Pris på nyt terrazzogulv – hvad koster det?

Se pris pr. m2, tips til muligheder, vejledning og hvordan du får det bedste tilbud

Et terrazogulv er et utroligt smukt og unikt gulv. Er du interesseret i at vide mere om terrazzogulve? Hvad det koster, og hvilke farver der er ideelle til gulvet? Fordelene og ulemperne?

Så få svar på dine spørgsmål i denne artikel.

Hvad er terrazzogulve?

Terrazzogulve stiger i popularitet. Gulvtypen giver liv og kulør til indretningen. Grundlæggende set består terrazzogulve af cement og små stykker af marmor, granit eller andre sten. Det kan være en unik sammenblandet masse, men man kan også få terrazzogulve, hvor marmoren er lagt i organiserede mosaikker.

Terrazzo stammer fra Italien. I sin tid i Venedig brugte man små marmorstykker fra de riges terrasser til at skabe nye mosaikmønstre.

Gulvet er defineret af farven på marmoren og på cementen. Du kan derfor vælge mellem mange forskellige slags farver og udtryk og få et unikt gulv.

terrazzogulv farver

Terrazzogulv kan enten støbes eller lægges som fliser. Det kan støbes direkte efter rummets mål. Du kan selv vælge de sten, der skal indgå i blandingen, hvilket gør det til et super unikt gulv.

Det er desuden meget slidstærkt, hvorfor mange bruger det på badeværelser, i entréer eller opgange. Det koster en del, men er en investering, da det holder i mange år fremover.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på terrazzogulve

100% uforpligtende!

Få 3 tilbud på terrazzogulv

Hvad koster et terrazzogulv?

Prisen vil variere på et nyt terrazzogulv. Det afhænger af, hvor stort et areal, du skal have lagt gulvet på, og hvilken slags terrazzogulv du ønsker. Der kan også være andre faktorer, der spiller ind på prisen. Derfor er det altid en god idé at få flere tilbud og ikke gå med det første tilbud, du får.

Gulvets materialer er billige; cement og marmorskærver. Man siger, at prisen er omkring 100 kr. pr. m2 udelukkende for materialer. Prisen er høj på grund af håndværkerlønning og udstyr, der skal bruges til at lægge gulvet.

Et gulv på 1-2 m2 kan hurtigt koste 10.000 kroner. Prisen vil dog blive mindre, jo flere kvadratmeter der er tale om. Besparelsen på de følgende m2 kan være 50-70 %.

Terrazzogulv har en del tørretid, og derfor kræver det tid og dermed penge at få det lagt. Hvis du skal have gulvvarme i, vil det naturligvis lægges oveni prisen.

Her giver vi eksempler på opstartspriser på terrazogulve ekskl. moms:

1-2 m2: 10.000 kr
3-4 m2: 12-16.000 kr
5-6 m2: 18-22.000 kr

Denne pris vil inkludere: ophugning af eksisterende gulv, bortkørsel af affald, behandling af jernprofiler, støbning af pudslag, støbning af terrazzomateriale inkl. hulkel, afslibning, spartling, overfladebehandling og polering. Du får desuden god sparring og rådgivning til at vedligeholde gulvet.

Priserne kan dog også være en del dyrere, alt efter om betongulv er inkluderet, og flere faktorer der kan spille ind.

Sådan får du en god pris på et terrazzogulv

Du vil naturligvis gerne spare på dit terrazzogulv, hvis det er muligt. Ved at få flere tilbud får en du en idé om din pris, og du kan spille udbyderne ud mod hinanden. I Danmark er vi ikke vant til at prutte om prisen, men i tilfælde af store opgaver som et terrazzogulv kan det sagtens betale sig.

Du kan få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud.

På den måde har du flere tilbud på hånden, du kan vælge mellem. Du kan altid afslå tilbuddene, hvis du fortryder. 3byggetilbud har formidlet mere end 400.000 opgaver siden år 2000 med en succesrate på 98 %. Kunderne er ekstremt tilfredse, hvilket de 4,5/5 stjerner på Trustpilot viser.

Du er sikret kvalificeret hjælp fra nogle af Danmarks dygtigste håndværkere. Alle bliver vurderet ud fra et internt system, så du er sikker på, du får den bedste hjælp.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvilke terrazzogulvfarver kan jeg vælge?

Terrazzogulv er meget smukt, og du kan tilpasse det nærmest i det uendelige. Det er muligt at vælge farve, mønstre og størrelser, som du har lyst til. Det kan give et pift af farve til din indretning, og du vælger helt selv hvilken farve.

Du kan holde det i sorte eller hvide nuancer, hvilket mange vælger til et badeværelse, men du kan også pifte det op med brune, blå eller orange farver, hvilket givet er moderne look.

Fordele og ulemper ved terrazzogulv

Der er mange fordele ved terrazzogulve. Det er et smukt og unikt gulv, der kan tilpasses. Det er muligt at ændre på farver i marmorskærene, størrelse, mønstre og cementens farve, hvilket gør, at du får et meget unikt gulv.

Terrazzo er et ekstremt hårdført materiale, og de skal kunne holde i hundredvis af år. Det er nemt at vedligeholde og genopfriske. Mange bruger det i vådrum, fordi det ikke har nogle fuger, og det kan lægges op af væggen, så du slipper for en fuge der.

Prisen på gulvet er ikke billig, men den er heller ikke den dyreste – langt fra. Særligt når man tænker på, hvor længe det kan holde.

Ulemper ved terrazzogulve er, at det skal plejes for at forblive pænt. Kalk kan gøre, at gulvet kommer til at se træt ud. Du kan ikke fjerne kalk med kalkfjerner. Der kan opstå revner i gulvet, hvilket en fagmand skal reparere. Det kan dog nemt lade sig gøre.

Terrazzogulv i forskellige rum – hvor kan det støbes henne?

Som allerede nævnt er terrazzogulve meget populære at bruge på badeværelser, i entréer, bryggers og opgange. Det kan også sagtens bruges i et køkken. Med dets egenskaber er det ideelt til vådrum og meget praktisk og nemt at rengøre.

nyt terrazzogulv badevaerelse
Få 3 gratis tilbud på et terrazzogulv

Gør det selv eller overlade det til professionel?

Du kan godt lægge terrazzogulv selv, men det er en krævende opgave. For bedste resultat skal du alliere dig med en gulvmand. Gulvet under skal være lige og rent, gerne beton. Terrazzo skal blandes og fordeles på gulvet. Det kræver tid, for der må ikke være luft i terrazzolaget. Gulvet skal tørre et døgns tid, hvorefter det skal slibes. Til sidst skal det poleres og forsegles. 

Hvis du er vant til at lave handyopgaver, kan det være muligt for dig, men ellers er det anbefalelsesværdigt at kontakte en gulvlægger. Hvis arbejdet ikke gøres korrekt, skal det laves om, og det vil blive dyrere i sidste ende.

Du kan nemt rengøre og polere gulvet, men nogle gange skal du kontakte en fagmand, hvis der er kommet skader på gulvet.

Se hvordan støbning af et terrazzogulv foregår i denne korte video:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top