke få et ordentligt udsyn fra din stige, og så skal du leje en rygningsstige. Den kan køres op af taget, og kan sættes fast på tagets tagrygning.

Her kan du tjekke tagrygningen, hvor der ofte opstår problemer. Det kan være, at stenene er løse, og derfor ikke længere holder tæt.

Det er også muligt at tjekke taget nedefra gennem en kikkert. Det vil dog være sværere at få øje på alle detaljer på huset, og du kan ikke se nærmere på eventuelle skader.

Du kan være opmærksom på følgende ting, når du skal tjekke dit tag:

Det kan alt sammen være indikatorer på, at taget er utæt og skal repareres. Du kan se mere på videoen fra Bolius her:

Afspil video om reparation utaet tag

Tjek taget indefra via loftet

Du kan også forsøge at tjekke for skader på taget indefra via loftet. Prøv at gå igennem denne tjekliste:

Det er ideelt at få en fagmand til at komme og lave et gratis tagtjek. Det er uforpligtende og en rigtig god mulighed, hvis du ikke selv har mulighed for at stå på en stige ved taget, eller ikke er komfortabel med dine egne evner som tagtjekker.

Fagmanden kan tjekke omfanget af skader og fortælle dig, hvad det vil koste at reparere, og om det bedre kan betale sig at skifte taget, hvis det er gammelt.

Få et gratis tagtjek

Vær opmærksom på din tagtype

Alle tage er forskellige, men der er skader, der er gennemgående for forskellige tagtyper.

Vi gennemgår kort nogle af dem her:

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en tagreparation

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på tagreparation

Hvad kan være årsagerne til et utæt tag?

Der kan være mange grunde til et utæt tag. Den mest typiske er, at taget bliver gammelt og dermed nedbrydes med årene. Det kan skabe utætheder, revner osv.

Typisk skyldes det også, at det er de færreste, der tjekker taget jævnligt, og derfor kan huller og revner vokse sig større, når de ikke bliver repareret med det samme.

Det skyldes ofte nogle af følgende grunde:

Hvis der har været stormvejr, kraftigt snevejr eller regnskyl, kan det resultere i utætheder. Hvis du ikke får tjekket taget efter de vejrforhold, vil skaderne blot blive større, og det kan i sidste ende give et utæt tag.

Der sker også indimellem fejlmontering, hvilket er super ærgerligt. Det kan være svært at spotte de fejl, hvorfor det er en god idé at få et gratis tagtjek for at sikre dig, at arbejdet er gjort ordentligt.

Det er bedst at få udført arbejdet af virksomheder, der har fået gode anmeldelser og som er godkendt på den ene eller anden måde. Du kan eksempelvis få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud.dk, som vil formidle kontakten til troværdige leverandører.

De vil være godkendt via et internt system, hvor de vurderes af tidligere kunder. Det giver dig en tryghed og en sikkerhed.

Sådan får du det bedste tilbud på reparation af utæt tag

Når du skal have repareret eventuelle skader på taget, er det en god idé at indhente flere tilbud. Du kan starte med et gratis tagtjek, hvor du kan få et estimat på opgavens omfang, og hvad det vil koste. Ved at indhente flere tilbud kan du spare op til 20-30 % på opgaven.

Det kan derfor betale sig at bruge lidt tid på research. Du kan også gøre det nemt for dig selv og få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud. På den måde kan du sammenligne priserne og vælge det bedste af tilbuddene.

Spar penge på din opgave og få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.

Der er mange fordele ved 3byggetilbuds service. Det er blandt andet:

Det giver dig god mulighed for at få flere tilbud, som du kan sammenligne mellem! Du skal blot indsende din opgave til 3byggetilbud, og de vil ringe dig op for at sikre sig, at de har forstået opgaven rigtigt.

Efterfølgende vil tre leverandører kontakte dig med deres tilbud, og du kan vælge ét af dem eller afslå.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad koster reparation af utæt tag?

Det er desværre umuligt at sige nogen fast pris på reparation af et utæt tag. Det kommer an på skaden og skadens omfang. Derudover spiller tagets materiale, levetid og generelle tilstand også ind på prisen.

Det er derfor altid anbefalelsesværdigt at få et gratis tagtjek eller indhente flere tilbud, så du får en gennemsnitlig pris på din opgave.

Husforsikringer vil ofte dække skader forårsaget at stormvejr, fyrværkeri eller lynnedslag. Det kan være væltede træer eller tagplader, der blæser af i stormen. Kontakt altid din forsikring for at høre nærmere.

Hvad gør du, hvis du har et utæt tag?

Hvis dit tag er utæt, skal du gerne lave hurtige, midlertidige løsninger som lappeløsninger med spande eller plastikoverdækning, så vandet holdes ude eller under kontrol.

Du skal hurtigst muligt kontakte en håndværker, som kan udbedre skaderne og gennemgå taget. Det kan både være en tømrer eller en blikkenslager, du skal have fat på.

Hvis der er tale om tage af zink eller metal, er det en blikkenslager, du skal kontakte. Hvis skaden er akut og meget omfattende, kan Falck være behjælpelige.

At steder på taget er utæt, eller der er skader på taget, betyder ikke, at du behøver et helt nyt tag. Det kan sagtens repareres, særligt hvis taget ikke har levet alle sine år endnu. Hvis taget er slidt og gammelt, kan det være en fordel at få det skiftet.

Kontakt altid en fagmand for at få rådgivning om, hvad der vil være det bedste i dit tilfælde.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 4

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top