Sten- eller fliseterrasse?

– Få inspiration til anlæg af terrasse i sten eller fliser, se pris og alt der er værd at vide

Går du med tanker om at få en terrasse? Sten- eller fliseterrassen er klart den nemmeste at anlægge, og den, der er lettest at vedligeholde. 

Tilmed kan du gøre den super flot med planter, bed eller nogle anderledes eller unikke sten, hvis du synes, at fliseterrassen kan blive lidt kedelig. Det er kun din fantasi, der sætter grænser. 

Læs med her for at blive helt ajour med, hvad du skal overveje, priser, og hvad der er værd at vide.

Pris: Hvad koster en flise- eller stenterrasse?

Dette spørgsmål er selvfølgelig meget reelt og forståeligt at stille. Dog kan det være svært at angive en eksakt pris, da fliseterrassen og stenterrassen varierer meget i pris, alt efter hvor stor den skal være, hvor den skal anlægges og med hvilket materiale. 

Vi har her forsøgt at give en cirkapris, som du kan have i baghovedet, når du går videre med dine overvejelser om, hvordan din terrasse skal være.

Nogle af de mest almindelige sten og fliser er: beton, SF-sten, herregårdssten og chaussesten. Det er disse, vi har valgt til at udregne en ca. pris for dig.

  • Betonfliser og SF-sten pr. m2: 250-300 kr. for materialerne.
  • Chaussesten og herregårdssten pr. m2: 350 kr. for materialerne

Hvis du gerne vil have hjælp af en professionel til at lægge fliserne, koster det selvfølgelig mere end dette. Prisen her er udelukkende for materialer. 

Du kan godt forsøge at kaste dig ud i projektet selv (se mere længere nede for dette), men hvis du gerne vil have hjælp af en anlægsgartner eller brolægger, som de fleste gerne vil, koster det ekstra. 

Her koster det op imod 900-1.000 kr. Måske tænker du, at det virker af meget, men hvis du selv skal gøre det, skal du også købe dig til mange af materialerne, og du skal bruge tid på selv at få projektet istandsat og udført. Dette er meget krævende og hårdt fysisk arbejde, hvor den professionelle vil kende teknikken til at skulle gøre dette rigtigt.

Få 3 gratis tilbud på en terrasse
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en ny terrasse

100% uforpligtende!

Sten til terrasse - Hvilken type kan bruges?

Som vi allerede har nævnt, kommer prisen også an på, hvilke slags sten eller fliser du vælger at bruge. Man skelner oftest i tre kategorier: Natursten, tegl/klinker og betonsten.

1. Natursten er ikke fuldstændige ens i udseendet, hvilket giver et mere naturligt udtryk. De vil ofte forandre sig over tid, men ofte til en pænere farve. De er som regel smukke, og man bruger dem, hvis man gerne vil gå op i udseendet på sine terrassesten. De er dog mere ujævne i overfladen, hvilket kan være en ulempe. Prisen er også dyrere.

De mest almindelige natursten til terrassen er marksten/pigsten, granitsten som chaussesten (kendes som brosten), perlesten og skifer. 

2. Tegl og klinker er måske det mindst brugte, men disse findes også i alskens farver og udtryk, hvormed du kan få en mere unik terrasse.

3. Betonfliser er den billigste løsning og den nemmeste. Nogle vil dog mene, at de er mere kedelige, og de kan ændre udseende henover tid, når de tager farve af alger, lav osv. I dag findes der dog rigtig mange fine muligheder til betonfliser, da dine terrassefliser kan få noget liv og se æstetisk pæne ud sammen med huset. Det praktiske er også, at deres overflade er fuldstændig jævn, hvilket betyder, at det er nemt at stille for eksempel havemøbler på. Du kan få dem som kvadratiske og rektangulære.

Alternativet til terrassefliser- og sten er træterrassen. Denne har nogle andre muligheder, men vil dog som regel være dyrere at anlægge og sværere at vedligeholde. Her kan du lave en hævet terrasse, hvis denne passer bedre til dit hus.

Få en fagmand til at hjælpe dig

Det er et stort arbejde at lægge en terrasse selv. Særligt hvis du ikke selv er den handy type. Man skal grave ud til terrassen, købe materialer, og det kræver et stort præcisionsarbejde. Det kan derfor være en god idé at få en fagpersons hjælp.

Når du skal have lavet en flise- eller stenterrasse, skal du have fat på en anlægsgartner eller en brolægger. Med deres faglighed har de kompetencerne til at hjælpe dig til din drømmeterrasse.

Terrassen skal gerne holde mange år, og i dag vil folk gerne have et særligt udtryk, fordi vi godt kan lide at bruge tid i haven, når vi skal have lidt fred og holde fri i hovedet. Derfor er det rart med nogle æstetiske indtryk, og at alt ikke roder i haven også.

Det er dermed vigtigt, at arbejdet bliver gjort ordentligt. En fagperson kan også tale igennem med dig, hvad det er for nogle idéer, du har, og hvordan de kan blive ført ud i livet.

Når du skal have hjælp af en fagmand, er det en god idé at få forskellige tilbud, da prisen kan varier en del. Du kan indhente tre gratis tilbud ved at klikke her, det gør det super nemt for dig at få en gennemsnitlig pris.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Lægning af fliser til terrasse

Er du typen, der gerne vil kaste dig ud i et gør-set-selv projekt? Så kan du læse med her og få et generelt overblik over, hvordan fliselægning foregår. 

At lægge en sten eller fliseterrasse er ikke nemt, og derfor vil vi anbefale, at du får professionel hjælp.

Du skal først have gravet ud til lægning af fliser til din terrasse. Når det er gjort, skal der lægges grus. 

Først stabilgrus på en ca. 15 cm., derefter brolæggergrus på ca. 5 cm. 

Stabilgrus skal komprimeres med for eksempel en pladevibrator. Her skal du konstant bruge vaterpas til at tjekke, at det ligger præcist. Der skal være ca. 2 % fald væk fra huset, da vandet bliver ledt væk herfra. Til sidst skal stenene eller fliserne lægges. 

Du kan sætte flisen på kanten af den foregående, så den vippes på plads ned i gruset. Der skal være plads til fuger på en 2 til 5 mm. Disse skal fyldes med det, man kalder afrettegrus eller fugesand. 

Det kan være en god idé at tale med nogen, som har prøvet det før, eller at se det hele på video inden, så du ved præcis, hvordan det skal foregå.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top