Pris på gulvvarme – hvad koster installation af gulvvarme?

– Se pris pr. m2, tips til muligheder og hvordan du får det bedste tilbud

Gulvvarme er blevet meget populært i dag, og det er da også ganske forståeligt. Mange synes, at gulvvarmen giver en lækker komfort, da gulvet bliver lunt at gå på. 

På badeværelset kan det være lækkert at træde ud på et lunt gulv efter det varme bad, eller generelt set er det rart med gulvvarme, så fødderne ikke fryser, særligt om vinteren. 

Gulvvarme kan laves som vandbårne systemer, med varmt vand som varmekilde, eller som elektrisk gulvvarme.

Elbaseret eller vandbaseret gulvvarme?

Her beskriver vi forskellene på el-gulvvarme og vandbaseret gulvvarme. Vi kommer ind på fordele og ulemper ved begge to, priserne, hvordan de fungerer og hvor de kan installeres.

Få 3 gratis tilbud på gulvvarme
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på gulvvarme

100% uforpligtende!

El-gulvvarme

El-gulvvarme er et net, som består af elektriske tråde, og de bliver varme, når der løber strøm igennem dem. Denne slags gulvvarme kan støbes ind i et betongulv eller lægges under et trægulv på samme måde som vandbaseret gulvvarme. Trådene er fastgjort til en måtte, som rulles ud, der hvor gulvvarmen skal være. Måtterne er ca. 2-4 mm tykke.

elektrisk gulvvarme

Der er dog nogle regler, der skal overholdes, når det gælder elektrisk gulvvarme. Det er nemlig ikke lovligt at etablere el som den primære opvarmningskilde i et hus, der er i et område, som er forsynet med gas eller fjernvarme. Det gælder omkring 75 % af boligerne i Danmark, oftest boliger der ligger i byerne. Fritliggende huse på landet har ofte deres eget centralvarmeanlæg. 

Der er dog flere undtagelser, som du kan undersøge, hvis du ønsker elektrisk gulvvarme:

Dette kan siges at være en af ulemperne ved el-gulvvarme, da det kan være besværligt at få tilladelse til at installere det. Derudover er det også dyrere i drift end vandbaseret gulvvarme, og hvis det skal skiftes, er det meget besværligt, fordi gulvet skal brydes op. Hvis du har et dårligt isoleret gulv, vil gulvvarmen gå til spilde, da den vil blive nedkølet. Der er dog også fordele ved el-gulvvarme, som vi nævner her:

Fordele ved el-gulvvarme:

Prisen på el-gulvvarmen er billigere end den vandbaserede.
Den vil typisk ligge på ca. 250 kr. pr. m2 uden materialer og en fagmands hjælp.

Med en fagmands hjælp og med materialer koster det mellem 1000-1300 kr. pr. m2. Dette kan også inkludere, hvis du skal have fjernet det eksisterende gulv. Dog vil dette oftere ikke være tilfældet, når man ønsker el-gulvvarme, hvorfor prisen kan være billigere.

El-gulvvarmen fungerer godt i de fleste rum. Den kan som sagt støbes i et betongulv eller lægges under et trægulv eller andet eksisterende gulv, der tåler gulvvarme. Ofte bliver det brugt på badeværelset, men det kan bruges i alle rum, så længe man overholder lovgivningen på området.

el-gulvvarme

Vandbåret gulvvarme

Vandbåret gulvvarme leder varmt vand igennem rør af enten kobber, stål eller plast. Det tilsluttes boligens centralvarme. Inden man tilslutter det, vil det blive støbt ned i betongulvet eller lægges under trægulvet. Gulvet skal derfor brækkes op, hvilket kan være en dyr affære. 

Det er en god idé at få det installeret i forbindelse med lægning af nyt gulv, tilbygning eller renovering. Gulvet skal nemlig fjernes helt, da der skal lægges varmeslanger i gulvet. Det kan gøres i både støbte gulve og trægulve.

Hvis du alligevel skal renovere, eller hvis du bygger nyt, er det en klar fordel, da omkostningerne dermed ikke er særlig store. Modsat elektrisk gulvvarme er vandbaseret gulvvarme dyrere at installere, men billigere at bruge. Det er tilmed væsentligt mere miljøvenligt.

vandbaseret gulvvarme

Du skal være opmærksom på, at det kræver en autoriseret VVS’er at tilslutte slangerne til varmeanlægget i boligen. Det er lovgivningen, så selvom du selv kan lægge gulvvarme, må du ikke udføre dette punkt selv.

Den største ulempe ved vandbåret gulvvarme må siges at være prisen. Dog, når det først er installeret, er der nogle fordele:

Vandbåren gulvvarme kan lægges i hele huset og ved alle gulve. Hvor den elektriske gulvvarme giver god mening at have i ét rum såsom badeværelset, giver det mest mening at vælge vandbåren gulvvarme, hvis du gerne vil have gulvvarme i størstedelen af huset eller i større rum. 

Det vil nemlig være billigere i drift, og lovgivningen er ikke så stram her i forhold til ved el-gulvvarme, da det blot kan tilkobles centralvarmeanlægget. Hvis du blot ønsker gulvvarme på badeværelset eller i et bryggers, så er el-gulvvarme mere oplagt.

Den vandbaserede gulvvarme vil være langsommere om at varme op i forhold til el-gulvvarmen, der hurtigt vil få den ønskede temperatur.

Vandbåren gulvvarme vil koste omkring 420 kr. pr. m2, hvis du gør det selv og uden materialer.

Med en fagmands hjælp vil det koste omkring 2.200. kr. pr. m2, men dette vil også inkludere at bryde gulvet op.

Udover den vandbaserede og elektriske gulvvarme findes der også en luftbåren. Den bruges i Norge, men er helt ny i Danmark. Her er det varm luft, der ledes gennem ventilationsrør, som støbes ind i betonplader. 

Den er endnu ikke rigtig udbredt i private hjem, men måske med fremtiden vil denne løsning blive mere udbredt.

Konklusion

Konklusionen er dermed, at el-gulvvarme kan give god mening, hvis du vil have den i ét rum. Den er billig og nem at installere, dog er der en del regler, der skal overholdes. Det er ikke en god idé at bruge el-gulvvarme som primær opvarmningskilde, da det er dyrere i drift, og ikke vil stå godt i beregningen af et energimærke, hvis du en dag skal sælge huset.

Til gengæld er vandbaseret gulvvarme billigere og mere miljøvenligt. Det kan bruges til at varme hele huset op, dog skal gulvene brydes op, så det er en god idé at installere det, hvis du bygger nyt eller skal renovere. Ellers bliver det dyrt og en større omgang. Du vil dog tjene pengene ind på længere sigt, da det er billigere i drift, og du sparer på elektriciteten.

Få 3 gratis tilbud på gulvvarme

Gulvvarme pris – hvad koster installation af gulvvarme?

Prisen afhænger af forskellige faktorer, der gør, at det kan være svært at give en konkret pris. Det kommer an på følgende:

Prisen for gulvvarme, der kan lægges ovenpå et eksisterende gulv, er ca. mellem 1.000 og 1.300 kr. pr. m2

Prisen for gulvvarme, hvor gulvet skal brydes op, eller det gamle gulv skal fjernes, er ca. 2.200 kr. pr m2 Det er naturligvis billigere, hvis du står for en del af det selv.

Sådan får du en god pris på installation af gulvvarme

Hvordan får man den bedste pris på gulvvarme? Der er ingen tvivl om, at det er bedst at indhente flere tilbud, fordi du dermed kan sammenligne tilbuddene.

Det er et stort arbejde at researche og kontakte forskellige firmaer, så den nemmeste løsning er at få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.dk. Det er altså gratis for dig at få 3 tilbud.

Det eneste, du skal gøre, er at indsende din opgave, og du vil blive kontaktet med 3 tilbud. Du kan altid afslå dem alle, i så fald du fortryder.

Du udfylder formularen ved at:

1) Oplyse hvor mange m2 gulv, du ønsker opvarmet
2) Hvilke rum gulvvarmen skal monteres i
3) Hvilken slags gulvvarme du ønsker
4) Hvilket gulv du har, og om det skal brydes op
5) Hvorvidt du selv har materialerne
6) Hvornår du ønsker opgaven udført

Det er super nemt og sparer dig for en masse tid og penge. 3byggetilbud bruger nogle af de dygtigste håndværkere i landet, så du er sikret god kvalitet og et perfekt resultat. 

Læn dig tilbage og lad fagmanden gøre arbejdet for dig. Det er klart det nemmeste, da gulvvarme ikke er så simpelt at lægge selv.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvilken gulvvarme passer til dit gulv?

Elektrisk gulvvarme kan lægges både ved nybyggeri, renovering og direkte på et eksisterende gulv. Ved den sidste mulighed skal der etableres et nyt gulvlag, når gulvvarmemåtterne er lagt. Det kan være klinker til badeværelset, køkkenet eller bryggerset eller trægulv i stuen eller på et værelse.

Som nævnt tidligere egner el-gulvvarme sig ikke til at være den primære varmekilde, men den er meget ideel til et badeværelse eller et enkelt rum.

Ved vandbaseret gulvvarme kan du lægge det ved både betongulve eller trægulve. Gulvet skal dog brydes op inden, for at gulvvarmen kan lægges. Derfor er det ideelt at gøre, når huset skal renoveres, eller hvis du skal bygge.

For begge slags gulvvarme gælder det, at de fleste slags gulvtyper kan tåle gulvvarme. Det er trægulve, linoleumsgulve, vinylgulve, korkgulve, gummi, laminat, klinker, fliser osv. Du bør dog altid undersøge og forhøre dig med producenten, om gulvbelægningen kan tåle gulvvarme.

Gulvbelægningen kan ikke tåle, at temperaturen bliver for høj. En generel regel siger ikke højere end 25 grader for trægulve, 27 grader for klinker/fliser og 28 grader for resten. Trægulvene kan få revner, og andre gulvtyper kan blive misfarvet. 

Ved vandbaseret gulvvarme er en for høj temperatur som regel ikke et problem, da varmen fordeles jævnt. Dog kan det godt blive tilfældet med el-gulvvarme med en høj effekt.

Må du selv stå for montering af gulvvarme?

Du kan godt selv stå for at montere elvarmemåtter og gulvvarmeslanger. Dog skal du have en autoriseret fagmand til at stå for tilslutningen og samlingen af gulvvarmestyringen. Det er en elektriker eller en autoriseret VVS-installatør, du skal have fat på.

Kan man selv lægge gulvvarme?

Det er ikke en allemandsopgave at lægge gulvvarme. Hvis du har teknisk snilde og gå-på-mod, kan du godt stå for dele af det selv. Mange vælger dog at få en fagmand til det, da gulvvarmesystemet alligevel kræver en autoriseret fagmand til at samle det og tilslutte det, og fordi det ofte kræver at bryde gulvet op, som er et stort arbejde. Hvis du gerne vil spare penge, er der dog en del at spare ved at gøre det selv.

De fleste VVS-butikker har pakker, der indeholder alt det, du skal bruge for at installere gulvvarmen. Det er gulvvarmesystemer fra eksempelvis Danfoss, Uponor eller Wavin. Du kan fx tjekke priser ud her hos VVSproffen.dk.

Ved elektrisk gulvvarme bruges måtten oftest. Det kan være forholdsvist ligetil. Gulvvarmeslangerne er fastgjort til et net, som man ruller ud på undergulvet. Først skal de klippes til og forbindes. Det kan klæbes fast med spartel eller i fliseklæberen, hvis der skal lægges fliser. Du skal købe gulvmåtten i den størrelse og med den effekt, du skal bruge. Prisen ligger på mellem 300-500 kr. pr. m2 ekskl. termostat.

Ved vandbaseret gulvvarme kan løsningen eksempelvis være at lægge varmeslangerne, som er lagt ind i en sandwich af aluminiumsfolie, på en reflektorplade, som holder på varmen. Dette fylder ikke mere end 5-8 mm. Det koster typisk mellem 400 og 800 kr. pr. m2.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top