Zinktag pris – hvad koster det?

– Se pris pr. m2, typer, FAQ og alt der er værd at vide

Går du med overvejelser om at vælge et zinktag? Zink er et meget formbart materiale, og det egner sig derfor godt til tage, der har skæve former, kviste eller andre udfordringer. Det egner sig godt til det danske vejr og patinerer flot. 

Desuden kræver det ikke den store vedligeholdelse, så der er gode grunde til at vælge et zink tag. Det har ca. 5 % af danskerne også gjort, og det bliver mere og mere populært.

Zinktag pris – hvad koster det?

Prisen på et zinktag vil variere meget, da det afhænger af forskellige faktorer. Det vil for eksempel afhænge af tagets kompleksitet. Er der ovenlysvinduer, kviste eller andre inddækninger, vil det koste ekstra. 

Zinktag får med årene en gråblå farve. Hvis du ønsker en anden farve, kan du få forpatinerede eller lakerede zinkplader, men så stiger prisen også.

Som vejledende pris koster et nyt zinktag ca. 1.450-1.600 kr. pr. m2 ekskl. tillægsudstyr.

Et konkret priseksempel for et hus kan lyde på:

100 m2 falset zinktag inkl. bortskaffelse af det eventuelt gamle tag (såsom eternittag). Montering, tagrender, skorstensinddækning for 139.000 kr. inkl. moms.

Alle faktorerne gør, at det er svært at give et overordnet prisestimat for alle tilfælde. Derfor kan det altid anbefales at indhente flere tilbud, så du får priser på din konkrete opgave.

Det kan du blandt andet gøre hos 3byggetilbud, hvor du får 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Der findes også flere prisberegnere, du kan prøve af på nettet.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på nyt zinktag

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på zinktag

Sådan får du en god pris på et zinktag

Selvom prisen kan variere fra tag til tag, er det naturligvis vigtigt, at få den bedste pris på lige netop dit tag. Det får du ved at sammenligne flere tilbud, hvilket typisk kan udløse en besparelse på 10-20 % sammenlignet med dem som kun indhenter et tilbud.

Det kan dog kræve en del research og tid selv at finde flere tilbud. Det hjælper 3byggetilbud dig med. Hos 3byggetilbud får du 3 gratis og uforpligtende tilbud, som du kan vælge mellem eller afslå.

Det giver dig friheden til at vælge det tilbud, du mener, er bedst. Desuden er du sikret, at det er dygtige håndværkere, som du kan stole på, da 3byggetilbud har et internt system, hvor alle håndværkere bliver vurderet af tidligere kunder.

Du kan klikke her for at få 3 uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er zinktage?

Zink bruges ikke blot som tagbelægning, men også til tagrender og inddækninger ved andre tagtyper.

Zink bruges til tage på mange private ejendomme, særligt i Europa. I Danmark er populariteten opadgående. 

Når zink kommer i kontakt med ilt i luften, reagerer materialet ved at danne et lag patina. Det giver yderligere beskyttelse og en holdbarhed på 40-100 år.

Det danner samtidig en gråblå farve, men du kan også få zinkplader, som er patineret på forhånd, hvis du ønsker en anden farve. Det bliver dog ikke grimmere med tiden, som mange andre tagtyper vil. 

Den gråblå farve har en charme over sig. Patina er desuden et beskyttende og selvhelende lag, som dannes på zinkens overflade.

Det giver også materialet det naturlige look. Der kan dog være forskel på pladerne, så nogle patinerer hurtigere end andre. Hvis du ikke ønsker det, kan du vælge et forpatineret zinktag.

Når du skal have lagt et zinktag, er det vigtigt, at underlaget er fast. Det kan monteres på brædder eller krydsfiner – dog skal der her være et skillelag mellem zink og undertag.

zinktag

Hvilke typer af zinkplader findes?

Der findes forskellige typer af zinkplader, som man bruger til at lægge tag:

Der findes forskellige look til dit nye zinktag. Hvis du er i tvivl om, hvad der vil passe godt til huset, kan du altid snakke med en blikkenslager om det. Det kan være godt at tale med en fagmand om den bedste løsning i forhold til pris og kvalitet.

De fleste blikkenslagere kan tilbyde indkøb og montering af de forskellige typer af zinkplader på markedet.

De største producenter i Danmark af zinkplader er RHEINZINK og NG ZINK. De tilbyder begge forskellige tillægsudstyr såsom dobbelt og vinkelfals til tagdækning.

Fordele ved zinktag

Som allerede nævnt er der mange fordele ved zinktage. Vi har listet nogle af dem her:

Ulemper ved zinktag

Der er naturligvis også ulemper ved et zinktag. Det er eksempelvis:

Hvilke regler gælder?

Der findes forskellige regler, når du skal have lagt nyt tag. I lokalplanen kan der være særlige krav til tagmaterialer, hvor det kan vise sig nødvendigt at søge om dispensation for at få et zinktag.

Det er vigtigt, at du kontakter kommunen for at få oplysninger om, hvilke regler der gælder for dit område. Lokalplaner varierer fra kommune til kommune, så du skal finde lokalplanen for din kommune.

I bygningsreglementet er der også nogle krav til tagets materiale og konstruktion. Det skal være modstandsdygtigt over for brand, sikret mod fugtskader og korrekt ventileret og isoleret.

Zink er ikke brændbart, men det skal ventileres korrekt mellem det faste underlag og taget. Det gælder også ved udskiftning af tag.

Et zinktag er metalpladetag og går under betegnelsen hårdt tag, hvilket betyder, at det er forsikret som øvrige tage af hårde materialer såsom tegl, natursten og eternittag.

Hvad skal du være opmærksom på ved lægning af zinktag?

Når du skal have lagt et zinktag, er det vigtigt, at du får en professionel til at udføre arbejdet. Det kræver et omfattende kendskab til materialet, og udførelsen skal ske helt korrekt, hvis taget skal holde længe. Det er en blikkenslager, der vil lægge et zinktag.

Det er vigtigt, at underlaget er fast. Det kan monteres på brædder eller krydsfiner. Der skal tilmed være tilstrækkelig ventilering. På den måde vil taget holde i mange år, og du vil ikke opleve problemer med fugt eller skimmelsvamp.

Få 3 gratis tilbud på zinktag

Kan zinkplader lægges på alle hustage?

Ja, zinkplader kan lægges på næsten alle hustage. Det er et let tag og kan lægges på tage med taghældninger ned til 3 grader.

Hvor længe holder et zinktag?

Det mest præcise svar på det spørgsmål får du ved at kontakte producenterne, da beliggenheden for dit hus og produktudviklingen af metaller vil have indflydelse på holdbarheden.

Zink er et let materiale at arbejde med, hvorfor det ofte bruges til sværere tagkonstruktioner, hvor der forekommer kviste eller andre inddækninger. Mange zinkfabrikanter garanterer en holdbarhed på 50 år.

Det er forskelligt, hvor lang en garanti producenterne giver. Nogle giver 10 år, hvor andre giver 25-30 år. Zink tag ligger i den gode ende i forhold til mange andre tagdækninger.

Det har en god garantimulighed, fordi taget ofte holder i mange år. Man siger mellem 40-100 år. Spændet er meget bredt – og på sin vis upræcist.

Det afhænger af, hvor dit hus ligger, hvor godt taget er monteret, og andre mere tilfældige faktorer kan spille ind.

Hvis taget er lagt korrekt, burde det kunne holde i en lang årrække, og du behøver måske derfor aldrig at skulle skifte tage igen. Et zinktag vil holde ca. 4-9 gange så længe som et tagpaptag

Derfor er det også blevet et populært valg, fordi man i dag forsøger at vælge tage, der har en lang levetid – også for at udføre mere grønt byggeri. Når taget er færdigt, kan materialet genanvendes, så det er et bæredygtigt valg af tag, hvilket er med til at beskytte miljøet.

Støjer et zinktag?

At metaltage støjer ved kraftigt regnvejr eller haglvejr, er en myte. Når det er isoleret korrekt – og måske tilmed har et lyddæmpende underlag – kan det være mere støjsvagt end andre tage. 

Det er i hvert fald en bekymring, der er ubegrundet. Tage af zink er derimod meget modstandsdygtigt i stormvejr og andet uvejr.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top