Epoxygulv priser – hvad koster det?

Se pris pr. m2, tips til muligheder, vejledning og hvordan du får det bedste tilbud

Har du også hørt om det nye epoxygulv? Epoxygulv er en gulvtype, der er vundet meget frem de seneste par år, både på grund af dets egenskaber, men også på grund af dets udseende. 

Tidligere blev det oftest brugt på fabrikker og værksteder, hvilket siger lidt om dets stærke kvaliteter. I dag er det blevet ekstremt populært med det rå ”New-Yorker” look i private hjem, som epoxygulve giver. Du kan blive klogere på epoxygulv og epoxygulv priser i denne artikel.

Hvad er et epoxy gulv?

Epoxy kan både bruges som maling på et underlag (for eksempel beton) og som belægning i selve gulvet.

Epoxy er et bindemiddel, der er meget slidstærkt på grund af sin hårde hærdning. Det består af en base ”harpiks” og en hærder ”acceleratoren”, og kombinationen af disse to giver det en tokomponent lim, der gør det meget slidstærkt.

Epoxygulve bygges typisk op af flere lag epoxy, hvorfor det også kræver en gulvlægger til at udføre arbejdet. Hærdningstiden er mellem 20-30 minutter, og hvis man ikke er hurtig nok eller har den rette erfaring, risikerer man, at belægningen når at hærde, inden man får lagt den ud. Generelt set kræver gulvlægningen det rette håndelag, som en gulvmand har.

Typisk vil man lægge epoxybelægningen ovenpå betongulve, da epoxy er en flydende fugefri belægning. Den vil altså løbe ned i huller eller fuger, hvis disse findes. Hvis der er revner i undergulvet, er det vigtigt, at disse lukkes først med epoxymørtel, da revnerne ellers blot vil blive tilhørt epoxybelægningen. Hvis dit underlag ikke er af beton, kan du kontakte en fagmand for at høre, om dit gulv egner sig til en epoxybelægning.

Når først epoxybelægningen er lavet, er der utroligt mange fordele ved det. Gulvet bliver ensartet og slidstærkt. Der er derudover nemt at rengøre, hvilket mange også efterhånden foretrækker. Epoxygulve bruges også ofte i institutioner, da det er så slidstærkt og kan skridsikres. Men det er særligt for udseendet, at det er blevet så populært i private hjem. Epoxygulvets funktioner er da også fordele, som blot kommer oveni.

epoxygulv

Rent æstetisk er det den grå, hvide og neutrale epoxyfarve, der vinder frem, hvor møblerne kan få lov til at have mere farve, og man kan pynte rummet med masser af grønne planter. Denne stil er meget moderne i dag, hvor vi gerne vil have noget naturligt ind i boligindretningen, som også kan være i form af plankeborde eller træmøbler, samtidig med at vi eksperimenterer mere med farver på møblerne og pyntegenstande. Gulvet er stilet, ensartet og i et retro industrielt look, som mange beundrer.

Derfor er der mange gode grunde til at vælge et epoxygulv, da det har mange gode egenskaber og samtidig vil give noget godt til indretningen.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på et epoxygulv

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på epoxygulv

Epoxygulv pris – hvad koster et epoxygulv

Det er svært at sige en fast pris på epoxygulve, men det er et af de dyrere gulvtyper. Dette skyldes den komplicerede proces med at lægge gulvet, som kræver en fagmand. Dog vil gulvet holde i mange år, så du på den måde sparer penge.

Et epoxygulv kan hurtigt koste ca. 1.000 kr. pr. m2. Dog kan du også sagtens få det billigere, det kommer meget an på, om du også skal have farve, og hvilket underlag dit gulv er.

En ca. pris pr. m2. på et epoxygulv ligger mellem 500-750 kr.

Læg mærke til hvilken garanti den enkelte forhandler eller gulvlægger kan tilbyde.

Pris på maling med epoxy

Hvis du ikke lige har råd til det eftertragtede epoxygulv, kan du også prøve epoxymaling. Det er ikke helt lige så godt, men til gengæld kan du gøre det selv, du kan vælge mellem flere farver, og malingen indeholder ingen giftige dampe. Malingen er også slidstærk, men det fjerner dog ikke ujævnheder.

Epoxy maling ligger på en pris omkring 700 kr. for base og hærder, hvilket kan dække ca. 12 m2.

Du kan købe epoxymaling hos malerforretningen malgodt.dk der har et stort udvalg med priser fra 649 kr. 

Du kan male med epoxy på trægulve, parketgulve, beton og fliser. Det er en god idé at få en vejledning fra forhandleren, før du går i gang.

Epoxymaling eller epoxybelægning – hvad er forskellen?

Som nævnt er der forskel på epoxybelægning og maling. Nogle af forskellene er den måde, det lægges på, modstandsdygtigheden og udseendet. Epoxymaling er nemmere at udføre og bruges ofte til værksteder, hobbyrum osv., hvor slidstyrken gerne må være høj. 

Slidstyrken er god ved epoxymaling i forhold til andre slags maling, men når det kommer til epoxybelægning, er denne meget stærkere. Processen, når epoxybelægningen skal lægges, er dog kompliceret, så der skal bruges professionel hjælp. Til gengæld er resultatet super flot med en unik finish, og det er meget slidstærkt.

Epoxymaling er ikke farligt at bruge, når det er vandbaseret. Dermed er der ikke brugt giftige kemikalier i malingen.

Sådan får du en god pris på et epoxygulv

Den bedste pris på et epoxygulv får du ved at indhente flere tilbud. Da priserne varierer en del, er dette den sikre måde at få det bedste tilbud på. Det kan kræve en del tid at researche sig frem til forskellige tilbud. 

Derfor kan det klart anbefales at få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.dk. Det er helt gratis, og du kan altid afslå tilbuddene, hvis du fortryder.

3byggetilbud har nogle af Danmarks bedste håndværkere, som vil sikre dig et godt resultat. De har den fornødne viden og kan rådgive dig til, hvordan du kan få det epoxygulv, som du drømmer om.

3byggetilbud er godt anmeldt hos Trustpilot med 4,5/5 stjerner. Dette betyder, at kunderne er godt tilfredse, og leverandørerne anmeldes da også ud fra tidligere kunders anmeldelser, så du er sikker på at få de bedste af de bedste.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Fordele ved epoxygulv

Der er mange fordele ved et epoxygulv. Disse er blot nogle af dem:

Epoxygulve har altså utroligt mange fordele, og derfor bliver det også ofte brugt.

Ulemper ved epoxygulv

Der er naturligvis også nogle ulemper ved epoxygulve.

Epoxygulv i forskellige rum – hvor kan det lægges henne?

Epoxygulve kan sagtens fungere i alle rum. I udgangspunktet findes der ingen grænser for, hvor du kan bruge det. Det kan bruges både indendørs og udendørs. Oftest lægges et epoxygulv ovenpå et betongulv. Hvis du har et andet underlag, skal du kontakte en fagmand for at være sikker på, om underlaget kan bære epoxygulvet.

Har du endnu ikke truffet dit endelige valg for typen af gulvbelægning? Så læs også vores ultimative guide til nyt gulv.

Epoxygulv i køkken

Epoxygulv i køkkenet har sine fordele. Du kan eksempelvis spare tid på rengøringen, da gulvet nemt kan rengøres, og et køkkengulv skal ofte rengøres. Der skal ikke noget særligt rengøringsmiddel til. 

Gulvet er slidstærkt og kan tåle en høj belastning, hvormed det også kan holde i mange år. Desuden undgår du fuger, hvilket gør det nemmere for dig, da madrester ikke ender i fuger, hvilket gør det mere hygiejnisk.

hvidt epoxygulv koekken

Der er flere faktorer, der spiller ind, når prisen på epoxygulv i køkkenet skal udregnes. Blandt andet:

Dette er faktorer, der vil ændre prisen. I udgangspunktet er prisen mellem 500 og 700 kr. pr m2, men den kan dog blive dyrere, hvis man tager disse ting i betragtning.

Epoxygulv på badeværelse

Når der skal lægges nyt gulv i et badeværelse, er der flere krav, man skal overholde. Man skal eksempelvis tage hensyn til afløb, og at gulvet skal være vandtæt. Du kan læse mere om disse regler her

Epoxy gulv til badeværelse er en ganske god idé. Det er det blandt andet fordi:

Epoxygulvet kan også sagtens lægges over badeværelsesfliser. Dette vil sænke risikoen for fugt og skimmelsvamp, og det vil forlænge holdbarheden. Man kan både lægge det over fliserne, men også starte helt fra bunden af med at lægge det. Epoxygulve kan også tåle gulvvarme.

Det koster i gennemsnit 600 kr. pr. m2 at få lavet et epoxygulv, hvormed det vil koste 7.200 kr., hvis dit badeværelse er 12 m2. Der kan dog komme udgifter oveni, alt efter hvor du bor, og hvordan dit badeværelse er indrettet.

Få 3 gratis tilbud på et epoxygulv

Epoxygulv i kælder

Epoxygulvet er helt ideelt til en kælder. Det er faktisk 3 gange stærkere end beton, hvorfor det er det stærkeste materiale på markedet. Det er modstandsdygtigt over for stærke kemikalier, som man kan have med at gøre i en kælder. 

Det kræver minimal rengøring og vedligeholdelse, hvilket egner sig godt til et kælderrum. Desuden er det super slidstærkt, så det kan holde i mange år og holde til alt det, du udsætter det for i en kælder.

Epoxygulv i garage

Epoxy gulv egner sig også rigtig godt til en garage af samme årsager som beskrevet ovenfor til kælderrummet. Epoxygulvet kan sagtens holde til bilens vægt. Det er slidstærkt og kan holde i mange år.

Gør det selv eller overlade det til en professionel?

Det kræver certificering at lægge et epoxygulv, da materialer er giftige i flydende form. Det er en lang proces, der tager mellem 4-6 dage, så du kommer til at få besøg af gulvfirmaet flere gange i løbet af processen. Du kan dog godt selv male et gulv med epoxymaling. Her er malingen ikke giftig, hvis den er vandbaseret.

Hvordan maler man med epoxymaling?

Som nævnt kan man ikke lægge et epoxygulv selv, til gengæld kan du male dit gulv med epoxymaling. Det gøres på følgende måde:

1) Klargør gulvet ved at vaske det og eventuelt slibe og støvsuge det. Gulvet skal være tørt.

2) Base og hærder skal blandes i 5:1 og tilsættes 10 % vand. Epoxymaling skal vejes af, det må ikke blandes efter volumen.

3) Grundmaling rulles på gulvet med en fnugfri rulle. Du skal arbejde hurtigt her, for du har omkring 2 timer, inden malingen hærdes.

4) Efter en 20-24 timer, eller når det første lag er tørt, påføres 2 lag epoxymaling.

5) Det påmales også med rulle af god fnugfri kvalitet.

6) Efter 24 timer er gulvet tørt, men vil stadig være sårbart over for ridser

7) Først efter 1 uge vil gulvet være helt gennemhærdet. Så har du også et slidstærkt gulv med en flot finish.

Det er vigtigt at overholde blandingsforholdene og at være opmærksom på brugstiden. Brug en pisker til boremaskine for at blande det ordentligt, hvilket skal gøres omhyggeligt.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 4.5 / 5. Antal bedømmelser 13

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top
3b_logo

Spar tid og penge

- Find den rette håndværker til dit projekt

Nemt, gratis og uforpligtende

+600.000 formidlede opgaver

Håndværkere i hele landet

Du får 3 tilbud retur fra godkendte firmaer, som alle er i konkurrence om at give dig det bedste tilbud.