Stoppet kloak – Få hjælp til en tilstoppet kloak

– Se metoder, priser, FAQ og hvordan du får det bedste tilbud

Oplever du, at vandet langsomt løber ud i afløbet i vask, bruser eller toilettet? Så er din kloak måske stoppet.

Hvis det er tilfældet for alle afløb, er det sandsynligvis i kloakken, at problemet ligger. 

En tilstoppet kloak bliver hurtigt belastende! Derfor skal du have fat på en kloakmester.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på din kloakopgave

100% uforpligtende!

Hvis problemet er i din del af kloakledningen, skal du selv sørge for at få en kloakmester ud og betale for det. Det kan du tjekke ved at se, om der er spildevand i din skelbrønd.

I så fald er kloakken stoppet mellem huset og skelbrønden. Med vand i skelbrønden kan vandet fra dine rør ikke løbe ud i forsyningens.

stoppet kloak pris

Stoppet kloak pris – hvad koster det at få fikset?

Der kan være flere løsninger på en stoppet kloak. Det vil som regel være kloakrensning, højtryksspuling eller slamsugning. Det skyldes også, at når en kloak er stoppet, kan der være flere årsager til problemet. 

En kloakmester vil undersøge problemet og finde frem til den rette løsning. Derfor vil priserne også variere på at få fikset en stoppet kloak.

Kloakrensning starter prisen omkring 900 kr. på en hverdag og i arbejdstiden. Prisen er højere, hvis der er tale om weekend eller efter arbejdstid.

Hvis kloakrensning ikke virker, vil kloakmester skulle gøre brug af en tv-inspektion. Her er det muligt at se, via et kamera, hvor problemet ligger.

En tv-inspektion koster fra 2500 kr. og opefter. Hvis der er tale om skader fra rødder, rotter eller sammenfald i kloakledning, skal du have foretaget en kloakrenovering

Det er dyrere end en kloakrensning. Hvis der er tale om reparation, skal det udføres af en kloakmester.

Ofte vil en spuling dog kunne fikse problemet i de fleste tilfælde.

Få 3 tilbud på din kloakopgave
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på din kloakopgave

100% uforpligtende!

Sådan får du den bedste pris på stoppet kloak

For at få den bedste pris er det altid en god idé at indhente flere tilbud. På den måde kan du sammenligne tilbuddene med hinanden og få den bedste pris. 

Ikke alle kloakmestre har samme priser. Du får nemt 3 gratis og uforpligtende tilbud gennem 3byggetilbuds service.

Du indsender din opgave, og de ringer dig op for at høre, om de har forstået opgaven korrekt. Efterfølgende bliver du ringet op af 3 forskellige kloakmestre, og du kan vælge frit mellem tilbuddene. Det gør det nemt for dig ikke selv at skulle researche dig frem til tilbuddene.

3byggetilbud har formidlet opgaver mellem håndværkere og kunder siden 2000. Det har de gjort med stor succes, hvilket deres 4,5/5 stjerner på Trustpilot vidner om.

Hjælp til en stoppet kloak eller andre kloakopgaver – få 3 tilbud fra forskellige kloakmestre her.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad kan en stoppet kloak skyldes?

Der kan være forskellige årsager til en tilstoppet kloak. Det kan være alt fra ekstremt kompliceret til en simpel forstopning.

Ofte kan problemet være rester af sæbe og hår, som sætter sig fast i afløbet. Det kan være en mindre forstopning, som du måske selv kan udrede.

Det kan også være, at der er fejl på dine kloakrør, og det er en større – og dyrere – omgang at få udredet. Hvis du bliver ved med at få problemer med din kloak, kan det anbefales, at du får foretaget en tv-inspektion.

Nogle større kloakproblemer kan være dækket af forsikringen, men så skal du have fået foretaget en tv-inspektion først, som kan lokalisere problemet.

Her er nogle eksempler på, hvad en stoppet kloak kan skyldes:

Der kan være forskellige tegn på, at din kloak er stoppet. Det kan være, at vandet stiger i toilettet, at det lugter fra kloakken, eller at vaskens stopper til.

Så ved du, at du skal have efterset dit kloaknet, og du må have fat på en autoriseret kloakmester.

Gør det selv løsninger på en tilstoppet kloak

Inden du ringer efter fagfolk, bør du prøve at løse problemet selv. Nogle gange kan du nemlig løse problemet selv. Det afhænger dog af, hvor omfattende problemet er.

Ved et stoppet toilet kan du bruge en svupper, som du sætter ned i udløbet, så det blokeres. Derefter fylder du toilettet med vand, indtil du er sikker på, at der er vakuum.

Så skal du fjerne svupperen hurtigt. Dette kan ofte løse problemet, og hvis ikke skal du kontakte en autoriseret kloakmester.

For at forebygge en tilstoppet kloak kan du forhindre, at vatpinde, tamponer og andet kommer i toilettet og bruge det store skyl i stedet for det lille.

Ved en stoppet køkkenvask eller håndvask, hvor der stadig er lidt gennemløb, kan du hælde 1-3 liter kogende vand i.

Du kan også tilsætte lidt opvaskemiddel. Hvis du gerne vil forebygge tilstopning, er det netop også, hvad du kan gøre.

Du skal desuden undgå at hælde fedt og madrester i afløbet, da det kan sætte sig fast. Undgå afløbsrens og kaustisk soda, som kan gøre skade på kloakken og dig.

Ved et tilstoppet gulvafløb kan det ofte være tilfældet, af hår og sæberester har tilstoppet afløbet.

Du kan afmontere risten og rense den, og det samme gælder vandlåsen. Du forebygger på samme måde ved at rense rist og vandlås indimellem.

Hvis intet af det ovenstående hjælper, skal du kontakte en professionel. Det er vigtigt, at alle spildevandsrør og kloakrør i jorden skal tilses af en autoriseret kloakmester, hvorimod spildevandsrør og afløb skal tilses af en autoriseret VVS-mand.

Få 3 tilbud på din kloakopgave

Forebyggelse og vedligeholdelse af din kloak

Det er en god idé at tilse din kloak og tagvands- og nedløbsbrønde indimellem.

Det kan du gøre på følgende måde:

Du kan se, hvordan man renser nedløbsbrønde her:

Det er meget almindeligt, at afløb tilstoppes. Særligt afløbet fra køkkenvasken, fordi der samler sig madrester og andet skidt. På badeværelset ser man ofte, at det er hår og sæberester, der sætter sig fast. Du skal huske at tænke over, hvad du skyller ud i afløbet. Du kan altid prøve at hælde kogende vand i afløbet.

Generelt set kan du følge disse råd for at holde din kloak sund:

Du skal være opmærksom på, at det er din opgave at vedligeholde boligens afløb. Det gælder også den stikledning, der forbinder din boligs kloaknet med det kollektive. Du kan læse om dit ansvar her.

Du kan også hente en vejledning og gode råd til rensning og vedligeholdelse.

Dækker forsikringen en stoppet kloak?

Når du bliver husejer, er den del af kloakken, der ligger på din matrikel, dit ansvar. Det betyder, at du har ansvar for at vedligeholde kloakken, og hvis der opstår brud eller lignende, er det dit ansvar at få det fikset.

Du kan købe en udvidet ejerskifteforsikring, som kan dække fejlkonstruktioner og ulovlige installationer, hvis der skulle være sådanne i kloakken.

Det kræver, at de var ulovlige, dengang de blev udført og ikke bare er blevet det sidenhen. De enkelte forsikringsselskabers dækning vil være forskellige, så du skal huske at nærlæse, hvad den dækker over.

Hvis det drejer sig om skader eller brud på rør, dækker denne type forsikring ikke. Her skal du have fat på en rørskade- og stikledningsforsikring. Den vil også dække de skjulte rør. Forsikringen kan bruges til at reparere den kloak, du har. Du får ikke en ny.

Hvis du ikke er forsikret, kan det blive en rigtig dyr affære, hvis du er så uheldig at have brud på rørene, eller hvis kloakken skal skiftes. Dog skal du også være opmærksom på, at det kommer an på, hvilken skade der er tale om.

Det bedste, du kan gøre, er at kontakte dit eget forsikringsselskab og høre, hvordan du er dækket.

Du har selv ansvar for din kloak, og derfor må du også være sikker på, at du vedligeholder den og får skaderne udbedret, hvis der skulle opstå nogle.

Få 3 tilbud på din kloakopgave

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top