Gulvlægger priser – hvad koster gulvlægning?

Gulvlægger priser - hvad koster gulvlægning?

– Se priser pr. m2, gode råd og hvordan du får det bedste tilbud

Når du skal have lagt nyt gulv, kan du vælge selv at gøre det, men du kan også vælge at få hjælp af en gulvlægger, da du dermed er sikret et godt resultat. Det er vigtigt, at gulvet bliver lagt helt præcist, da det ellers kan få konsekvenser og må lægges om igen. 

Derfor vælger mange at få hjælp af en gulvlægger, som vil udføre arbejdet korrekt, og du slipper for et hårdt og krævende arbejde.

Læs med her for at få svar på alle dine spørgsmål om en gulvlæggers arbejde, prisen på en gulvlægger mm.

Pris på gulvlægning

Prisen på en gulvlægger varierer meget. Gulvlægnings priser afhænger nemlig af, hvilket slags gulv du gerne vil have, hvor stort et areal der er tale om, og om et eksisterende gulv skal fjernes. Derfor er prisen betinget af, hvordan netop din opgave ser ud. Dog findes der nogle generelle priser, så du har en idé om omfanget af prisen.

En ca. timepris for en gulvlægger er 350-600 kr.

Det er dog nemmere at arbejde ud fra en kvadratmeterpris. Denne afhænger alt, hvilket slags gulv du skal have lagt, så her kommer nogle forskellige priser på de forskellige gulve:
BelægningPris pr. m2
Laminatgulve100-400 kr
Vinylgulve200-400 kr.
Parketgulve200-600 kr.
Flisegulve200-700 kr.
Linoleumsgulve250-400 kr
Epoxy gulve400-500 kr.
Plankegulve400-900 kr.
Antikt trægulv500-700 kr.

Som du kan se, er trægulve de dyreste gulve. Dog er det også dem, mange foretrækker, da de har et varmt æstetisk udtryk og gør sig godt med mange forskellige slags møbler og farver.

Når du skal overveje dit kommende gulv, er det også værd at tage det æstetiske i betragtning. Du skal gerne være glad for det nye gulv i lang tid fremover.

Når du får et tilbud, skal du huske at tjekke, om prisen inkluderer moms, og i det hele taget tjekke, hvad prisen inkluderer.

Få 3 gratis tilbud på gulvlægning
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på gulvlægning

100% uforpligtende!

Eksempler på gulvlægger priser

Du vil gerne have lagt nyt gulv i din stue i lejligheden. Den er 25 m2, og du drømmer om et flot trægulv. Det bliver ca. 13.750,-, hvilket er inklusive timeløn, pålægning af underlag og trægulvet. Dog inkluderer det ikke aftagning af den gamle belægning.

Prisen kan også variere, alt efter hvor du bor henne i landet. For at få den bedste pris er det en god idé at indhente flere tilbud, så du kan sammenligne priserne. Læs mere om det i næste afsnit.

gulvlaegger priser hvad koster gulvlaegning

Sådan får du en god pris på gulvlægning

Lægning af gulv kan som sagt variere en del i pris, hvorfor det er godt at få flere tilbud på netop din opgave. Det kan dog være et stort arbejde at indhente flere tilbud, da du skal bruge en del tid på research. Det nemmeste for dig er at få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.dk.

Her sparer du penge ved at indhente flere tilbud fra forskellige gulvlæggere. Derudover får du en entreprisegaranti på 35.000 kr. Andre gør arbejdet for dig med at indhente flere tilbud, og du kan gå med det tilbud, du synes, er bedst. Du kan også vælge at afslå alle, så du binder dig ikke til noget.

3byggetilbud bruger de bedste gulvlæggere i Danmark, da de bliver vurderet ud fra tidligere kunders anmeldelser. Derudover bruger de lokale gulvlæggere, så transportudgifter ikke kommer oveni. Der er altså alt mulig grund til at få 3 gratis tilbud, så din opgave kan blive vurderet, og du kan få det drømmegulv.

Med en gulvmands hjælp vil du få et flot resultat, og du kan gå sparring og rådgivning til, hvilket slags gulv du skal vælge, og hvordan dine drømme kan blive til virkelighed. Gulvlæggeren har al den erfaring, du ikke har og vil hjælpe dig til den rigtige beslutning.

Det er et stort og krævende arbejde selv at skulle lægge gulv, hvorfor det giver mening at få en gulvlæggers hjælp. Hvad det helt præcist kræver, kan du læse mere i næste afsnit.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Forskellige metoder til lægning af gulv

Generelt set er der to måder at foretage gulvlægning på. Det kan være enten at tage det gamle gulv af og lægge et nyt eller at få lagt det nye gulv ovenpå det gamle, hvilket kaldes et svømmende gulv.

Som regel vil man fjerne det gamle, da gulvet bliver højere, hvis man lægger det ovenpå. Dette kan kræve lidt ekstra arbejde med at tilpasse gulvet til dørtrinnet osv. Dog er der også fordele ved det svømmende gulv. 

Måske er dit gulv koldt, og du kan ikke få det efterisoleret. Så er et svømmende gulv en god idé, da det giver ekstra isolering ved et isolerende lag mellem det gamle og det nye gulv. Det kan yderligere dæmpe lyde, såsom når man går på det, eller kører med en kontorstol.

Hvad bør du overveje inden lægning af gulv?

Du skal først og fremmest overveje, hvad der er vigtigst for dig i dit nye gulv. Er det prisen? Er det udseendet? Er det holdbarheden? Er det, at det bliver lyddæmpende? Der kan være mange forskellige faktorer, der er de vigtigste for dig, så overvej dette grundigt og tal eventuelt med en fagmand om det.

Eksempelvis er det ikke altid bedst at gå med den billigste pris, da disse gulve ikke holder lige så længe. Det betyder, at du skal betale mere i det lange løb. Hvor høj holdbarhed dine gulve har, vil også spille ind på prisen for dit hus eller din lejlighed, hvis du skal sælge. Dette er også værd at overveje.

Med et nyt gulv er det en god idé at overveje, om der skal indlægges gulvvarme. Gulvvarme er blevet meget populært, og dette er da også fuldt ud forståeligt. Varmen stiger opad, og på den måde bliver rummet bedre opvarmet. Du kan dog ikke få gulvvarme med alle gulvtyper, for eksempel ikke med massive trægulve. Derimod egner fliser og klinker sig godt til dette, hvilket man også ofte bruger på et badeværelse eller i et køkken.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 4.3 / 5. Antal bedømmelser 10

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top