Havearkitekt

- Se priser, hvordan de kan hjælpe med dit haveprojekt og hvordan du får det bedste tilbud

Går du med store planer om en ny have? Har du idéer til, hvordan du gerne vil indrette haven eller lave om på den? Det er et stort arbejde at indrette en have, og det er sommetider svært at vide, hvad der overhovedet kan lade sig gøre. 

Her er en havearkitekts hjælp uvurderlig. Havearkitekten kan hjælpe dig med dine planer, og hvordan de kan blive til virkelighed.

Pris: Hvad koster en havearkitekt i timen?

En ca. timepris for en havearkitekt vil ligge på alt mellem 500 og 1200 kr.

Typisk vil en havearkitekt have en fast pris på hhv. havebesøg, en haveskitse og en haveplan. Den faste pris kan ligge på ca.:

- Havebesøg: 2.500 kr. inkl. moms
- Haveskitse: 7.000 kr. inkl. moms
- Haveplan: 11.500 kr. inkl. moms

Husk at notere dig hvad der er inkluderet i prisen.

Det er svært helt definitivt at sætte en specifik pris på en havearkitekt, da det kommer meget an på det arbejde, denne skal udføre. Det kommer blandt andet an på, hvor stor haven er i m2.

Dette er naturligvis en faktor, der spiller ind på prisen. Derudover kommer det også an på, om du blot skal have havearkitekten med på råd, eller om du også ønsker en haveplan.

Der er for eksempel forskel på en haveskitse og en haveplan. Med en haveskitse bliver alle elementer tegnet op, og man tager stilling til de mere overordnede ting.

Ved en haveplan vil alle planter være beskrevet og angivet, og denne plan er altså så udførlig, at en anlægsgartner vil kunne give en pris på at anlægge haven ud fra denne.

Det billigste er, hvis du udelukkende får et havebesøg af en havearkitekt, og det dyreste er haveplanen. Al kørsel bliver beregnet efter statens takster.

Få 3 gratis tilbud på dit haveprojekt
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på dit haveprojekt

100% uforpligtende!

havearkitekt pris

Sådan sikrer du dig de bedste priser på en havearkitekt

For at få det bedste tilbud er det vigtigt, at du ikke blot går med det første og det bedste. Det bedste er at kunne sammenligne priser, så du netop kan finde den bedste pris for dig. Det kan dog tage lang tid at researche på havearkitekter, og det er ikke altid helt ligetil. Her kan du få hjælp fra 3byggetilbud.

Hos 3byggetilbud får du 3 gratis tilbud, som du kan vælge mellem. Processen fungerer således:

1) Du indsender din opgave
2) Opgaven
3) 3byggetilbud kontakter dig med 3 tilbud fra havearkitekter
4) Du kan frit vælge mellem de 3 bud, og du kan også vælge at afslå dem alle

Det bliver altså ikke nemmere for dig at få fat på en havearkitekt. Desuden er havearkitekterne, som 3byggetilbud bruger, vurderet ud fra tidligere kunders anbefalinger. Der bliver derfor kun brugt de bedste arkitekter i landet, og du får tilmed tilbud på lokale havearkitekter, så du ikke skal betale en masse i transportudgifter. 

Dette er en god hjælp til dig, som søger en havearkitekt, der kan give kvalificeret hjælp til dine haveplaner. Du får tilmed også en billig havearkitekt, da priserne er konkurrencedygtige, da de netop kæmper med hinanden om at få tilbuddet.

Hvis du søger en meget billig eller gratis havearkitekt, er dette sandsynligvis umuligt, men du kan prøve at opsøge en studerende, som er landskabsarkitektstuderende. Her kan du muligvis få et billigere eller gratis tilbud, da den studerende gerne vil have erfaring.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad kan en havearkitekt hjælpe dig med?

En havearkitekt udfører som sagt primært forarbejdet for at anlægge en have. Når du skal have hjælp til udførelsen, er det en anlægsgartner eller havemand du skal have fat på. En havearkitekt hjælper dig altså med at lave en skitse over haven og hjælpe dig til, hvordan dine planer kan blive til virkelighed eller med at inspirere dig til, hvordan haven kunne anlægges.

Havearkitekten ser nye muligheder og er dygtig til at se det æstetiske potentiale i din have. Man bliver også nødt til at tage huset, omgivelserne, naboerne, jorden og landskabet i betragtning. Alt dette vil havearkitekten også have styr på.

Som nævnt kan havearkitekten hjælpe dig med følgende:

Havebesøg: Ved et havebesøg vil havearkitekten kunne give dig inspiration og rådgivning til haven. Det kan være idéer omkring terrasse, beskæringer eller forslag til planter.

Haveskitse: Haveskitsen er som navnet antyder en tegning eller skitse over din have. Her skriver havearkitekten dine idéer ned og forslag til løsninger på disse idéer. Her vil der også blive skrevet valg af materialer og planter på.

Haveplan: En haveplan er mere detaljeret og vil være en præcis opmåling af haven. Her beskrives og illustreres alle elementerne i haven, idéerne, og hvordan dette kan udføres. Der laves en liste over materialer, planter og blomster der skal bruges samt hvor de skal placeres. Dette gør, at du nemt kan udføre arbejdet, da du ved præcis, hvor alting skal være og hvorfor. Planen kan tegnes i 2D eller i 3D, som i eksemplet i videoen herunder.

Kan du tegne din egen haveplan?

Måske vil du overveje, om du ikke bare selv kan give dig i kast med en haveplan. Dette er helt sikkert også muligt, dog vil der være større risiko for at lave fejl, hvormed du må lave det hele om. En professionel havearkitekt vil hjælpe dig til, hvad der kan lade sig gøre, og denne vil hjælpe dig, så du ikke skal lave om i haven på et senere tidspunkt.

Hvis du har mod på det, er det dog også muligt at gøre det selv. Det vigtigste er at finde en situationsplan af din grund, hvor huset er tegnet helt rigtigt ind på planen. Det kan være en arkitekt, der har tegnet denne eller et typehusfirma. Den skal være godkendt af myndighederne. På denne plan skal du tegne alt ind, som du gerne vil bevare i din nye have – det kan være træer, terrasse eller lignende.

Når du skal tegne, er det en god idé at gøre det 1:100, så 1 cm på papiret svarer til 1 meter i haven. Derefter skal du skitsere alt det, du ønsker i den have, du går og drømmer om. Det kan være bed, stier eller andet. Overvej hvor der er godt lys, læ, sol, da dette har stor betydning for, hvor alting skal placeres.

Efterfølgende skal du planlægge beplantningen. Du kan skrive en liste over de planter, du gerne vil have. Du skal nu finde ud af, om de overhovedet kan trives der, hvor du ønsker, at de skal stå. Hvor store bliver de og hvor tætte, har også stor betydning. Så kan du finde ud af, hvor mange planter du skal købe. Du kan læse om det alt sammen på nettet eller i havebøger eller plantekataloger.

Som nævnt kan alt dette dog springes over med hjælp fra en havearkitekt. Vil du gerne spare penge, kan du dog give dig i kast med din egen haveplan.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top