Stålaltan pris - Hvad koster altaner i stål?

– Se priser, regler, muligheder og hvordan du får det bedste tilbud

Stålaltaner er meget populære og den mest udbredte altantype. Det skyldes dens moderne stil, der passer til de fleste boliger. Du får en stålaltan til en fornuftig pris, og materialet er modstandsdygtigt i vejr og vind.

Stål, der er forarbejdet, vil nemlig ikke ruste, men være langtidsholdbart. Du kender sikkert materialet fra lygtepæle, gelændere, cykelstativer osv. Det giver et smukt og stilrent udtryk.

Læs mere om altaner i stål, hvorfor du skal vælge en stålaltan og pris på altantypen.

Stålaltan pris - hvad koster altaner af stål?

Det er desværre ikke muligt at sige en fast pris på stålaltaner. Det skyldes, at prisen er defineret af forskellige faktorer, der er afhængige af din specifikke situation. Hvor stor skal altanen være? Hvilke materialer skal den laves af? Er det altaner til et helt lejlighedskompleks eller en enkelt?

Du må derfor starte med at stille dig selv de spørgsmål og finde frem til nogle svar. På den måde kan du nemmere henvende dig til et altanfirma og få en pris på netop din opgave. De fleste altanfirmaer vil nemlig ikke arbejde med faste priser. De kalkulerer hvert tilbud separat.

Ofte vil altanfirmaet komme på besøg hos dig, når du har taget kontakt. Her kan I snakke om dine ønsker, og de kan se på forholdene, og hvad der er muligt i forhold til opførelse og montering.

Nogle af de mere detaljerede ting, du kan overveje, er:

Alle disse faktorer vil have indflydelse på prisen. Desuden skal man etablere en byggeplads, når stålaltanen skal opføres. Hvis gården eller haven er meget smal, kan det være, at arbejdsplatformen skal hejses ind over taget med en særlig mobilkran. Det vil naturligvis også have betydning for prisen. Det er alt sammen faktorer, som fagmanden vil gøre dig opmærksom på, når I tager en snak, inden arbejdet sættes i gang.
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en stålaltan

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på stålaltan

Sådan får du den billigste pris på altaner af stål

Når det handler om stål altan pris, er det som allerede nævnt umuligt at sige én fast pris eller et prisinterval. Derfor er det vigtigt, at du indhenter flere tilbud på din opgave, så du får en gennemsnitlig pris. Det gør det nemmere for dig at vælge det tilbud, du synes, er bedst. Du kan spare op til 20-30 % ved ikke at vælge det første tilbud, du får.

Der er mange regler at sætte sig ind i, når man skal have stålaltan. Må du bygge en altan på din ejendom? Tager den mere end 10 % af underboens dagslys? Du skal søge tilladelse hos kommunen, og det kan være uoverskueligt at holde styr på alt formalia. Derudover er der også mange beslutninger, der skal tages i forhold til materialevalg, æstetisk udseende, hvor det kan være en god idé at drøfte dem med en fagmand.

Få 3 gratis tilbud af 3byggetilbud, som er uforpligtende. Du kan vælge frit mellem dem eller afslå. På den måde slipper du for arbejdet med at researche dig frem til flere leverandører, og du er sikker på, at du får kontakt til et firma, der er anbefalelsesværdige. Desuden er det oplagt at tage kontakt til et altanfirma, der kan hjælpe dig med alle dine beslutninger, lovgivningen, projektering, levering og montering. De vil stå for hele processen. Ofte vil du også kunne få mængderabat, hvis I er en boligforening, der skal have flere altaner.

Klik her for at få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.

Siden 2000 har 3byggetilbud formidlet opgaver mellem kunder og leverandører. Via et internt system vurderes håndværkerne ud fra kundernes oplevelse, så du er sikker på, at du får en leverandør, der er anbefalet af andre kunder.

Du kan få entreprisegaranti på 30.000 til private og 100.000 til erhverv. Der er mange fordele ved at vælge 3byggetilbud! Gør arbejdet nemmere for dig selv. Indsend din opgave og bliv ringet op med 3 forskellige tilbud. Det er første skridt til din nye stålaltan.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er en stålaltan, og hvad er fordelene?

En stålaltan er en af de mest populære altantyper. En stålaltan kan monteres direkte på facaden eller være understøttet af søjler. Udover at være i stål kan altaner også være lavet af aluminium eller beton.

Oftest vil man bruge stål eller beton til altaner, der opføres på gadesiden, og stål eller aluminium til altaner, der er i gården. Stål og beton er dyrere materialer end aluminium.

En stålaltan er nem at vælge, da den altid imødekommer kommunens krav i forhold til at matche den byggestil, som ejendommen er holdt i. Derfor er det en af de mest brugte altaner. Samtidig er en stålaltan vedligeholdelsesfri, langtidsholdbar og har et stilrent design. Altanen kan opføres på begge sider af ejendommen, og den kan imødekomme de flestes behov.

Aluminiumsaltanen har et mere industrielt og rustikt look, hvor betonaltanen har et mere romantisk look. Valg af materiale kommer derfor også an på, hvilket udseende du ønsker. Stålaltanen er en klassiker, som passer ind de fleste steder.

Hvad er fordelene ved en stålaltan kort fortalt?

staal altan pris

Hvilke muligheder og materialer findes der?

Stål er et ideelt materiale i byggebranchen. Det er stærkt, holdbart og nemt at forarbejde. Det kan ruste med tiden, hvorfor man laver altaner i galvaniseret stål. Det løser problemet med rust og gør det i stedet modstandsdygtigt over for vind og vejr, kemikalier og slid.

Galvanisering sker på den måde, at stålet dyppes ned i 480 grader varm flydende zink. Det skaber en kemisk sammensmeltning og en overflade af zinkoxid. Det er en miljøvenlig metode, da zink er et naturligt forekommende grundstof. Det er muligt at få stålet efterbehandlet, så det får en farve såsom sort eller antracitgrå.

Når du skal vælge din kommende altan, er der flere muligheder, du kan vælge mellem.

Design

Skal udformningen på altanen være firkantet eller rundbueformet? Skal stilen være romantisk eller moderne? Du skal tænke lokalplan, udgang fra huset og husets konstruktion ind i dine planer om din kommende altan i forhold til materialevalg, størrelse, og hvor den skal være.

Gelænder/værn

Hvis der er små børn i familien, er det en god idé at vælge lodrette balustre til gelænder, da børn ikke kan klatre op af dem. De vandrette vil være nemmere for børn at klatre på, og det kan virke utrygt for dig.

Det er vigtigt, at gelænderet passer til dine behov, til designet på altanen, og at materialet er holdbart. Du kan også vælge glasværn med hærdet glas, hvis du synes,

Håndliste

Håndlisten laves som regel i træ eller stål.

Gulv

Gulvet kan fremstilles af forskellige materialer. Det kan være træ, komposit eller stål.

Trægulve kan enten være af hårde eller bløde træsorter. Du kan få træ, der er imprægneret, dog skal du blot sikre dig, at træet er imprægneret ind til kernen af træet, da det så holder længe. I dag er imprægneringen ikke nær så giftig som tidligere. Imprægneret træ er en billig løsning. Hårde trægulve er dyrere, men meget holdbare og robuste. Det har en flot brunlig nuance, men du skal behandle træet, da det ellers vil få en grålig farve.

Komposit: Kompositbrædder er et materiale, der består af 30 % plastik, 10 % bindemiddel og 60 % træ. Det vil ligne træ, men det skal ikke behandles som almindelige trægulve. Det er nemt, og det er modstandsdygtigt over for vind og vejr.

Stål: Stål er et holdbart materiale, og når det bliver galvaniseret, vil det ikke ruste. Du kan vælge at få dit gulv lavet af stål også.

Altandør

Når du skal have en stålaltan, er det ofte, at man nedbryder et vinduesparti for at få plads til en åbning til altanen. Ellers skal man lave en ny åbning.

Ved altandør og vinduer skal du også vælge, hvilket materiale du ønsker, farve, og om det skal være med drejefunktion, kip eller begge dele.

Få 3 gratis tilbud på altan af stål

Hvilke regler gælder for stålaltaner?

Som nævnt er der mange regler at forholde sig til, når det gælder opsætning af en ny stålaltan eller altaner. Det er derfor bedst at spørge en fagmand til råds.

Firmaet vil hjælpe dig gennem hele processen fra rådgivning af valg af altan til montering af altanen. De vil have en ingeniør og arkitekt tilkoblet, som vil søge byggetilladelse hos kommunen for dig, og de vil kende til lovgivningen på området.

Vi gennemgår nogle af de vigtigste af reglerne her:

Hvordan er processen for køb og montering?

Det besværlige i at få en altan er beslutningsprocessen og overholde alle regler. Når altanen skal monteres, er det meget simpelt. Du kan se i denne video, hvordan det foregår:

Når det er besluttet, hvordan altanerne skal se ud, skal altanerne opsættes. Tag kontakt til et altanfirma, der også vil have en arkitekt tilknyttet, som kan rådgive i processen.

Firmaet vil udarbejde forskellige forslag, som vil opfylde krav og regler. Når aftalerne er ordnet mht. pris, design, montage og aflevering, skal I/du have lavet en kontrakt på projektet. Derefter kan byggeriet igangsættes.

Oftest vil altanerne blive bygget på en fabrik, og transporteres til huset eller lejlighederne efterfølgende. Man hejser som regel altanerne op og monterer dem via forskellige metoder.

Altanen vil blive løftet på plads og sættes fast i konstruktionen. Inden det sker, vil man lave hul til døråbning. Det sidste arbejde gælder montering af håndlister, malerarbejde og tagnedløb.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top
3b_logo

Spar tid og penge

- Find den rette håndværker til dit projekt

Nemt, gratis og uforpligtende

+600.000 formidlede opgaver

Håndværkere i hele landet

Du får 3 tilbud retur fra godkendte firmaer, som alle er i konkurrence om at give dig det bedste tilbud.