Hvad koster det at få lagt fliser i indkørslen?

– Se priser på ny indkørsel og andet du bør vide

Skal du have en ny indkørsel? Der er flere parametre at tage højde for, når du skal have en ny indkørsel. For eksempel er prisen en vigtig faktor. 

Læs med her og få nogle gode råd til, hvordan du bedst får lagt fliser i indkørslen og få svar på de mest stillede spørgsmål.

Hvad er prisen pr. m2 for at få lagt fliser i indkørslen?

Vi giver dig her et eksempel på priser for lægning af fliser i en indkørsel:

Din nye indkørsel skal være 50 m2 med 50 x 50 cm betonfliser, og du bor på Sjælland. Ca. 30 m2 af indkørslen er på jord eller græs, og på denne del skal der etableres en ny grund. Du vil også gerne have den eksisterende jord/græs kørt væk.

Det vil koste ca. 39.300 kr. inkl. moms. Altså giver dette en kvadratmeterpris på 786 kr. pr. m2. inkl. moms. Der er derfor mange afgørende faktorer, der spiller ind på prisen.

Prisen for at få lagt fliser i indkørslen varierer meget. Det kommer an på, hvor stor din indkørsel er. Det kan derfor være svært at søge sig frem til et estimat. Prisen på fliserne varierer også alt efter materiale, størrelse og tykkelse. Prisen bliver typisk bestemt ud fra forskellige faktorer. Arealet spiller en rolle, type af belægning og hvorvidt opgaven skal udføres fra bunden af.

Når du skal have lavet en indkørsel, er det vigtigt, at fundamentet er stabilt, så det kan holde mange år fremover. Dette gøres ved at lave det rigtige underlag af sand og grus. I en indkørsel skal der bruges stabilgrus og tykke fliser, da fliserne skal holde til en hel del vægt fra bilen.

Det kan være svært at gøre selv, hvor det altså kan give mening at få hjælp af en professionel.

Få 3 gratis tilbud på fliselægning
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på fliselægning

100% uforpligtende!

Prisen afhænger også af den enkelte håndværkers løn. Derfor kan det være en god idé at indhente forskellige tilbud, så du ikke blot tager den første, den bedste. Du kan klikke her for at få tre forskellige tilbud helt gratis.

Hvis du vil gøre noget af arbejdet selv, skal du være opmærksom på, at der også her findes store økonomiske omkostninger. Der skal både graves ud til indkørslen, mulden skal graves væk, og eventuel overskudsmuld skal smides i en container. Dette gøres ikke blot ved håndkræft. 

Medmindre arealet er meget småt, er det nødvendigt at benytte sig af noget maskineri. Det kan være en lysbrograver eller en gravemaskine. En minigraver er billigere end en gravemaskine. Hvis du får en håndværker til det, har han maskineriet og kan gøre det for dig. Du skal selv købe materialer som fliserne, sand og stabilgrus.

Fordele ved at få en fagmand til at lægge fliser for dig

Som sagt er det en fordel at få en fagmand til at gøre arbejdet, da indkørslen gerne skal holde i mange år. En indkørsel er også ekstra udsat, da biler kan ødelægge underlaget, hvis det ikke er stabilt nok. Hvis du vil have hjælp af en fagmand, skal du kontakte en anlægsgartner eller en brolægger. De har den faglige kompetence til at kunne hjælpe dig.

De kan hjælpe dig med al den fornødne viden. De vil sørge for god kvalitet, og at arbejdet udføres ordentligt. De har tilmed erfaringen med alle mulige forskellige slags indkørsler, så selv hvis din indkørsel skal være lidt speciel, så har de nok prøvet det før.

Få 3 gratis tilbud på fliselægning

Hvordan lægges fliser i indkørslen?

Den måde, man lægger fliser på, foregår rimeligt som følger: 

1) Du måler området op og graver ud. Du skal grave ca. 40 cm. ned, når det gælder en indkørsel. Du graver mulden væk, som skal smides ud.

2) Herefter skal grusbunden være ca. 15-19 cm. Først er det bundsikringsgrus og derefter stabilgrus. Stabilgrus skal være ca. 12 cm. Det er meget vigtigt, at alle lag jævnes godt og grundigt. Det kan derfor være godt at få hjælp af en vibrator, som man kan leje i et byggemarked. Vær opmærksom på at den er meget tung at køre med.

3) Afsætningspæle skal sættes i hvert hjørne af området. Du skal trække snore mellem dem. Pælene skal stå godt fast, og snorene skal være helt stramme. Du får brug for et vaterpas til hjælp. Det er vigtigt, at fliserne falder, og de skal falde væk fra bygninger. Faldet er ca. 1 cm. Pælene og snorene hjælper dig til at holde det hele lige.

4) Nu gælder det et afretningslag. Dette lag skal fliserne lægges på, og det skal være meget tyndt. Kun 2-5 cm. Det kommer dog også an på flisernes tykkelse. Dette lag skal være helt jævnt, og det kan gøres med hjælp fra en afretterskinne.

5) Du kan bruge en retteskinne, når du skal lægge fliserne, hvis du ikke stoler på dit eget øjemål. Retskinnen lægges i en afstand på 4-5 fliser (dvs. 4-5 x stenenes modulmål inkl. fuger)

6) Når du lægger flisen, er det en god idé at sætte den på kanten af den foregående flise. På den måde kan den vippes på plads ned i gruset. Du skal huske, at der skal være plads til fuger. Der skal være mellem 2 og 5 mm fuge. Fugerne kan fyldes med afrettegrus eller fugesand. På den måde undgår du, at ukrudt vokser op i fugerne.

7) Hvis nogle fliser skal skæres til, skal du passe på, at du ikke gør dem for små. Så bliver de for skrøbelige. De må ikke blive mindre end en tredjedel af en flise.

Det kan være en hjælp at visualisere processen. Du kan se en video af fliselægning længere nede. Du kan bruge forskellige slags fliser. I indkørsler bruger folk alt fra sandsten, betonfliser, brosten, klinker eller belægningssten

Det er også værd at overveje, hvilket look du gerne vil have til din indkørsel. Klinkesten er dyre, men holder i rigtig mange år. Du kan spørge en fagmand til råds, når du gerne vil have din drømmeindkørsel realiseret.

Indkørsel belægning og materialer til ny indkørsel

Du skal bruge disse materialer, når du skal lægge fliser i en indkørsel:

Udenfor gør det sig gældende, at store fliser på et stort areal får det til at virke stort, hvorimod små fliser på et lille areal gør det meget småt.

Det er derimod det modsatte indenfor. Farven på fliserne er også vigtigt indendøre, da mørke fliser gør rummet meget mørkt og omvendt. Mørke fliser kan dog være anvendelige i et bryggers, hvor gulvet hurtigt bliver beskidt.

Hvide fliser er gode på et badeværelse, hvor der hurtigt vil komme kalk på. Det ses ikke lige så tydeligt på hvide fliser, og du behøver derfor ikke lige så ofte gøre dem rent.

fliselaegning pris

Ny indkørsel – hvad gør jeg så?

Som du kan se er processen rimelig tidskrævende og svær. Det koster i forvejen en del penge at gøre det selv. Hvis du altså ikke har prøvet det før eller ikke er en handy type, er det godt at få professionel hjælp til det. 

Du kan få forskellige tilbud ved at klikke her. Ellers ønsker vi dig god arbejdslyst!

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl ogmangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top