Lægning af linoleumsgulv – sådan får du den bedste pris

Se pris pr. m2, forskellige typer og tips til hvordan du vælger det bedste

Hvad er linoleum? Hvor meget koster det? Måske overvejer du at få lagt linoleumsgulv, og så kan du have mange spørgsmål om materialet, og hvorfor man skal vælge et linoleumsgulv. 

Læs mere her og få svar på alle dine spørgsmål.

Hvad er linoleum?

Linoleum er et genialt materiale, da det er både slidstærkt og elastisk, hvorfor det reparerer sig selv, hvis det får trykskader eller andre småskader. På den måde er det også meget behageligt at gå på, og det dæmper lyden, når man går på det. Linoleum har altså mange fordele, hvilket vi skal se nærmere på senere.

Først og fremmest er linoleum et organisk materiale. Det består af linoleumscement, iltet linolie og harpiks. Man tilsætter nogle hjælpematerialer, som giver linoleum de gode egenskaber. Det er blandt andet korkmel, træmel, stenmel, kalk og farve.

Linoleum findes både som homogent og heterogent gulvbelægning. På det homogene er tykkelsen et eller flere lag, hvor farve og mønstre går igen i alle lagene, og i den heterogene gulvbelægning har det en bagside af skum eller korkment.

Du kan få linoleum som banevare eller som klikfliser. Det er vigtigt, at linoleummet er CE-mærket.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på linoleumsgulv

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på linoleumsgulv

Linoleum som banevare

Linoleum i ruller er den mest brugte gulvbelægning, men ikke den nemmeste løsning for dig, der gerne vil lægge dit linoleumsgulv selv. Rullerne kan være svære at håndtere. Op til 20 m2 kan det ligge løst, men ellers skal det limes fast. Underlaget skal være jævnt.

De fleste vil få en gulvlæggers hjælp til dette slags gulv. Du kan få linoleum som banevare fra 150 kr. pr. m2 og opefter, hvis du selv vil prøve kræfter med det. Prisen varierer meget alt efter, hvilket slags linoleum du ønsker.

linoleumsgulv banevare

Linoleum som klikfliser

Klikfliser fungerer på den måde, at de kan klikkes sammen uden brug af lim eller skruer. De er beklædt med 2,5 mm linoleum, og på bagsiden har de en korkbeklædning, som sikrer, at de kan lægges på et underlag med små ujævnheder. Fliserne er kvadratiske eller rektangulære, og du kan få mange forskellige mønstre.

Linoleum som klikfliser kan du få fra 100 kr. pr. m2 og opefter. Dog er det vigtigt, at du køber ekstra i tilfælde af fejl og spild. Dette er den startende pris, hvis du vil lægge det selv. Med en professionel gulvlægger bliver prisen selvfølgelig dyrere.

Linoleum som fliser

Denne løsning er billigere end klikfliserne. De er dog også tyndere. I modsætning til klikfliserne skal disse fliser limes, og det kræver et helt jævnt underlag.

Linoleum som fliser er lidt dyrere end de andre løsninger. Det kan du få for ca. 200 kr. og opefter. En flise er 30×30 cm

linoleumsgulv

Pris på lægning af linoleumsgulv

Det er svært at fastsætte linoleumsgulv priser, da mange faktorer spiller ind. Det er blandt andet:

Linoleumsgulvet er helt klart ét af de billigere, særligt hvis du vælger en billigere model. Så kan det koste dig helt ned til 100-300 kr. pr. m2.

Hvis du gerne vil have hjælp til at lægge det, hvilket kan være en stor fordel, da det vil spare dig meget tid, så koster det naturligvis mere. Timeprisen vil ca. ligge på 500-700 kr. inkl. materialer.

Få 3 gratis tilbud på lægning af linoleumsgulv

Du får den bedste pris på lægning af linoleumsgulv, hvis du får flere tilbud. Det gør, at du kan sammenligne tilbuddene og vælge det bedste af dem. Hos 3byggetilbud kan du få 3 gratis tilbud, hvilket gør det super nemt for dig.

Du skal blot indsende din opgave, og så bliver du ringet op med 3 gratis tilbud. Du kan altid vælge at afslå alle, hvis du vil.

Du slipper for at bruge en masse tidsspilde på at søge efter gode tilbud, og du slipper for besværet med gulvlægning. Her får du hjælp fra nogle af de mest kompetente gulvlæggere i Danmark, så du skal ikke bekymre dig om resultat.

Der er mange ting, der skal vurderes og overvejes, inden man lægger nyt gulv, og dette kan være rart at kunne spare med en fagmand om.

Gulvlæggeren vil have erfaringen og den fornødne viden, som gør, at du kan få den bedste rådgivning.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvorfor vælge et linoleumsgulv?

Der er mange gode grunde til at vælge et linoleumsgulv.

Hvilke rum passer linoleumsgulv i?

Linoleumsgulv kan lægges i køkken, entré, stuen, legerum, kontorer eller andre tørre miljøer. Det egner sig dog ikke til vådrum såsom et badeværelse. 

Har du endnu ikke truffet dit endelige valg for typen af gulvbelægning? Så læs også vores ultimative guide til nyt gulv.

Få 3 gratis tilbud på et linoleumsgulv

Hvordan lægger man linoleumsgulv?

Er du gør-det-selv-typen? Vil du gerne prøve at lægge dit linoleumsgulv selv? Det er klart nemmest at få hjælp fra en professionel, men hvis du tør kaste dig ud i det, så kan du følge disse vejledninger. Der findes både til linoleum som rulle og linoleum som klikfliser.

En vejledning til klikfliser:

1) Gulvet skal være plant og tørt. Du skal huske fugtspærre ved et uorganisk underlag

2) Læs grundigt vejledningen igennem, som kommer med fliserne

3) Linoleum er baseret på naturmaterialer og derfor er ikke to fliser ens

4) Så skal du i gang med arbejdet. Klik den første række sammen og sørg for, at noten ligger ind mod væggen. Tilskær den første flise og sæt så afstandsstykker ned langs væggen

5) Derefter klikker du fliserne på. Næste række lægges ind i feren på første række, du kan eventuelt støtte med en kile under fliserne

En vejledning til linoleum i baner:

1) Du kan vælge baner på en tykkelse af 2 meter. Hvis dit rum er bredere end 2 meter, skal du svejse linoleumsbanerne sammen. Det kan kræve en professionel gulvmand.

2) Hvis du lægger det på et eksisterende gulv, og dette gulv er fliser, skal du fylde alle fuger med primer.

3) Hele gulvfladen skal have en tur med primeren, så spartelmassen kan hæfte sig på overfladen. Spartelmassen skal fordeles, så det bliver en jævn overflade.

4) Linoleummet skal skæres til, så det passer til rummet. Det gælder også at skære til i forhold til nedløbsrør og lignende.

5) Du kan bruge en vinkelsliber til at fjerne de sidste ujævnheder.

6) Rul halvdelen af linoleummet ind til midten og
påfør limen med en tandspartel.

7) Rul det herefter tilbage og pres det på plads. Dette skal gentages med den anden side.

8) Du skal være opmærksom på, at linoleum svinder og udvider sig, når det afgiver og optager fugt. Det er derfor forventeligt, at de tilskæringer du laver til andre konstruktioner, vil åbne sig en smule i tørre perioder. Du skal montere lister, hvis du ikke vil have en synlig fuge langs gulvet.

Her er en materialeliste over de materialer, du skal bruge:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top