Montering af rottespærre – Få hjælp til rottesikring af din kloak

– Se priser, tips, FAQ og hvordan du sikrer et godt tilbud

Oplever du problemer med rotter? Eller vil du gerne undgå at få besøg af dem? En rottespærre er forebyggende mod rotteangreb og vil holde skadedyrene væk.

Du kan læse mere her om rottespærre montering, priser, og om det faktisk er effektivt.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en rottespærre

100% uforpligtende!

rottespaerre pris montering

Pris på montering af rottespærre – hvad koster det?

Prisen på rottespærre er ikke et eksakt tal for alle. Det vil komme an på forskellige faktorer.

Prisen kan blandt andet afhænge af:

En rottespærre koster ca. 2.500-3.000 kr. inkl. moms og montering. Når det er sagt, skal du også være klar på at betale for en tv-inspektion inden, så kloakmesteren har en chance for at vide, hvordan det står til med kloakrør og sideledninger.  

Rottekonsulent i Miljøstyrelsen, John Ejvind Hansen, anbefaler rottespærrer i foreningen for danske autoristede kloakmestre, da det minimerer risikoen for rotter, men kun hvis man undersøger rørene først, får monteret rottespærren korrekt og vedligeholder den.

Det er aldrig en 100 % garanti mod rotter, men den vil være en stor hjælp. Det er vigtigt at få en tv-inspektion inden, da mange danskere betaler for rottespærrer, som stort set ikke hjælper. Hvis ikke rørene er blevet undersøgt inden, er det ikke sikkert, at den virker.

Hvis der er brud på rør eller allerede er en bestand af rotter i rørene eller stikledninger, vil rottespærren ikke virke. Når rottespærren bliver korrekt placeret efter en undersøgelse, vil den virke.

Prisen for en sådan tv-inspektion vil være omkring 1.000-1.500 kr. Dog vil det have betydning, hvilket tidspunkt af dagen kloakmester skal komme på. Prisen kan komme over 2.000, hvis du vil have arbejdet udført i weekenden eller efter arbejdstid.

Arbejdet med rottespærre montering skal udføres af en autoriseret kloakmester – sådan er loven. Når rottespærren er installeret, skal den også vedligeholdes for at kunne have en forebyggende effekt. Det vil gerne kræve en årlig inspektion, som du også skal betale for. 

Du kan vælge at få en serviceaftale på din rottespærre med et årligt eftersyn. Priserne til det ligger ofte fra 800 kr. Her vil kloakmester rense og vaske rottespærren og sørge for, at den sidder, som den skal. Der kan have sat sig noget fast i rottespærren, som vil gøre, at den ikke fungerer.

Hvis du skal have monteret flere rottespærrer, vil prisen naturligvis stige. Mange vil dog tilbyde rabat, hvis der er tale om flere rottespærrer i samme brønd.

Du kan sammenligne priser med 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud. På den måde kan du få 3 kloakmestre ud for at vurdere problemet og give en konkret pris.

Få 3 tilbud på rottesikring
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en rottespærre

100% uforpligtende!

Sådan får du det bedste rottespærre tilbud

Når du skal have den bedste pris på din rottespærre, er det en god idé at indhente flere tilbud. På den måde kan du sammenligne tilbuddene med hinanden og prutte kloakmester ned i pris.

Du behøver ikke researche internettet tyndt for tilbud, du kan få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud. De sørger for, at du bliver kontaktet af 3 autoriserede kloakmestre, som hver især har et tilbud til dig, du kan vælge mellem.

3byggetilbud har formidlet opgaver mellem håndværkere og købere siden 2000. De har en succesrate på 98 % og scorer 4,5/5 stjerner på Trustpilot. Det viser stor tilfredshed blandt kunderne.

Du kan klikke her og få 3 gratis tilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er en rottespærre, og hvordan virker den?

En rottespærre er ideel til dig, der har problemer med rotter eller gerne vil forebygge besøg af rotter i din kloak.

En rottespærre monteres i kloakken og fungerer på den måde, at spildevand kan løbe ud, og rotten kan også komme ud, men den kan ikke komme ind igen, da rottespærren lukker for passage. Det vil forhindre rotter i at bygge bolig i dine kloakrør.

Rottespærren indsættes i kloakstikledninger og regnvandsledninger, som laver afløb fra bygninger ud til hovedkloakken.

Rottespærren spærrer netop vejen fra det store kloaknet til det lokale kloaknet. En rottespærre er lavet af rustfrit stål, som er et af de få materialer, en rotte ikke kan gnave sig igennem.

Du kan se mere i denne video:

Hvor effektiv er en rottespærre egentlig?

En rottespærre fungerer godt til et kloaksystem, der er tæt. Rottespærre montering skal udføres af en autoriseret kloakmester og tjekkes op på en gang årligt for at sikre, at den virker optimalt.

Under disse forhold vil rottespærren fungere godt. Det er desuden vigtigt, at du får tjekket kloaksystemet på grunden inden montering, hvorvidt rotter allerede har bygget rede i kloaknettet. De skal fjernes, før rottespærren skal installeres.

Dog skal det siges, at der ikke er noget, der hedder rottesikring. Du kan aldrig være fuldstændigt sikret mod rotter. En rottespærre er god til forebyggelse af rotteangreb, men man kan aldrig være 100 % sikker.

Hvor meget vedligehold kræver en rottespærre?

Som allerede nævnt skal en rottespærre tjekkes – og gerne årligt. Det vil kræve et regelmæssigt servicehensyn, så man sikrer, at den forbliver effektiv.

Det er ærgerligt at have betalt for en rottespærre, som alligevel ikke virker, fordi noget papir eller lignende har sat sig fast. Det kan blive opdaget ved et servicetjek, og rottespærren kan komme til at virke, som den skal igen.

Ved et servicetjek vil brønden blive renset, og en visuel kontrol af brønden foretages. Kloakmester vil demontere rottespærren enten med nogle specielle stænger eller manuelt. Den kontrolleres og vil derefter igen blive monteret på ny.

Du kan desuden selv tjekke, om sider og banketter i brønden er rene, og om bundløbet er pænt og rent. Vandet, der løber i brønden, skal være rimeligt klart.

Hvis der er meget skidt og jord i bundløbet, skal du reagere og kontakte en kloakmester. Der kan nemlig være behov for en kloakspuling.

Få 3 tilbud på rottesikring

Er en rottespærre lovpligtig?

Det korte svar er nej. Men du har et ansvar og forpligtelse som grundejer for at bekæmpe rotter. Kommunen har ansvaret for rottebekæmpelse.

Hvis du ser rotter eller spor efter dem, skal du kontakte kommunen. Her er du berettiget til at få hjælp med fjernelse af rotter.

Du har ansvar for at holde din grund ren, så den ikke tiltrækker rotter. I Miljøstyrelsens ”Vejledning om forebyggelse og bekæmpelse af rotter 2019” står der, at grundejere har forpligtelse til at sikre og renholde stikledninger og brønde, som er inden for ejendommens grund.

Du har dermed forpligtelse til:

Ifølge Bygningsreglementet skal du som grundejer forhindre rotter i at kunne trænge ind i installationer i eller under bygninger.

Det behøver ikke nødvendigvis være en rottespærre, men kan også være en rottedræber eller noget tredje. Rotter skal dermed forhindres adgang.

I Bygningsreglementet fremgår:

Bygningsreglementet kræver at rotter hindres i at trænge ud af installationerne og ind i eller under bygningerne. Herudover skal ubenyttede dele af en afløbsinstallation sikres mod indtrængen af rotter ved afpropning. Afpropning skal ske så tæt som muligt ved tilslutningen til den benyttede del af afløbssystemet. Da forholdene for rotter kan variere fra byggesag til byggesag, stiller bygningsreglementet ikke specifikke krav til f.eks. materialevalg i afløbssystemet eller type af evt. rottespærrer. Forhold angående rotter bør koordineres med den lokale kommune, der som myndighed kan rådgive om såvel byggesagen specifikt som rotter generelt.

Hvad kan du gøre for yderligere at tjekke, om din grund er ren?

Du kan blandt andet:

Få flere god til rottesikring af dit hus i denne artikel fra tryg.dk

Dækker forsikringen montering af rottespærre?

Din husforsikring vil sjældent dække. Du skal kontakte dit forsikringsselskab for at høre nærmere. Nogle husforsikringer vil dække, og der kan være tillægsforsikringer, som dækker.

Som regel er det tillægsforsikringen, der dækker og ikke husforsikringen, men det kan være forskelligt, og anbefales dermed, at du kontakter forsikringsselskabet.

De færreste forsikringsselskaber vil dække serviceeftersyn af rottespærren.

Få 3 tilbud på rottesikring

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top