Pris på betongulv – hvad koster det?
- Sidst opdateret d.
- Af Michael
Et betongulv kan bruges til mange ting. Det egner sig blandt andet rigtig godt til kældre, garager eller erhvervslokaler.
Det kan dog også sagtens bruges i det private hjem i andre rum, hvilket det også bliver mere og mere, da betongulv er blevet ganske populære i en moderne indretning.
Betongulv er ikke et gulv, du kan lægge selv, men kræver derimod professionel hjælp. Det kræver flere processer, men du får til gengæld også et slidstærkt gulv, der skal vedligeholdes meget lidt.
Indholdsfortegnelse
ToggleBetongulv pris – hvad koster betongulv?
Gulve varierer som regel en del i pris, da der findes mange forskellige slags typer, mønstre osv. Betongulv ligger dog forholdsvist fast i prisen, i hvert fald hvis der er tale om et almindeligt betongulv.
Prisniveauet for et almindeligt betongulv ligger på ca. 300-400 kr. pr. m2.
Prisen er dyrere, hvis du gerne vil have et betongulv med en malet eller poleret overflade, og der kan komme andre udgifter såsom, hvis du har et gammelt gulv, der skal brydes op.
Overvejer du gulvvarme? Prisen for gulvvarme, hvor du får fagfolk til at lægge gulvvarmen, er ca. mellem 800 kr. pr m2 og 1.200 kr. Dette gælder dog kun, hvis gulvet ikke skal brydes op. Skal du have fjernet et gammelt gulv, koster dette naturligvis ekstra.
Dermed vil prisen blive ca. 1350 pr. m2 for både betongulv og gulvvarme.
Sådan får du en god pris på støbning af betongulv
Den bedste betongulv pris får du ved at indhente flere tilbud. Da prisen kan variere, er det vigtigt, at du ikke blot går med det første tilbud, du får.
Dog kan det være tidskrævende at skulle indhente flere tilbud. En nem løsning for dig er at få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.
Her indsender du din opgave og får 3 gratis tilbud, som du kan vælge mellem. 3byggetilbud bruger nogle af landets bedste håndværkere, så du er sikret et godt resultat. Dette er vigtigt, når det drejer sig om betongulve, da man har én chance for at lægge det rigtigt.
Derfor kræver dette professionel hjælp, og du vil kunne finde en dygtig gulvlægger hos 3byggetilbud, som også kan give dig god sparring i dine overvejelser.
Du sparer tid og penge med denne løsning, og samtidig kan du altid afslå tilbuddene, hvis du fortryder.
Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?
Gratis landsdækkende service
Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service
4,5 på Trustpilot
Baseret på 1.791 anmeldelser
Entreprisegaranti
Dækker fejl og mangler op til 35.000,-
Mere info om konceptet
Forstå konceptet på 1 min.
Fordele ved betongulv
Der er mange fordele ved betongulv og derfor mange gode grunde til at overveje det som dit nye gulv. Nogle af dem er:
- Beton er et naturmateriale, som er slidstærkt
- Beton har en ensartet overflade
- Beton har gode termiske egenskaber og egner sig derfor godt sammen med gulvvarme, hvor varmen vil fordele sig i rummet
- Du kan få forskellige udtryk med beton: råt, mat, poleret osv.
- Det er nemt at rengøre og vedligeholde
- Beton er i sig selv ikke et super miljøvenligt materiale, men det holder i rigtig mange år, hvilket gør det energivenligt på sigt
- Beton er utilgængeligt for de organismer, der ellers kan trænge ind i blødere gulvmateriale; skimmelsvamp, husstøvmider, mug og bakterier. Derfor optimerer beton dit indeklima
Ulemper ved betongulv
Der er naturligvis også ulemper ved betongulve, som der er ved alle slags gulvtyper.
- Beton kan være hårdt at stå og gå på
- Beton giver en rungende akustik, som gerne skal blødes op med møbler, billeder eller akustikplader i loftet
- Hvis der skulle ske at komme en revne i betongulvet, kan denne ikke pletrepareres
- Hvis beton skal lægges i et badeværelse, kræver det vandsikringsmembran og to lag polyurethan, hvilket gør, at prisen forhøjes
- Man kan ikke fortryde, når betonmassen først er lagt. Derfor skal der bruges en fagmand til at lægge betongulvet
Har du endnu ikke truffet dit endelige valg for typen af gulvbelægning? Så læs også vores ultimative guide til nyt gulv.
Betongulv i forskellige rum – hvad bør du overveje?
Du kan bruge betongulve i alle rum, men er der noget særligt, du skal overveje inden? Læs med her og bliv klogere på betongulv i de forskellige rum.
Betongulv i køkken
Betongulve er blevet ganske populære i køkkener. Det har den minimalistiske stil, som mange danskere godt kan lide, og udseendet giver en ro i køkkenet, som gør, at du kan give selve køkkenet lidt flere farver.
Beton er blødere end klinker, men det kan dog være hårdt at stå på efter flere timer. Hvis du dermed bruger flere timer i køkkenet på at lave mad eller lignende, skal du måske overveje et andet gulv.
Betongulv er smart i køkkenet, da det kan tåle vand og er nemt at rengøre. Du må undersøge, om dit undergulv kan bære et betongulv, inden du beslutter dig for dette. Undergulvet kan forstærkes, men så stiger prisen.
Betongulv på badeværelse
Når du skal have lagt gulv på badeværelset, er der meget, man skal tage hensyn til. Der er både afløb, og for eksempel det faktum, at gulvet skal være vandtæt. Du kan læse mere om reglerne her.
Et poleret betongulv kan egne sig godt til badeværelset, så du kan sagtens få et betongulv i et vådrum. Betongulv på badeværelset er også billigere end mange andre gulvtyper.
Det kan koste fra ca. 300 kr. pr. m2. Hvis dit badeværelse er 10 m2, vil det derfor komme til at koste omkring 3.000 kr.
Det kommer selvfølgelig an på badeværelsets indretning, og der kan være andre faktorer, der spiller ind på prisen, men det er billigt for et gulv.
Når gulvet skal poleres, kommer dette oveni prisen. Derudover kræves en vandsikringsmembran, som også kommer oveni prisen.
Betongulv i garage
Betongulv i en garage behøver ikke være efterbehandlet, hvormed du kan spare lidt penge her. Beton er en billig løsning til gulv i garagen, og det er slidstærkt, så det kan holde til bilens vægt og lignende.
Overlad støbningen af betongulv til en professionel
Betongulv er som sagt et arbejde, der skal udføres af en fagmand. Hvis ikke resultatet er spot-on i første omgang, kan det ikke laves om.
Derfor skal man gerne have den fornødne viden og erfaring med at lægge betongulv.
Støbningen kan foregå lidt forskelligt, da der er forskellige måder, og alt efter hvilket slags betongulv du gerne vil have.
Her følger en generel guide, så du kender til, hvordan processen bliver:
1) Hvis der er et eksisterende gulv, skal dette først fjernes
2) Alt løst muldjord skal fjernes, indtil man når ned til en fast bund
3) Der skal typisk graves 60 cm. ned i private boliger, mens det gælder ca. 25 cm. ved udendørsarealer
4) Først laves et kapilarbrydende lag. Det består af sten, letklinker og evt. perler og skal være mindst 4 mm. Derefter komprimeres det
5) Et lag på mindst 15 cm. sand laves, så fugt nedefra ikke trækker op
6) Hvis betongulvet skal laves indenfor, skal der laves et isolerende lag. Det består ofte af polystyrol eller flamingoplader
7) Efter dette lægges en dampspærre af 0,15 mm polyethylenfolie, som spærrer for fugt og radon
8) Her lægges der også gulvvarme, hvilket en VVS’er kan hjælpe med, hvis du ønsker dette
9) Så er gulvet klart til at blive støbt. Betonblandingen skal først blandes. Den består af cement eller kalk, sand eller grus og vand
10) Blandingsforholdet er 1-2-3 af cement/kalk, sand/grus og vand
11) Gulvets niveau afsættes med ledere eller brædder, som skal hjælpe til at trække betonlaget jævnt
12) Betonen fyldes på og afrettes. Eventuelle huller udfyldes, og arbejdet fortsættes, indtil det hele er lagt
13) Når gulvet er helt tørt, lægges plastfolie over betongulvet, så det beskyttes mod udtørring
14) Efter 2-3 dage skal slidlaget laves. Beton fyldes på igen og afrettes, mens der bruges et pudsebræt til at lave en glat overflade
15) Vind og træk skal undgås så vidt muligt, så udtørringen sker langsomt
Vær opmærksom på at beton hærder langsommere i de kolde måneder, hvor temperaturen er under 5 grader. Beton tager ca. 28 dage at fuldhærde i omkring 15 graders varme.
Derefter kan gulvet gives overfladebehandling såsom maling eller lignende. Det er derfor en lang og besværlig proces at lægge betongulv, og man skal være meget nøjeregnende.
Derfor er det en stor hjælp at få en gulvmand til at gøre arbejdet. På den måde sparer du tid. Du kan også sparre med en professionel, så I kan få dine drømme til at gå i opfyldelse, og du kan få hjælp til, hvad der rent faktisk kan lade sig gøre.
Det kan også være, at du allerede har et betongulv, men at du gerne vil opfriske udseendet på det. Så kan du slibe, polere eller male det, hvormed det vil holde sig pænt i mange år fremover.
Slibning af betongulv
Ved at slibe betongulvet får du en mere blød og glat flade, samtidig med at det har det rå look, som beton har.
Polering af betongulv
Når man polerer betongulvet, skaber det er blankt udtryk.
Maling af betongulv
Epoxymaling giver den bedste effekt på betongulve. Her kan du undgå det rå look, som beton har, hvis du ikke så meget er til dette udtryk. Det kan være en fordel at få en professionel til at hjælpe med epoxymalingen, da dette er lidt kompliceret.
Du kan også bruge almindeligt maling, det er ikke lige så slidstærkt som epoxymaling, men kan fungere fint.
- Find mere information her