Sådan bruger du granitskærver til indkørsel og have

– Se priser, tilbud, typer og alt der er værd at vide inden køb

Granitskærver er blevet populære at bruge til indkørsler og havebede. De pynter gevaldigt, så det er helt forståeligt! 

Hvordan sikrer du, at du køber den rette mængde? Hvilke farver findes der, og hvordan lykkes du med dit projekt og får dem anlagt? 

Læs med her og vær forberedt, når du bestiller granitskærver.

Granitskærver priser – hvad koster de?

At købe granitskærver er ikke nødvendigvis så lige til. Før du køber dem, er det vigtigt at gøre dig klart:

Prisen vil afhænge af svarene på de spørgsmål. Som regel vil du kunne få mængderabat, så køb alle de granitskærver, du skal bruge, samme sted fra.

Det kan være, hvis du både skal bruge dem til indkørslen og til havebede, så kan det anbefales at købe dem på samme tidspunkt.

Billige granitskærver får du dermed, hvis du kan få mængderabat, og hvis du tjekker forskellige tilbud.

Køb af granitskærver til gode priser

Der findes forskellige forhandlere, der sælger granitskærver. Når du gerne vil have prisen på granitskærver, vil det inkludere flere svar på spørgsmål, som kun du kan besvare.

Hvilke granitskærver? Hvor store? Hvor mange? Vi har derfor taget et eksempel, som du kan tage udgangspunkt i, men du bliver nødt til også selv at opsøge forhandlerne for at finde en eksakt pris.

Pris pr. 1.000 kg. for granitskærver i bigbags: 1.000-1.700 kr.

Prisen vil variere fra 1.000 til 1.700, alt efter om du vælger rødmix, grå, sorte eller hvide.

Hvis du er heldig, kan du finde granitskærver på tilbud, så det er bare om at holde øje.

Du kan købe granitskærver hos følgende webshops:

Levering af granitskærver

Levering af granitskærver kan se forskelligt ud. Prisen vil også se forskellig ud, alt efter hvilken form for levering, du vælger.

Bigbag granitskærver er den mest populære og brugte måde at få sine granitskærver på. Big bags er nemlig praktiske, og de kan blive leveret på forskellige måder, alt efter hvad du foretrækker.

Derfor vil det sandsynligvis være den metode, du vil vælge, medmindre du kun skal bruge en lille portion granitskærver eller så mange granitskærver, at de kan leveres med en lastbil.

Vi ser på de sidstnævnte leveringsmetoder til sidst i afsnittet.

Bigbag granitskærver

Bigbag granitskærver kan du få leveret af en el-palleløfter, der stiller dem ved kantstenen eller i indkørslen – dette kræver fast underlag.

Du kan også vælge levering af en mobil-truck, som kan aflevere dine granitskærver på alle typer af underlag, eller du kan vælge kran levering, som kan løftes over en hæk eksempelvis og kan sættes på alle typer af underlag.

Priserne på de forskellige leveringsmetoder er svære at fastsætte, da det kommer an på mængden af granitskærver.

Hvis du vil have flere end 7-8 kubikmeter, er det ikke sikkert, det kan betale sig med bigbags. Der vil du måske spare penge ved at vælge løsvægtsmetoden, hvorfor du skal indhente tilbud på begge metoder for at sammenligne priser.

Det gælder dog kun, hvis du kan få levering af en lastbil (det betyder, at en lastbil skal kunne køre ind på din grund og læsse dem af).

Levering med el-palleløfter

Generelt set er levering med el-palleløfter klart den billigste løsning. Ulempen ved metoden kan være, at det kræver fast underlag, og det kan dermed resultere i, at du skal gå lidt flere gange med trillebøren end ellers frem og tilbage fra kantstenen.

Levering med mobil-truck

Levering med en mobil-truck kan koste fra 100-250 kr. mere. Det er dog ikke meget, hvis du tilmed også sparer på at gå langt med trillebøren.

Desuden er mobil-truck en ideel metode for dig, der bor i sommerhus eller kolonihavehus, hvor der sjældent er fast belægning, og en lastbil ikke kan komme til.

Du skal være opmærksom på, at en mobiltruck er 2,5 m bred, og at der skal være plads til, at den kan komme til.

Levering med kran

Levering med kran koster omkring 200-400 kr. ekstra. Hvis du har dårlige tilkørselsforhold til haven eller indkørslen, kan det være nødvendigt med en kran. Den kan som regel løfte op til 10-15 meter.

Hvad er granitskærver?

Granitskærver er resultatet, når granit nedknuses. Det er dermed et naturprodukt, og du vil opleve, at der kan være variationer i farverne og formen.

Granitskærver til indkørsel er blevet meget populært, men det bruges også i havebede og til kirkegårde.

Populariteten skyldes, at det giver et moderne udtryk, og det er komplet vedligeholdelsesfrit og kan hjælpe med at holde ukrudt nede. Du kan desuden vælge granitskærver i forskellige farver, alt efter hvad du foretrækker.

granitskaerver til indkoersel pris

Hvilke farver har granitskærver?

Granitskærver kan have mange forskellige farver. Udover forskellige farver kan der også være flere farvevarianter af grå og sorte granitskærver.

Du kan læse mere om de forskellige varianter her.

Sorte granitskærver

De fleste vælger denne variant til indkørslen eller havebedet. Det er den dyreste variant, så ved store mængder til en indkørsel kan det betale sig at bruge den grå variant i stedet for, hvis du gerne vil spare penge.

Den sorte variant finder man i Norge, og hvis du gerne vil have den mørkeste variant, skal du lede efter Hyperite. Der vil dog være hvide sten iblandt, hvilket er helt naturligt. Norit er en variant, der ikke er helt så mørk, men er mere gråsort.

» Sorte skærver kan købes her

Grå granitskærver

Grå granitskærver er et populært og lidt billigere valg. Det skyldes, at de udvindes i Sverige fremfor Norge.

Denne variant kaldes Vikans, og der kan være et gnist af rød, fordi det er naturligt i de svenske bjerge. Du kan også finde en grå variant, som er lidt lysere. Den hedder Stenungsund.

» Grå skærver kan købes her

Hvide granitskærver

Hvide granitskærver bruges ikke særligt ofte til indkørsler, men nærmere til stier, kirkegårde eller i krukker. De udvindes i Norge, og de kaldes Lysit.

Røde granitskærver

Røde granitskærver bruges heller ikke rigtigt til indkørsler, men nærmere til dekorative formål, hvor de er meget populære. De koster ca. det samme som de sorte granitskærver.

Du skal være opmærksom på, at dine granitskærver vil være støvede, når du modtager dem. Det er bare støv fra stenbruddet, som med regn og efter en måneds tid går væk, og granitskærverne får deres rigtige farve.

Granitskærvers størrelse

Størrelsen er vigtig, når du skal bestille granitskærver. Det skyldes, at du skal vælge 11-16 mm, hvis det gælder granitskærver til indkørslen.

Ellers vil de sætte sig i bildækkene, og det er noget bøvl. De mindre granitskærver kan du sagtens bruge til krukker, bede eller lignende.

Der findes følgende størrelser:

Beregner - Hvor mange granitskærver skal du købe?

Det er vigtigt at regne ud, hvor mange granitskærver du skal bruge, inden du køber dem. Fc-beton.dk har en mængdeberegner, som du med fordel kan bruge.

Det kan være svært at regne ud i hovedet, og derfor er det smart med en mængdeberegner, som hjælper dig.

Du skal nemlig udregne området bredde, længde og tykkelse for at få rumfanget, og hvor mange granitskærver du skal købe. Længde x bredde x dybde = stenenes fylde.

Granitskærver inspiration - Hvor kan de bruges henne?

Alt efter hvilken farvevariant og størrelse på granitskærver du vælger, kan du bruge dem forskellige steder.

Hvad med sorte granitskærver i indkørslen? De giver et moderne og flot udtryk. Du skal vælge 11-16 mm eller større, så de ikke sætter sig fast i bildækkene. Grå granitskærver passer også ganske godt til indkørslen.

For havebede, krukker, stier osv. kan både de sorte, grå, røde og hvide bruges. Det er fuldstændig op til dine præferencer. Her kan du også bruge alle størrelser.

Du kan læse om nogle eksempler her:

Indkørsel med granitskærver

I indkørslen er de sorte og grå granitskærver meget populære. De giver et roligt udtryk på et større område, og du skal blot huske at bruge mindst 11-16 mm.

Forhave med granitskærver

Granitskærver pynter så fint til en forhave. Det giver et stilet og roligt udtryk foran huset. Førstehåndsindtrykket er vigtigt, og derfor kan det være oplagt med en forhave med granitskærver. Du kan vælge den farve, som matcher huset bedst.

Forhave med granitskaerver

Bed med granitskærver

I bedene kan du vælge den farve og den størrelse, du bedst kan lide. Hvis du har hund, kan det være, du gerne vil vælge en større størrelse, da det ikke er så nemt for hunden at rode rundt i granitskærverne, når de er større.

Granitskærver langs sokkel

Det er blevet populært at lave en rende omkring huset med granitskærver. Det giver et flot udtryk. Det betyder ikke så meget, hvilken størrelse og farve du vælger hertil.

Det kommer an på, hvad du foretrækker. Det er dog smartest med en mindre størrelse, hvis du har beplantning i bedet, som er løvfældende. Det er nemmere at rive i de små granitskærver.

Hvordan udlægges granitskærver?

Når du skal lægge granitskærver, skal du først lægge et stabilt og plant lag nedenunder. Derfor skal du først have gravet jord af, hvis det drejer sig om en indkørsel. Det kan være en fordel at få en professionels hjælp, da det er hårdt arbejde.

Som underlag til granitskærver i en indkørsel, anbefales det at lægge 19 cm vasket sand, herefter 12 cm stabilgrus og til sidst 3 cm stenmel efterfulgt af 4-6 cm skærver.

Du kan se mere i videoen herunder. 

Få 3 tilbud på anlægning af granitskærver fra professionelle

Bliver du helt forpustet af at læse artiklen? Hvis du gerne vil slippe for besværet, kan du få råd og vejledning af en professionel. Det vil være en anlægsgartner eller en brolægger, du skal have fat på.

Det kan være utroligt rart at lade andre om besværet, og du slipper for at bruge en masse tid på det.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud, som hjælper dig med at få kontakt til de håndværkere, der kan hjælpe dig.

Du kan vælge et af tilbuddene eller afslå dem, og du kan læne dig tilbage og lade andre gøre arbejdet.

Få 3 uforpligtende tilbud på belægning

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilken størrelse granitskærver passer til indkørsler?

Når du skal bruge granitskærver til indkørsler, skal du vælge 11-16 mm eller mere, så de ikke sætter sig fast i dækkene på bilen. De mindre kan du bruge til havebede, i krukker eller lignende.

Hvor mange granitskærver skal der til pr. m2?

Det kommer an på farvevarianten. Ved grå skærver skal du bruge ca. 60 kg pr. m2 og ved de sorte ca. 64 kg pr. m2. Det forudsætter et lag på 4 cm.

Hvor meget granitskærver skal der være i dybden?

Reglen gælder, at jo større granitskærver, jo dybere skal laget af granitskærver også være. Det skyldes, at underlaget ikke skal kunne ses. Ved 8-16 mm skal du lægge et lag på 4 cm. Ved 11-6 mm skal du lægge 4 cm lag og 10-32 mm skal du lægge 6 cm.

Hvilke farvevarianter af granitskærver findes der?

Der findes sort, grå, hvid og rød, som kan have forskellige farvevarianter indbyrdes også, såsom gråsort.

Hvor meget dækker et ton granitskærver?

Et ton vil dække 12-14 m2 ved et lag på 4 cm.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top