Facadeisolering priser - hvad koster facadeisolering?

– Få inspiration, se metoder, priser pr. m2 og alt der er værd at vide

Går du og overvejer at få lavet en facadeisolering? Når du isolerer facaden, nedsætter du energiforbruget og får et bedre indeklima. Derfor kan dette sagtens betale sig på sigt, da du vil spare på varmeregningen og sikre dig selv et sundere indeklima. 

Der findes forskellige facadeisoleringer, som vi skal se nærmere på i denne artikel. Her kan du få hjælp til, hvilken type du skal vælge, og hvordan du får den bedste pris samt alle de andre spørgsmål, du har angående facadeisolering.

Hvilke typer af facadeisolering findes der?

Når du skal have isoleret dit hus, findes der tre forskellige metoder. Disse beskriver vi nedenfor, fordele og ulemper ved dem, pris, og generel hjælp til hvilken metode du skal vælge.

De tre metoder er:

1) Udvendig facadeisolering
2) Indvendig facadeisolering
3) Hulmursisolering

Få 3 gratis tilbud på facadeisolering
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på facadeisolering

100% uforpligtende!

Udvendig facadeisolering

Den udvendige facadeisolering har mange fordele. Man kan sige, at man nærmest giver huset en varm frakke på, hvor kulden bliver holdt ude og varmen inde. Til forskel fra den indvendige isolering vil du her ikke miste plads i hjemmet.

Det foregår på den måde, at facaden vil blive efterisoleret med den tykkelse af isolering, som du ønsker. Inden dette sker, vil facaden gennemgås for alger og skader, som måske skal rettes op på inden. Efterisoleringen vil være træ eller stålprofiler, der monteres på facaden, hvorefter isoleringen fyldes imellem disse i form af ruller eller batts. 

Derefter monteres et lag træbeklædning, et vindtæt lag og selve yderbeklædningen. Arbejdet er ekstremt krævende, hvorfor det kræver en professionels hjælp. Til sidst afsluttes med en facadepudsning, hvilket kan være puds med struktur, eller som er glat. Du kan derfor få et nyt og opfrisket udseende på din facade.

Facadeisolering er både energioptimering og facaderenovering. Det kan være en stor fordel ved ældre huse, murstenshuse uden hulmur eller beton/gasbeton huse, hvor isoleringen ikke er i top. Det benyttes også mere og mere ved renovering af typehuse fra 1960’erne og 70’erne. 

På sigt vil du kunne spare penge, samtidig med at energimærket bliver bedre, så ejendomsværdien på boligen stiger. Det kan ikke anbefales, hvis du har en ældre palævilla med fine detaljer eller en gammel landejendom med bindingsværksfacader, da denne form for isolering kan forandre husets udseende.

facadeisolering priser

Udvendig facadeisolering er klart den dyreste, men det er også den, der tjener sig selv hjem med årene. Med et rimeligt almindeligt hus vil du typisk kunne spare 5.000-8.000 kr. om året i varme. Nogle gange mere, hvis du for eksempel har fjernvarme. Der er selvfølgelig flere faktorer, der spiller ind, eksempelvis utætte vinduer, men det kan gives som et rundt regnet estimat.

Med en kombineret facaderenovering får du en stærkere facade på huset, der vil kunne holde bedre til det danske vejr og undgå kuldebroer. Endnu en fordel er, at udseendet på huset får et nyt og friskt udtryk. Uanset hvilken struktur på facaden du vælger, vil du kunne male ovenpå, så huset bliver så godt som nyt.

Du skal være opmærksom på, at du skal forhøre dig med din kommune inden, da der i nogle kommuner er regler, der skal overholdes, bl.a. at der skal være 2,5 m til naboskel. Det er forskelligt fra kommune til kommune, så forhør dig med din kommune eller rådfør dig med en fagmand.

Udvendig facadeisolering pris pr m2: Mellem 1.300-2.500 kr. pr. m2

Prisen afhænger af husets stand, hvilken isoleringstykkelse du vælger, og hvilken metode og slutoverflade du ønsker. Hvis husets facade er ujævn, kan det være, at skaderne må udbedres, inden man kan udføre facadeisoleringen. Hvis dit hus har algevækst, skal dette renses. Prisen kommer også an på, om du ønsker 200 mm isoleringstykkelse eller 100mm. 200 mm er 250 kr. dyrere.

Opsummerende fordele ved udvendig isolering:

Indvendig facadeisolering

Når man får lavet en indvendig facadeisolering, placeres isoleringen på den indvendige side af ydervæggen. Det betyder, at isoleringen kan komme til at formindske rummet lidt – du kan altså miste et par kvadratmeter. Dette er nok den største ulempe ved indvendig facadeisolering.

Økonomisk set kan det dog være mere overskueligt, da det er billigere at få lavet en indvendig facadeisolering. Her isolerer håndværkerne fra rum til rum, hvormed du ikke behøver at få alle rum isoleret på én gang. Dette er nok den største fordel ved indvendig facadeisolering, plus at det kan være nødvendigt, hvis husets facade har arkitektonisk værdi.

Indvendig facadeisolering vil også formindske varmeregningen, og du vil få et sundere indeklima. Det foretages oftest i hus af ældre dato, som ikke er så godt isoleret, eller når man bygger nyt og har brug for isolering. Man kan dog lave en indvendig isolering i alle huse, men man vil typisk se det foretaget i huse, hvor man ikke må eller vil ændre på husets facade, hvormed en udvendig facadeisolering er undtaget.

Der findes to metoder, når man laver en indvendig facadeisolering:

1) Med gips
2) Med pladebeklædning

Det er vigtigt, at du gennemgår metoderne med en fagmand, inden arbejdet påbegyndes. På den måde kan I finde ud af, hvad der vil være den bedste metode til netop dit hjem. Du skal også være opmærksom på, at der kan være nogle krav, som du skal have styr på, inden du får isoleret huset.

Indvendig facadeisolering pris pr m2: Mellem 750-1400 kr. pr. m2.

Dette kommer an på, hvilken slags indvendig facadeisolering du ønsker, hvor stort et areal der er tale om, hvor mange rum, og om der skal laves nye lysninger til vinduer og døre.

Opsummerende fordele ved indvendig isolering:

indvendig facadeisolering pris

Hulmursisolering

Hulmursisolering er den tredje og sidste form for isolering, du kan få. Her arbejdes der i det hulrum, som eksisterer mellem væggens yderside og inderside, hvor man indblæser isoleringen.

En stor fordel ved denne metode er, at det ikke ændrer på udseendet på huset hverken indvendigt eller udvendigt. Det er dog ikke i alle huse, at det er muligt, hvis der ikke er plads nok. Derfor er det en god idé at tage en fagmand med på råd. Hvis dit hus har nogle hulmure, der ikke er isolerede, er hulmursisolering en ideel metode.

Fordelene ved denne, udover at det ikke ændrer ved huset, er, at den er forholdsvis billig og relativt nem at udføre.

Det fungerer på den måde, at man blæser papiruld ind i hulrummet mellem isoleringen og muren. Hulrummet udfyldes med papirulden, og dermed vil du undgå kuldebroer, som er steder i huset, hvor kulden nemt kan slippe ind på grund af en dårlig isolering. Det er nemt at udføre, hvorfor det er en god idé at undersøge, om dit hus har nogle hulmure, inden du får lavet en indvendig eller udvendig isolering. Til sidst vil man dække det hul, der er blevet lavet. Det kan dermed ikke ses, at isoleringen er blevet foretaget – men det vil kunne mærkes på indeklima og varmeregning.

Det kræver en forundersøgelse, fordi det skal afgøres, om der er nok hulrum, og om murværket er egnet til hulmursisolering. Både undersøgelsen og selve udførelsen kræver en autoriseret isolatørs hjælp. En god tommelfingerregel siger, at det ofte kan være tilfældet i parcelhuse bygget før 80’erne.

Hulmursisolering pris pr m2: Mellem 225-550 kr. pr. m2 ydervæg

Denne pris inkluderer en håndværkers timeløn og materialerne. Et almindeligt hus vil ofte kunne hulmursisoleres for omkring 10.000-30.000 kr. Det er derfor klart den billigste model.

Opsummerende fordele ved hulmursisolering:

Få 3 gratis tilbud på facadeisolering

Facadeisolering pris pr. m2

Som allerede nævnt kan det være svært at fastsætte en pris, da prisen varierer af blandt andet følgende punkter:

Vi har dog forsøgt at lave en generel guide nedenfor, som måske kan hjælpe til at give dig en idé om, hvilket beløb du skal ud i:

Udvendig facadeisolering pris

Ved brug af isoleringsmåtter vil prisen ligge omkring 2.200 kr. pr. m2

Facadebeklædning, isolering og træskelet er nærmere 1.200+ kr. pr. m2

100 mm inkl. arbejde og materialer ekskl. moms ligger på ca. 650 kr. pr. m2
200 mm inkl. arbejde og materialer ekskl. moms ligger på ca. 800 kr. pr. m2

Timelønnen kommer udover dette, fugearbejde og eventuel vandskuring.

facadeisolering priser

Indvendig facadeisolering pris

Pris for 100mm isolering er omkring:

  • 350 kr. pr m2. for 100 m2 facade
  • 250 kr. pr m2. for 1.000 m2 facade

Dette er ikke inkluderet lønnen på en fagmand. Med den oveni kan prisen løbe op i 750-1.400 kr. pr. m2 alt efter husets stand, din lokation og andre forbehold.

indvendig-facadeisolering

Hulmursisolering pris

Pris pr. m2.:

  • 0-50 m2 hulmur med 70 mm isoleringsgranulat: 120 kr.
  • 0-50 m2 hulmur med 125 mm isoleringsgranulat: 150 kr.
  • 51-350 m2 hulmur med 70 mm isoleringsgranulat: 100 kr.
  • 51-350 m2 hulmur med 125 mm isoleringsgranulat: 120 kr.

Det kommer an på, hvilket isoleringsgranulat der benyttes. Det kan være rockwool, papiruld eller flamingo. Granulatet vil typisk ligge på omkring de 100-250 kr. pr. m2.

Derudover koster det omkring 125-300 kr. inkl. moms pr. m2 at få en håndværker til at hulmursisolere.

Det kommer også an på, hvor i landet du bor. Det er dyrere, hvis du bor i Hovedstadsområdet, på Sjælland eller i en større by.

Du kan dermed regne med, at prisen ender på omkring 225-550 kr. pr. m2. for udførsel og materialer.

Sådan får du det bedste tilbud på facadeisolering

Når du skal have lavet facadeisolering, uanset hvilken af de tre, er det et must at få hjælp af en fagmand på den ene eller anden måde. Det kan være til at tale igennem, hvilken slags isolering der vil være den bedste, til at tilse husets stand eller at gennemgå reglementerne på området. Naturligvis benytter mange også fagmanden til at udføre selve arbejdet.

For at få den bedste pris på en murer eller isolatør, som skal hjælpe dig, skal du have flere tilbud. På den måde er håndværkerne i direkte konkurrence, og du kan sammenligne priserne. 

Dette gør du nemmest ved at få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.dk. Du indsender blot din opgave: Hvilken slags isolering du skal have, husets stand, hvor stort et areal, og hvor du bor. På den måde kan 3byggetilbud hurtigt give dig 3 gode tilbud, som du kan vælge mellem.

Facadeisolering er et stort og omfattende projekt, som vil have store konsekvenser for dit hus. Dermed er det en god idé at få hjælp og sparring af en fagmand, som har erfaringen og kan give dig den rette hjælp.

På den måde får du lige præcis den isolering, som er bedst egnet til dit hus. Desuden er facadeisolering ikke et gør-det-selv projekt. Du kan selv stå for forarbejdet, men det er en kompliceret opgave, man skal overlade til professionelle at udføre.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad skal du være opmærksom på, inden du får isoleret facaden?

Her kommer en liste over, hvad du skal huske at tjekke, inden du får isoleret huset:

1) Skal du søge om byggetilladelse til efterisolering hos kommunen? Kontakt kommunens tekniske forvaltning og forhør dig ad med dem. Dette gælder efterisolering med en tykkelse på over 25 cm.

2) Hvis din bygning ligger indenfor 2,5 m til naboskellet, skal du søge om dispensation hos kommunen.

3) Du skal indberette til BBR, hvor efterisoleringen vil blive registreret som en udvidelse af boligens areal.

4) Kontakt dit forsikringsselskab, hvor du har din husforsikring, og informer dem om dine planer.

  • https://www.bolius.dk/udvendig-facadeisolering-16670
  • https://www.bolius.dk/hulmursisolering-af-husets-ydervaegge-16413
  • https://www.bolius.dk/saadan-isolerer-du-husets-ydervaegge-indefra-16411
  • https://www.bolius.dk/saadan-vaelger-du-ny-hulmursisolering-16671
  • https://jyskfacade.dk/facadeisolering-m-puds/hvordan/
  • http://www.robinwood.dk/content/facadeisolering
  • https://www.3byggetilbud.dk/lp/facadeisolering/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top