Lægning af sildebensparket

Hvad koster det at få lagt sildebensparket?

Få pris pr. m2, hjælp til gør-det-selv eller at få det bedste tilbud fra en fagmand

Sildebensparket er en sand klassiker, og det er også et utroligt smukt materiale. Det har i flere hundrede år været en eksklusiv gulvbelægning hos det finere borgerskab.

Sildebensparket har da også et dekorativt look med et lyst materiale, der ser ekstravagant ud.

Prisen er i dag ikke så høj, som den var førhen. Der er derfor mange grunde til at vælge sildebensparketgulvet til din bolig, særligt hvis du også er vild med det tidløse design.

Gulvet er ovenikøbet slidstærkt og har mange andre gode fordele. Læs med her for at blive klogere på alle dine spørgsmål om sildebensparket.

Hvad er sildebensparket, og hvilke varianter findes?

Sildebensparket er et parketgulv, som man lægger i sildebensmønster. Det kommer i brædder, som lægges i 90 grader mod hinanden for at danne det klassiske sildebensmønster.

Førhen limede man brædderne sammen, men i dag kan man også få sildebensparket med kliksystem, som er meget nemmere at montere.

Sildeben er ret populært, da det både er et meget smukt materiale og samtidig en holdbar løsning. Det er et trægulv, der kan holde i mange år. Gulvet kan slibes mange gange, og de anvendte træsorter er massive og hårde.

Desuden kan du vælge mellem mange forskellige træsorter. Det gælder blandt andet følgende: Ahorn, ask, birk, bøg, eg, røget eg, kirsebær, valnød, wenge og kambala. 

Blot for at nævne nogle af dem! Der er derfor masser af mulighed for at finde præcis det gulv, du kunne tænke dig.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud på
sildebensparketgulv

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på sildebensparket

Stavparket

Denne type af sildeben er den originale og gamle metode. Denne metode er noget mere kompliceret, og mange vælger her at få en gulvmand eller tømrer til at hjælpe med denne opgave.

Gulvet skal her limes sammen, og det tager tid at lægge. Det giver dog også et super flot resultat og med den rette hjælp, er det intet problem.

Du kan forvente, at det koster omkring 1.000-1.500 kr. pr. m2 for sildebensparket på den originale måde. Dette er dog inklusive alt, hvilket betyder, at en gulvlægger klarer arbejdet for dig. På den måde sparer du tid og kan nyde det flotte resultat. 

Hvis du har erfaring med gulvlægning og vil gøre det selv, kan det koste omkring 300-500 kr. pr. m2.

sildebensparket lægning pris

Kliksystem

Kliksystemet er noget hurtigere og lettere, særligt hvis du selv vil gøre det. Her slipper du for at lime gulvet undervejs, og det giver gulvet mere plads til bevægelse, da det er et levende materiale, som har brug for at bevæge sig. Gulvet kan klikkes sammen, hvilket gør processen nemmere.

Prisen på denne type sildebensparket kommer selvfølgelig an på, hvilken slags træsort du vil bruge. Som et estimat kan man sige, at det ca. vil koste i omegnen af 350-600 kr. pr. m2.
Dette er dog eksklusiv en gulvlæggers hjælp.

Stavparket i laminat

Sildebensparketgulve er i den dyrere ende i forhold til nogle gulvtyper. Hvis du gerne vil spare penge, kan du få et laminatgulv med sildebensparketter.

Laminat efterligner træ meget godt, og det kan være svært at se forskellen. Laminat kan også nemmere kombineres på kryds og tværs.

Dette kommer også med det praktiske kliksystem, så det nemt kan lægges på. Laminatet er ikke det klassiske trægulv, til gengæld er det et akustisk underlag, som er støjdæmpende og stort set vedligeholdelsesfrit.

Dette gulv kan koste ned til 200 kr. pr. m2.

Sildebensgulv pris pr m2

Sildebensparketgulve varierer i pris, alt efter hvilket materiale du ønsker og hvilken slags. Her kan du se en oversigt over førende forhandlere, hvis du ønsker at købe det selv hos byggemarkederne:

  • Davidsensshop.dk har et udvalg med priser fra 300-800 kr.
  • Homeshop har et udvalg med priser fra 259-500 kr.
  • 10-4.dk har et udvalg med priser fra 369-1.000 kr.

Bemærk, at de store udsving i priserne også kommer an på, om du ønsker et massivt trægulv eller et laminatgulv.

Hvad koster det at få lagt sildebensparket?

Uanset om du vil have stavparket, sildebensparket med kliksystem eller som laminatgulv, kan det være rart at få hjælp af en professionel gulvlægger. På den måde slipper du for at bekymre dig om det, og du sparer en masse tid.

Timelønnen på en gulvlægger varierer en del. Det kommer an på, hvor henne i landet du bor, hvilken træsort du ønsker, og hvordan det eksisterende gulvs stand er, hvis der er et.

En typisk timepris for en gulvlægger ligger på omkring 400-500 kr.

Hvis du er mere nysgerrig på, hvad prisen ca. vil blive pr. m2., kan dette estimat gives:

Det koster omkring 1.000-1.500 kr. pr. m2. at lægge stavparket med en gulvlæggers hjælp. Dette inkluderer alt.

Sådan får du en god pris på lægning af sildebensparket

Når du skal have det bedste tilbud, er det vigtigt at indhente flere tilbud, så du kan sammenligne dem. Gør som 300.000 andre danskere og indhent 3 gratis tilbud hos 3byggetilbud.dk. Her kan du få løst din gulvopgave, uanset hvad den indebærer. 

Du kan få gode råd fra gulvlæggeren, som kan hjælpe dig til dit drømmegulv. Det bliver ikke nemmere, og du er sikret et godt resultat og den bedste vejledning.

Processen foregår på følgende måde:
1) Du indsender din opgave ved at udfylde en formular på hjemmesiden. Her skal du beskrive din opgave og udfylde din kontaktinformation

2) Opgaven bliver bearbejdet af 3byggetilbud

3) Du bliver ringet op med 3 gratis tilbud

Gør det nemt for dig selv og få hurtigt den hjælp, du har brug for! Det er uforpligtende, gratis, og du har mulighed for at spare mange penge.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvorfor vælge et sildebensparketgulv?

Der er mange fordele ved et sildebensparket gulv. Her er blot nogle af dem:

Hvilke rum passer sildebensparketgulv i?

Sildebensparket kan lægges i alle rum. Det er slidstærkt, så det kan sagtens holde til hverdagens tumult og slitage. Oftest bliver det brugt i stuen, men det kan også sagtens pryde et værelse eller køkkenet, hvor det vil lyse op.

Førhen brugte man det i store rum på slotte og herregårde. I store rum får det da også et majestætisk udtryk. 

Sildebensparket kan også nemt kombineres med andre gulvtyper, som vil blive et helt kunstværk i sig selv. For eksempel kan det kombineres med klinker i et mere råt materiale.

I mindre rum gør det sig også godt, og generelt set behøver du ikke købe dyre designmøbler, for gulvet er en gave i sig selv og vil pryde rummet i sig selv.

Det ville være en skam at dække det, men i stedet passer det godt sammen med en mere simpel indretning, som også er moderne i dag med den mere minimalistiske, nordiske stil.

Sildebensparket egner sig dog ikke til vådrum.

Har du endnu ikke truffet dit endelige valg for typen af gulvbelægning? Så læs også vores ultimative guide til nyt gulv.

Få 3 gratis tilbud på et sildebensgulv

Hvordan lægger man sildebensparket?

Hvis du har mod på at give dig i kast med at lægge sildebensparket selv med kliksystemet, så kan du lære mere her om, hvordan du gør:

1) Underlaget skal være jævnt og tørt

2) Du kan affugte gulvet inden, så fugten forsvinder og husk at lægge en dampspærre

3) Husk at lade mønstret gå i den rigtige retning. Det skal gerne følge rummets retning eller lysets retning i tilfælde af større rum

4) Lad træet lægge et par døgn i det rum, hvor det skal lægges, så det vænner sig til temperaturen i rummet, inden du skal arbejde med det

5) Anskaf dig et par gode arbejdsbukser, da gulvlægning er fysisk hårdt og særligt for knæene

6) Når du begynder, skal du holde en afstand på 8 mm til væggen. Dette kan du bruge afstandsklodser til

7) Derefter klikker du gulvet på, og du skal som sagt huske at følge den rigtige retning og det rigtige mønster. Du skal kombinere de højre og venstre stykker, som du så klikker sammen

8) For at starte skal du skære stykkerne til, så de passer til rummets størrelse

Se denne video for en mere udførlig vejledning:

Hvis du er nysgerrig på, hvordan man lægger stavparket, kan du se denne timelapse video, hvor en professionel lægger gulvbelægningen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top