Kloakrenovering - hvad koster renovering af kloak?

– Se metoder, priser, FAQ og alt der er værd at vide

Problemer med kloakken kan være fatale og i mindste fald meget irriterende. Dine rør kan være oversvømmede, rotter kan komme til, og det kan blive dyrt for dig i sidste ende. Det er vigtigt, at kloakken fungerer. 

Ved at holde kloakken ved lige slipper du for pludseligt opståede problemer. Hvis uheldet er ude, kan en kloakrenovering hjælpe dig af med dine problemer. 

I dag behøver man ikke grave haven op for at komme til kloakken, så renovering af kloak er klart mere tilgængeligt, end det var for 30 år siden. 

Læs mere om priser for kloakrenovering, og alt hvad der ellers er godt at vide.

Hvad koster en kloakrenovering?

Kloakrenovering varierer meget i pris. Det skyldes, at det kommer an på, hvilket problem der er tale om, og dermed hvilken måde man vil løse problemet på. Det kommer også an på problemets omfang, og hvor meget det har fået lov til at stå og vokse.

Som regel vil man starte med en tv-inspektion af kloakken, hvor man kan identificere problemet og vurdere, hvad der skal gøres.

Prisen på tv-inspektion er: 1.000-1.250 kr. inkl. moms.

En kloakspuling kan være nødvendigt for at udføre tv-inspektion, og så koster det 500-650 kr. ekstra.

For rapport, rådgivning, videogennemgang og forsikringsgennemgang er prisen 750 kr.

Hvis du vil have arbejdet udført efter kl. 15 på en hverdag eller i weekenden, bliver priserne højere. Da kan det koste omkring 2200-2500 for en tv-inspektion.

Du skal huske at medregne kørsel, som koster mellem 750-900 kr.

Når du skal have udført kloakrenovering, vil prisen være meget forskellig, da det kommer an på forskellige faktorer.

Det kan blandt andet være:

Priserne på de forskellige metoder varierer. Den mest traditionelle er strømpeforing, og det koster omkring 1.000 kr. uden ekstra udgifter. Når man medregner kørsel, rensning osv., vil den endelig pris ligge på omkring 4.500 kr.

Prisen er meget individuel, da det afhænger af, hvor stort problemets omfang er. Derfor vil opgaven også vurderes individuelt. Det bedste, du kan gøre, er at indhente flere tilbud, da du får et overblik over din pris.

Du kan få 3 uforpligtende tilbud af 3byggetilbud.dk, hvilket betyder, at du får forskellige kloakmestre til at se på eller vurdere problemet og give en konkret pris.

Få 3 tilbud på kloakrenovering
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på kloakrenovering

100% uforpligtende!

Sådan får du den bedste pris på kloakrenovering

Du får den bedste pris, når du indhenter flere tilbud. Faktisk kan du spare op mod 20-30 % ved ikke at gå med det første og det bedste. Det giver dig mulighed for at kunne sammenligne tilbuddene. For at gøre det nemt for dig selv, kan du vælge at få tilbuddene gennem 3byggetilbud. De formidler kontakten mellem kloakmestrene og dig som kunde.

Klik her og få 3 gratis tilbud med 3byggetilbud

Hvorfor vælge 3byggetilbud? De har eksisteret siden 2000, hvor de har formidlet over 500.000 opgaver med en succesrate på 91 %. De har kontakt til nogle af Danmarks dygtigste håndværkere, som vurderes ud fra tidligere kunders oplevelser. Det er super nemt, og du slipper for arbejdet med at researche dig frem til flere tilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er en kloakrenovering, og hvornår er der behov for det?

Kloakrenovering dækker over forskellige metoder, man benytter til at forebygge eller reparere skader i og på kloakken. Skaderne ser forskellige ud, og derfor kræver de forskellige løsninger.

Nogle af de metoder, man bruger, er:

Hvis du oplever, at dit kloaksystem er utæt, ikke er stort nok til at håndtere belastninger, eller du oplever andre problemer, er det nødvendigt med kloakrenovering.

Problemerne kan være:

Det kan være svært for dig at vurdere, om der er behov for kloakrenovering eller ej. Hvis du har en fornemmelse af, at noget er galt, er det en god idé at kontakte en kloakmester, som kan undersøge, om der er et problem ved hjælp af en tv-inspektion

Her vil kloakmesteren kunne vurdere, om der er brug for kloakrenovering, eller om kloakken blot er stoppet.

kloakrenovering

Hvad er processen for en kloakrenovering?

1) Forundersøgelse:
Kloakmesteren skal være sikker på, hvad problemet er, og om der er et problem. Derfor skal kloakrøret først undersøges. Forundersøgelser sker ved en tv-inspektion, hvor man med en slange med kamera kan tage billeder af indersiden af rørene.

2) Kloakrenovering:
Ud fra forundersøgelsen kan kloakmesteren vurdere, hvilken form for kloakrenovering der skal tages i brug. Desuden vil han vide, hvilke kloakrør der skal renoveres, hvilke rør skal strømpefores, og i værste fald om der skal graves ud.

3) Afpropning og brøndrenovering:
Samtidig med kloakrenovering vil man renovere brønd og afproppe kloakrøret, hvis behovet er der.

Forskellige metoder til renovering af kloak

Som nævnt er der forskellige metoder, og dem kan du læse mere om her.

Strømpeforing

Strømpeforing bruger man til at reparere defekte rør ved hjælp af en strømpe. Strømpen er en lang, blød slange, som er lavet af glasfiber eller filt og med polyester, epoxy eller silikat.

Strømpen har en indbygget ballon, som gør, at den udspændes og føres gennem røret. Når den er placeret på det defekte sted, pustes den op med vand, damp eller trykluft, så den slutter tæt om og reparerer det ødelagte rør. Det bliver et slags nyt rør indeni det gamle, og det vil dække over huller og revner. Holdbarheden er op til 100 år, så det er en god og traditionel metode.

Metoden kan bruges, hvis kloakrøret er svært tilgængeligt – hvis kloakrøret er under huset, asfaltbelægninger eller lignende. Det koster omkring 1.000 kroner pr. meter kloakledning. Der skal medregnes ekstra udgifter til rensning, kørsel osv. Den fulde pris kan blive op imod 4.500 kr.

Brøndrenovering

En brønd er ofte lavet af beton og har dermed en begrænset levetid på 50 år. Hvis du får en brøndrenovering, kan levetiden på brønden forlænges op til 15-20 år. Hvis betonet bliver slidt, kan rotter gnave sig igennem, hvorfor det kan blive nødvendigt med brøndrenovering.

Punktrenovering

Man bruger punktrenovering til småskader. Det sker ved, at man sender en ballon ind til det defekte sted. Man kan ordne skader som rottehuller, samlingsforskydninger osv. Det er en billig og effektiv metode.

Afpropning

Afpropning sker ved, at man lukker indgangen fra en brugt ledning til den ubrugte. Man bruger ofte beton, som er ekspanderende. Det kan lave en aflukning. Den ubrugte ledning vil man fylde med sand eller beton.

Metoden bruges altså, hvis ledninger ikke bruges mere. Det kan også være en metode, man bruger med punktrenovering. Du kan få rotteangreb, hvis du ikke får lukket af til den ubrugte kloakledning, hvorfor det er vigtigt at få foretaget afpropning.

Rottebekæmpelse

Hvis du har mistanke om rotter, skal du kontakte kommunen. Derefter vil du få besøg af den kommunale rottebekæmpelse. De vil stille rottefælder eller gift op, og årsagen til problemet skal findes og udredes, så rotterne ikke kommer igen.

Du kan også vælge at få monteret en rottespærre for egen regning.

Kloakrensning

Kloakrensning eller slamsugning er effektivt, hvis dit toilet er stoppet, og afløbet lugter. Ved metoden renser man kloakken og eventuelt brønden for snavs, fedt og genstande.

Få 3 tilbud på kloakrenovering
  • https://lyngholm.dk/kloakrenovering
  • https://leonpetersen.dk/kloakrenovering/
Scroll to Top
3b_logo

Spar tid og penge

- Find den rette håndværker til dit projekt

Nemt, gratis og uforpligtende

+600.000 formidlede opgaver

Håndværkere i hele landet

Du får 3 tilbud retur fra godkendte firmaer, som alle er i konkurrence om at give dig det bedste tilbud.