Nyt gulv – hvad koster det at få lagt gulv?

– Se gulv pris pr. m2, hjælp til valg af belægning og hvordan du får et godt tilbud

Skal du have nyt gulv? Så kan der være mange spørgsmål forbundet hermed. I denne artikel får du svar på, hvor dyrt det er at få lagt nyt gulv, hvordan du får den bedste pris, og hvilke typer gulv du kan vælge mellem. 

Læs med her for at blive klogere på alle dine spørgsmål, der vedrører nyt gulv.

Hvad koster det at få lagt gulv?

Et nyt gulv varierer meget i prisen, da det kommer an på, hvor stort et gulv der er tale om, hvilket gulvmateriale der skal lægges, og om gulvet skal være bærende, ikke-bærende eller svømmende. Derfor er der nogle ting, du må sætte dig ind i, inden du kan få en fast pris.

Vi kan dog forsøge at vejlede dig til en ca. pris, så du kan få en fornemmelse af, hvad prisomfanget vil blive.

Først og fremmest kan priserne variere alt efter, hvor du bor i landet. Hvis du bor i Hovedstadsområdet, en anden større by eller på Sjælland vil priserne ofte være dyrere.

Her kommer en liste med ca. m2. priser for de nogle af de forskellige slags gulvtyper:

- Parketgulv: 200-600 kr. pr. m2
- Plankegulv: 350-900 kr. pr. m2
- Laminatgulv: 150-400 kr. pr. m2
- Antikt trægulv: 450-700 kr. pr. m2

Alt efter hvor stort dit gulv er, kan du dermed udregne en ca. pris for, hvad dit gulv vil komme til at koste.

Få 3 gratis tilbud på nyt gulv
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på et nyt gulv

100% uforpligtende!

Sådan får du en god pris på et nyt gulv

Den bedste pris får du, når du får flere tilbud. På den måde kan du sammenligne dem. Endnu bedre er det, hvis gulvlæggerne er i direkte konkurrence med hinanden og dermed må give et godt tilbud. Dette er tilfældet hos 3byggetilbud.dk, hvor du får 3 gratis tilbud. Her er leverandørerne netop i direkte konkurrence med hinanden og vil forsøge at give den bedste pris, så du vælger netop dem. De 3 tilbud er som sagt gratis, så du kan altid vælge at afslå dem.

Desuden bruger 3byggetilbud nogle af de bedste håndværkere i Danmark, da de alle bliver vurderet ud fra tidligere kunders anmeldelser. De bruger også lokale håndværkere, så du ikke skal bekymre dig om at skulle betale transportudgifter. Der er altså høj kvalitet, og du er sikret, at arbejdet bliver gjort ordentligt, og at resultatet er perfekt. Samtidig kan du få gode råd og god sparring, hvilket er en stor fordel, når du skal have lagt nyt gulv.

Fordelen ved at benytte 3byggetilbud er desuden, at de stiller en entreprisegaranti på op til 35.000 kr. for fejl og mangler på arbejde udført for private. Boligforeninger, selskaber og erhverv er dækket for op til 100.000 kroner. Der et økonomisk sikkerhedsnet, der hjælper dig, hvis der går noget galt under dit bygge- eller renoveringsprojekt eller malerfirmaet skulle gå konkurs inden arbejdet er udført. Se flere fordele ved 3byggetilbud herunder.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvilke gulvtyper findes der?

Når du overvejer nyt gulv, er det vigtigt at overveje, hvilket slags gulv det skal være. Her kan du læse om de forskellige typer og blive klogere på, hvilket gulv du ønsker.

Linoleumsgulv

Linoleummet er lavet af mange forskellige slags naturprodukter. Det er tyndt og elastisk og kan fås i mange forskellige former og farver.

Nogle fordele kan være:

Nogle ulemper kan være:

LÆS MERE OM: Linoleumsgulv

linoleumsgulv

Vinylgulv

Vinylgulve kan ligne stengulv, trægulv, fugede gulve, farvestrålende gulve. Det kan altså tage mange forskellige former og farver. Det er et kunstprodukt, som er blødgjort af plastik, som er tyndt og elastisk.

Nogle fordele kan være:

Nogle ulemper kan være:

LÆS MERE OM: Vinylgulv

vinylgulv pris montering

Betongulv

Beton består af vand, grus og cement. Det fås i mange farver og former. Fx kan det formes i mønstre, eller slibes og poleres så det får en hel blank overflade. Derfor er det blevet meget populært at støbe som gulv alle steder i sin private bolig. Det rå look spiller godt sammen med den nye nordiske indretning. 

betongulv pris

Nogle fordele kan være:

Nogle ulemper kan være:

LÆS MERE OM: Betongulv

Polyurethan gulv

Polyurethangulve er ligesom betongulve blevet meget populære de senere år for deres rå look. Derudover er det slidstærkt og har en fugefri overflade.

Nogle fordele kan være:

Nogle ulemper kan være:

LÆS MERE OM: Polyurethan gulv

Epoxygulv

Epoxygulve er også steget i popularitet henover årene. Med en slidstærk overflade er det nemt at vedligeholde og rengøre, derfor bliver det ofte brugt i industrihaller eller til erhvervslokaler. Det er dog også blevet populært at bruge i private hjem.

Nogle fordele kan være:

Nogle ulemper kan være:

LÆS MERE OM: Epoxygulv

hvidt epoxygulv koekken

Terrazzogulv

Dette er oplagt til et badeværelsesgulv, som vil skille sig ud. Gulvet består af en stenblanding og findes i flere slags, som du kan mikse.

Nogle fordele kan være:

LÆS MERE OM: Terrazzogulv

nyt-terrazzogulv-badevaerelse

Parketgulv

Parketgulv er en klassiker, et gulv i høj kvalitet som typisk kan holde til flere generationers slid, og du kan få det ret meget på den måde, du gerne vil have det. 

Det klassiske parketgulv bliver lagt i stave enkeltvis som kan danne flotte mønstre såsom kvadratisk, sildeben, tysk, engelsk m.v. 

sildebensparket lægning pris

Nogle fordele kan være:

Nogle ulemper kan være:

Laminatgulv

Laminatgulve er en stor favorit, særligt fordi det er nemt at lægge, men også er billigt og slidstærkt. Laminatgulv er oftest en kerne af spånplade, som gør gulvet stabilt, og derpå et tyndt lag plastmateriale og en overflade, som er slidstærk og ridsebestandig. Det kan fås som klinker, parket, i mønstre, farver og som en gengivelse af det klassiske træ-look.

laminatgulv

Nogle fordele kan være:

Nogle ulemper kan være:

Trægulv

Trægulv er en overordnet betegnelse for flere gulvtyper såsom parketgulv, plankegulv og massivt trægulv. Trægulv er meget eftertragtet for dets look. Om massivt trægulv kan siges:

Nogle fordele kan være:

Nogle ulemper kan være:

Korkgulv

Korkgulv forbinder du måske med 70’erne, men designet har udviklet sig meget sidenhen.

Nogle fordele kan være:

Bambusgulv

Bambus er et nyt materiale, man bruger til gulve. Det har mange gode kvaliteter, hvorfor det er blevet populært.

Nogle fordele kan være:

Akrylgulv

Akrylgulve egner sig godt til udendørsbrug. Det er hurtigt at lægge og tager derfor kun en dag.

Nogle fordele kan være:

Nogle ulemper kan være:

Få 3 gratis tilbud på nyt gulv

Typer af gulvbelægning – hvad skal du vælge?

Det kommer altså meget an på, hvilket ønske du har for dit fremtidige gulv. Du skal overveje, hvilket æstetisk udtryk du ønsker, om gulvet skal være praktisk og nemt at vedligeholde, og hvor mange penge du vil bruge på det.

Mange vælger trægulve på grund af det æstetiske udtryk. Andre gulve såsom linoleumsgulve vælges primært, fordi de er nemme at holde. Betongulve vælger man ofte til en kælder eller garage, da det er nemt at holde og er meget slidstærkt. Hvis du gerne vil have gulvvarme, kan du kombinere dette med de fleste gulve, men tjek med din gulvmand for en sikkerheds skyld.

Epoxy- og polyurethan gulve er blevet meget populære for deres rå New Yorker- look. Laminatgulve er gode til børnefamilier, og parketgulve er en klassiker, som mangler vælger, fordi det er nemt at lægge.

Det kommer altså derfor fuldstændig an på dine behov, og det er vigtigt, at du gennemtænker dette, inden du vælger dit kommende gulv.

Nyt gulv i forskellige rum – hvad bør du overveje?

Når man skal vælge nyt gulv, afhænger det også af, hvor dette gulv skal være. Nogle gulvtyper egner sig nemlig ikke nødvendigvis til alle rum.

Stuen

I stuen er alle gulvtyper mulige. Trægulve, linoleumsgulve, vinyl, bambus, kork, laminat. Dog er betongulve ikke super eftertragtede i stuen, da det er ret hårdt at gå på og koldt. 

Hvis du skal have nyt gulv i stuen, er det vigtigt, at du overvejer, hvor meget gulvet skal vedligeholdes. Har du børn eller kæledyr, som skal kunne lege på gulvet, uden at du skal bekymre dig om, at der kommer ridser i det? Så kan du overveje linoleumsgulve eller et polyurethan gulv. 

Eller vil du gerne have et pænt gulv? Trægulve er meget populære i stuen, da de er klassiske i udtrykket, flotte og har en lang levetid samt en bedre holdbarhed end mange andre gulve.

Køkken

Køkkenet skal gerne være et slidstærkt gulv, da man ofte vil opleve at spilde på det. Det kan både være mad og vand, der kan komme på gulvet. 

Gulvtyper såsom epoxy, vinyl og linoleum egner sig alle godt til køkkenet. De er nemlig alle slidstærke og vandafvisende. Vinyl og linoleum er også billigere end mange andre gulvtyper, så det kan skiftes ud igen, hvis det bliver for slidt.

Badeværelse

Badeværelsesgulvet skal kunne tåle vand og høj luftfugtighed. Trægulv og linoleumsgulv kan ikke anbefales til dette formål. Derimod er vinyl, laminat, fliser eller terrazogulve gode til badeværelser. De er vandafvisende og slidstærke. Vinyl og laminat kan også tage form af et trægulv, hvis du gerne vil have dette udtryk.

Kælder

Et gulv i kælderen kræver en fugtspærre, inden gulvet lægges. Den vil beskytte gulvkonstruktionen og klimaet i kælderen. Herefter kan alle slags gulve lægges, men mangler vælger en billig gulvbelægning, da kælderen oftest ikke bruges som beboelse. Vinyl, laminat eller betongulve er for eksempel populære varianter her.

Udendørs

Hvis du skal have lagt gulv på en altan, er akrylgulv det mest oplagte valg. Det er hurtigt at lægge, og det har en modstandsdygtighed, man har brug for i et udendørs gulv. Det kan nemlig tåle frost, kulde og er vandafvisende. Derfor er akrylgulv også oplagt at bruge til en terrasse. Her er fliser selvfølgelig også et oplagt valg.

Kan du selv lægge et nyt gulv?

Nogle gulvtyper kan du godt selv lægge, mens andre er utroligt svære selv at lægge eller direkte ulovlige at lægge selv. Man anbefaler ikke, at man selv lægger elastiske gulvmaterialer, da der gælder mange særlige regler for limningen, limen og underlagets fugtindhold, som er en viden, der er svær at få. En professionel vil netop have denne viden. 

Linoleum, kork, vinyl eller fliser er nemmere og muligt at lægge selv. Beton og terrazo kan være svære at lægge selv, da det drejer sig om flydende former. Når først gulvet er lagt, kan du ikke lave det om. Du har derfor kun one shot. Derudover skal du bruge korrekt værktøj til at polere og slibe med.

Klinker og fliser er svære at lægge, så de ligger helt lige. Hvis du gerne vil have er perfekt resultat, skal du bruge en fagmand til at hjælpe dig med fliselægning. Dette er generelt anbefalingen: Med en gulvlæggers hjælp vil du få et perfekt resultat, og du skal ikke lave noget om eller bekymre dig om, hvorvidt du har gjort det rigtigt. Derfor er det klart at anbefale at få hjælp til gulvlægning

Måske har du prøvet at lægge gulv før, eller du er gør-det-selv-typen. Så kan du starte på følgende måde:

1) Du skal sikre dig, at du gerne må lægge netop dette gulv selv. Fx må du ikke lægge et epoxygulv eller polyuerthan gulv, hvis du ikke har certificering

2) Dan dig et overblik over, hvad opgaven kræver

3) Start med et mindre gulv, som ikke kræver så meget

4) Spørg efter en lægningsanvisning, hvor du køber gulvet. Her får du en god vejledning.

5) Spørg om garantien gælder, når du selv skal lægge gulvet.

Når du skal lægge et gulv selv, kommer det an på hvilket gulv, det drejer sig om. Derfor må du forhøre dig om en konkret vejledning til netop det gulv, du køber, da det kan se meget forskelligt ud.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top
3b_logo

Spar tid og penge

- Find den rette håndværker til dit projekt

Nemt, gratis og uforpligtende

+600.000 formidlede opgaver

Håndværkere i hele landet

Du får 3 tilbud retur fra godkendte firmaer, som alle er i konkurrence om at give dig det bedste tilbud.