Hvad koster en havemand i timen?

- Se priser, hvordan de kan hjælpe og hvordan du får det bedste tilbud

Trænger haven til en kærlig hånd? Det er hårdt arbejde at luge ukrudt, klippe hæk og alt det andet. Hvis du ikke orker at gøre dette selv, kan du få en havemand til at hjælpe dig.

I denne artikel hjælper vi dig med at få svar på, hvad en havemand koster, hvilket arbejde en havemand udfører, og hvad du skal være opmærksom på, inden du tager imod tilbuddet fra en havemand.

Bliv klogere her på hvordan du får det bedste tilbud.

Pris: Hvad koster en havemand i timen?

En ca. timepris for en havemand ligger på 250-500 kr.

Det kan være svært at fastsætte en eksakt pris for en havemands arbejde. Dette vil komme an på mange faktorer.

Noget af det, der spiller ind på prisen, er følgende:

Prisen afhænger også af, hvor henne i landet du bor, og hvorvidt du får et godt tilbud. Det er vigtigt, at du ikke blot går med den første og bedste havemand, du finder på google. 

Hvis ikke du har en anbefaling at gå med, så er den bedste måde at få den bedste pris på at få flere tilbud. Læs mere om det i næste afsnit.

Få 3 gratis tilbud på haveservice
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på din haveopgave

100% uforpligtende!

havemand priser

Sådan sikrer du dig de bedste priser på havearbejde

Som sagt vil du sikre dig det bedste tilbud, hvis du får flere tilbud. Det kan godt kræve en del arbejde at skulle indhente flere tilbud. Særligt fordi ikke alle havemænd eller anlægsgartnere vil kunne udføre netop din opgave, da mange af dem er specialiserede, og mange af dem vil være bookede langt ud i fremtiden.

Derfor er 3byggetilbud.dk helt klart anbefalelsesværdigt. Her kan du få 3 tilbud helt gratis. Tilbuddene vil komme fra lokale leverandører, så du slipper for at betale en masse transportudgifter. Alle håndværkere er dygtige og bliver vurderet ud fra tidligere kunders anmeldelser. Når du får de 3 tilbud, kan du vælge at afslå eller at gå med ét af dem. Det er helt op til dig. Klik her for at indhente 3 gratis tilbud.

Det bedste tilbud får du også her, da leverandørerne vil udbyde en konkurrencedygtig pris, da de er i direkte konkurrence med hinanden. På den måde slipper du for at få spurgt de to dyreste i området.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Benyt håndværkerfradraget ved alm. havearbejde

Når du får udført forefaldende havearbejde, kan du få fradrag, hvilket er vigtigt at notere sig. Dog gælder dette ikke ved større haveprojekter såsom opsætning af hegn, fliselægning, indkørsel eller ny beplantning.

Du kan få fradrag ved almindeligt havearbejde:

Her kan du få fradrag for arbejdsløn inklusive moms, dog ikke for materialer. Du skal huske at betale med dankort eller MobilePay og ikke med kontanter. Derudover skal du gemme dokumentation for det udførte arbejde. Fradraget er ca. 26 %, hvormed du altså kan spare nogle penge. Du kan læse mere på SKAT.

Hvad kan en havemand hjælpe dig med?

Vi har allerede nævnt nogle opgaver, en havemand vil kunne hjælpe dig med. Du kan læse her for at blive klogere på opgaverne og på en havemands profession. En havemand eller gartner er nemlig ikke en beskyttet titel. Det betyder, at alle i princippet kan kalde sig for havemænd eller gartnere. Her kommer det an på, hvilken opgave du skal have udført, om du vil have en uddannet anlægsgartner.

Hvis din opgave indeholder større haveprojekter, så er det en god idé – og nok nærmest afgørende – at få en uddannet anlægsgartners hjælp til udførslen. Måske endda få en havearkitekt indover også til at hjælpe med sparring, skabe overblik og få dine idéer tegnet og planlagt.

Hvis du skal have hjælp til at klippe hæk eller bortkørsel af haveaffald, så har det ikke nogen betydning, da alle i princippet kan udføre disse opgaver.

Prisen vil altså også afhænge af, om du skal bruge en med uddannelse eller ej. Uddannelsen tager typisk 4 år, hvor anlægsgartneren vil få stor viden inden for jord, vand, planter, anlægsteknik osv. Hvis du altså har en meget stor have, som kræver en del, vil det være ideelt at lave en aftale med en anlægsgartner, som kan lave en haveservice aftale med dig, hvor personen kommer forbi indimellem og vedligeholder din have. Det vil være en stor hjælp for dig, og du kan trygt efterlade den i anlægsgartnerens hænder. Anlægsgartneren vil også vide, hvad lovgivningen er på området, hvis nogle opgaver kræver denne viden.

Ved at bruge en anlægsgartner eller havemand kan du også blive mere miljøbevidst og miljøvenlig. Personen vil nemlig kun bruge materialer, der ikke er til skade for miljøet. Nogen specialiserer sig lige netop i dette: at finde grønne, økologiske løsninger uden brug af kemikalier og sprøjtemidler.

Hvad kan en havemand altså hjælpe dig med? Vi giver dig nogle konkrete eksempler her.

1) Din terrasse har stået længe, måske var den der, da du købte huset. Fliserne er ujævne, og den ser ikke længere pæn ud. Desuden er den ubehagelig at gå på om sommeren for børnene. Der stikker ukrudt op mange steder, og de kan falde over de ujævne sten. Så har du brug for en fliselægning. Dette kan havemanden hjælpe dig med. Du kan enten få lagt helt nye fliser til en terrasse, eller du kan få lagt træplader henover.

Her kan du selv være med til at bestemme udseendet, og du kan få et mere moderne og stilrent udseende, og naturligvis få optimeret terrassen, så den ikke er til skade for dine børn.

2) Samme problem kan gøre sig gældende for en indkørsel. Over tid vil indkørslen blive præget af de tunge biler, og fliserne kan blive ujævne. Her kan du få hjælp til brolægning af din indkørsel. Her er det også nødvendigt at lade regnvandet blive ledt væk fra huset, hvilket en havemand kan hjælpe dig med.

3) Har du et utroligt højt træ, som dækker for meget for udsigten og gør, at dit hus er mørkt, da lyset ikke kan nå ind? Så kan du få en havemands hjælp til at fælde det trygt og sikkert. Efterfølgende kan havemanden rodfæste træstubben, så du kan bruge dette areal til noget andet. Måske vil du ikke helt af med træet, men blot topkappe det. Også dette skal du bruge en havemands hjælp til.

4) Går du med mange gode idéer om, hvordan du gerne vil have anrettet din have? Måske med et havebassin, forskellige bede, en flot terrasse og fine stier? Så vil du have god gavn af en havemands hjælp. Med professionel rådgivning kan I sammen finde frem til, hvad der kan lade sig gøre, og hvordan det kan blive udført. I kan også tale sammen om dine forventninger til haven fremover. Hvis du ikke vil bruge meget tid på haven, er det dumt at lave for mange krævende projekter.

5) Er der lidt for meget udsyn til din have? Så kan det være, du skal have anlagt et hegn. Det kan være et skærmende hegn ud til vejen eller til naboen, et raftehegn eller et levende hegn såsom en hæk eller træer, der med tiden vil vokse til. Havemanden vil hjælpe dig til den bedste løsning.

Her har du forhåbentligt fået en god idé om, hvad en havemand kan hjælpe dig med. Det er bare om at indhente 3 tilbud, så du kan få talt dine idéer eller behov igennem med vedkommende, så dine drømme kan blive til virkelighed.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top