Pris på haveanlæg – hvad koster det at anlægge en have?

Pris på haveanlæg - hvad koster det at anlægge en have?

– Få inspiration, priser, FAQ og alt der er værd at vide

Er du flyttet i nyt hus og ønsker en nyanlagt have? Eller er du blevet træt af din have og vil gerne have hjælp til at få anlagt en ny?

En have er din egen oase, hvor du kan slappe af og nyde naturen omkring dig. Derfor er det vigtigt, at det er et sted, hvor du føler dig hjemme.

I denne artikel kan du få inspiration og gode råd til anlægning af have og høre mere om priser, og hvordan din nye have kan komme til at se ud.

Hvad er fordelene ved at få professionel hjælp til haveanlæg?

At planlægge, hvordan haven skal være, kan være en udfordring. Uanset om du har grønne fingre eller ej, er det et stort arbejde at anlægge en ny have. Det kan være svært at vide, om de planter, du ønsker, kan tåle det danske klima, og om hæk og planter passer til dine ønsker.

Måske ønsker du en have, der er nem at passe, måske ønsker du staude eller træer, der blomstrer år efter år. Ved at få hjælp af en havearkitekt til planlægningen, er det grundlæggende arbejde på plads. Udførelsen kan du til dels selv gøre eller få hjælp til.

Hvis du får en havearkitekt til at hjælpe dig med anlæg af have, vil du undgå, at der kan opstå uforudsete udgifter. Den pris, du betaler for at få havearkitekten til at udforme en haveplan, vil ikke ændre sig, men ligge fast fra start. 

Det er en fordel at få hjælp fra starten af, da det kan tage lang tid at lave om i haven, hvis du har valgt forkert i forhold til planter, der ikke vil gro, eller at haven ikke hænger sammen. Det kan tage tid, før man kan se, hvad der skulle have været anderledes.

Haveanlaeg pris

Ved at få en havearkitekt eller anlægsgartner på besøg kan de give dig noget inspiration eller gode råd til netop din have. De kan desuden give bud på pris, og så kan du overveje, om du vil få hjælp til udførelsen eller prøve at gøre det selv. 

Det kan være prisbesparende i sidste ende at få hjælp af en havearkitekt. Et haveanlæg tager som sagt tid at vokse til, og det ville være ærgerligt at have begået fejl, som kan tage lang tid at få rettet.

Få 3 gratis tilbud på dit haveanlæg

Hvad koster det at anlægge have?

Når du skal have nyt haveanlæg, vil prisen variere. Der er nemlig flere faktorer, der spiller ind på prisen. Nogle af dem er:

Det er blot nogle af de ting, der skal tages i betragtning, når du skal have udregnet en pris. Derfor er det bedste, du kan gøre, at indhente flere tilbud. På den måde kan du få en gennemsnitspris på netop din opgave.

Du skal på forhånd have en plantegning af haveanlægget, så fagmanden kan udregne en pris. Det koster ca. 5.000-7.000 kr. at få haveanlægget tegnet op af en professionel havearkitekt.

Du kan gøre det nemt for dig selv og få 3 uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud.dk, som har et bredt netværk. Det giver dig et godt bud på, hvad en generel pris vil være.

En generel pris på nyt haveanlæg vil være omkring 150.000 kr. Prisen skal ikke tages for bogstaveligt, da den vil variere alt efter din have, men det kan give dig en fornemmelse af, hvor meget det koster.

Hvis du vælger at gøre noget af udførelsen selv, vil det naturligvis blive billigere.

Få 3 gratis tilbud på ny have
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på anlæg af have

100% uforpligtende!

Sådan får du den bedste pris på haveanlæg

Når du skal have en pris på haveanlæg, er det mest optimale at indhente flere tilbud. Det gør du nemt ved at benytte dig af 3byggetilbuds service. De giver dig 3 gratis og uforpligtende tilbud, som du kan vælge mellem. Det giver dig et nemt prisoverblik.

3byggetilbud har formidlet kontakten mellem leverandører og kunder siden 2000. De har et bredt netværk, som er spredt udover landet. Derfor finder du helt sikkert også en havearkitekt i nærheden af dig.

På trustpilot scorer 3byggetilbud 4,5/5 stjerner, hvilket viser, at der er stor tilfredshed blandt kunderne. Alle håndværkere bliver vurderet ud fra et internt system, og på den måde bruger de kun de bedste håndværkere i landet.

Klik her og få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvordan kan en anlagt have se ud?

Der er et hav af muligheder, når du skal have nyt haveanlæg. Det kommer helt an på dine ønsker for haven, og hvilken slags have du kunne tænke dig. 

Du kan se et eksempel på et haveanlæg og bliv inspireret i videoen herunder. 

Afspil video om haveanlaeg inspiration video

Nogle af de elementer, du kan overveje, er:

Terrasse: En terrasse giver rigtig meget liv til haven. Her kan I grille om sommeren og sidde og nyde haven omkring jer. På terrassen kan du stille havemøbler, og det giver et godt udsyn til haven. Terrassen kan være i træ, fliser eller klinker.

Græsplæne: De fleste mennesker har en græsplæne, og hvis den skal laves fra ny, skal græsset enten sås, eller du kan få rullegræs. En stor græsplæne er ideel til dig, der gerne vil have en nem have eller dig, der har børn. På en græsplæne kan der stå en trampolin, gyngestativ eller andet, som børnene kan lege med.

Hæk eller stakit: Du skal overveje, hvilken beplantning du vil have omkring din have. Du kan også vælge et stakit eller en mur.

Bede: Du kan plante blomster, buske og planter i bede, som du ønsker det. Det kan være en god idé med små bede, som er mere overskuelige at lue ét af gangen. Det kan gøre havearbejdet mere overkommeligt. Derudover kan det være en god idé at vælge blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter, så du altid har noget pænt at se på.

Derudover kan du vælge træer, stauder, flisebelægninger, åløb eller andet til haven. Det kan være en god idé at tale om dine ønsker med en fagmand, som kan rådgive dig til, hvordan dine ønsker kan blive virkelige, og hvordan haven skal passes fremadrettet.

Du kan søge på nettet for at få inspiration, og du kan bede en havearkitekt om at se eksempler på deres tidligere arbejde. Det kan give dig en fornemmelse af, hvordan en anlagt have kan se ud.

Få 3 gratis tilbud på dit haveanlæg

Hvad kan en professionel hjælpe mig med?

Når du skal have professionel hjælp til anlægning af have, er det en havearkitekt, anlægsgartner eller en havemand, du skal have fat på. For det første kan de lave en haveplan over haven. De måler haven op og kan hjælpe dig med at planlægge, hvilke elementer haven skal have. De kan også hjælpe med at udføre planen.

Det kan være:

Der er flere opgaver i forbindelse med anlæg af have, end man forestiller sig. Alt det kan en professionel hjælpe dig med, men du kan også vælge selv at lave nogle af opgaverne, hvis du vil spare penge. Ellers er det også muligt at dele opgaverne op, så du ikke betaler for det hele på én gang.

Kan jeg lave mit eget haveanlæg?

Du kan sagtens lave dit eget haveanlæg, og det vil også være billigere. Som sagt kan det være, det ikke er billigere, hvis du ender med at lave fejl eller vil lave om i dine planer. Det tager også meget tid selv at anlægge haven. 

Hvis du selv vil tegne haven, skal du starte med at måle haven op. Du kan bruge grundens matrikelkort til formålet. Derefter kan du inddele haven i sektioner eller rum og finde ud af, hvad der skal være i dem. 

Det er vigtigt, at du overvejer, hvor meget tid du vil bruge i haven. Hvis du er havemenneske, er det fint med bede, græs der skal slås osv. Hvis du gerne vil bruge mindst mulig tid på havearbejde, kan du investere i en robot plæneklipper, som kan spare dig tid i haven. 

Du kan overveje en træterrasse, der skal behandles et par gange om året i stedet for en fliseterrasse, hvor der oftere skal fjernes ukrudt.

Det er også vigtigt, at du får skiftet jorden, så den er i en ordentlig kvalitet. På den måde sikrer du, at dine planter ikke bare visner.

Du kan søge råd i havebøger eller på en planteskole. Du kan også få råd af en havemand og derefter selv udføre de planer, I har snakket igennem.

Få 3 gratis tilbud på en ny have
Scroll to Top