Brolægger

- Se priser, hvordan de kan hjælpe
og hvordan du får det bedste tilbud

Skal du have anlagt en gangsti, terrasse eller indkørsel, eller måske bare have shinet noget af det op? Måske trænger din have til en kærlig hånd, eller terrassen kunne trænge til nye fliser. Så får du brug for en brolægger til at hjælpe dig med arbejdet – i hvert fald for at få et professionelt resultat.

Hvad kan en brolægger?

En brolæggers primære opgave er at hjælpe dig med fliselægning eller at få lagt brosten, natursten eller beton. Det kan være alt fra på en parkeringsplads til en terrasse eller små gangstier i haven. 

Derudover kan en brolægger også lave afgrænsninger i haven på forskellige måder. Det kan være ved hegn, stendiger eller andre afgrænsninger i bed og andre arealer. Det kan også være, hvis du gerne vil have en trappe i haven eller op til huset.

Brolægning kan arrangeres hele året rundt, da frosten ikke graver sig så dybt ned i jorden, at det bliver et problem for en brolægger. Du behøver dermed ikke vente til forår eller sommer og varme dage med at få arbejdet udført.

Det er vigtigt at forstå, at brolægning naturligvis er et håndværk, men også en kunstart. Det vil altså også være kreative mennesker, som er brolæggere. Det handler om at udføre arbejdet flot og kunstfærdigt, særligt hvis der er tale om sten som brosten eller granitsten eller andet arbejde i haven. Man kan skabe forskellige former og farver, og materialerne udarter sig og arbejder på forskellige måder gennem årstiderne. Alt dette har en brolægger helt styr på.

Derudover har fliserne også en vigtig betydning for både udseende og kvalitet. Der kan være tekniske krav til flisen, hvis det for eksempel drejer sig om en indkørsel, hvor fliserne skal kunne holde til en bils vægt. Fliserne skal også gerne kunne holde mange år fremover, så du ikke skal lave samme arbejde igen.

Brolæggeren vil også have helt styr på, hvilken belægning der passer arkitektonisk ind i stilen til dit hus og din have. Der findes mange forskellige slags belægningssten, fx: herregårdssten, nybrosten, klinker, havefliser, natursten, brosten og granitsten. 

En brolæggers opgave er dermed ikke kun at udføre opgaven, men også at tale med dig om dine ønsker, behov, og hvad der kan lade sig gøre. Du vil få meget god sparring med en brolægger.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på brolægning

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på brolægning
brolaegger pris

Priser - hvad koster en brolægger?

En brolægger regner som regel ikke timeløn ud, men vil i stedet for regne en samlet pris ud for opgaven. Dette kan være en fordel, da du er bekendt med beløbet på forhånd. Det vil variere, hvad denne pris vil inkludere. 

Derfor er det vigtigt, at du spørger indtil dette, inden arbejdet påbegyndes, og aftalen laves. Prisen kan fx inkludere brolæggerens løn, udgravning og materialeomkostning. Prisen afhænger også af følgende faktorer: Hvilken opgave der er tale om, hvor omfangsrig den er, og hvilke materialer, der skal bruges, spiller også ind på prisen. 

Tiden, hvor opgaven skal udføres, har naturligvis også en påvirkning. Derfor er det vigtigt at tale opgaven igennem inden, så du kan få et klart billede af, hvad det kræver og dermed, hvad prisen vil blive.

En ca. timepris for en brolægger kan ligge på mellem 200 kr. til 500 kr. ekskl. moms.

Prisen kan variere meget, og det kommer netop også an på, hvad den inkluderer. Derfor kan det være godt at indhente flere tilbud, så du får en fornemmelse af, hvad den generelle pris for din præcise opgave vil være. 

Du kan gøre det nemt for dig selv ved at få andre til at indhente 3 tilbud for dig helt gratis. Læs mere her for at se hvordan.

Eksempler på brolægning priser pr. kvm

Som sagt er det svært at give en konkret pris, da det kommer an på opgavens omfang og andre faktorer, der vil spille ind på prisen. Du kan dog se et eksempel nedenfor, som kan give dig et estimat af, hvad prisen kan blive.

Hvad kan prisen være for brolægning pr. kvm?

Et meget klassisk eksempel på en typisk brolægningsopgave er, hvis man gerne vil have lavet en terrasse. Terrassen ligger fx i baghaven og er 30 m2. Dette er ikke den største terrasse, men en meget almindelig størrelse. Derudover skal du også angive, om arbejdet skal udføres fra bunden af. 

Hvis det omhandler både bundopbygning, afretning og lægning af fliser, så bliver prisen naturligvis højere. Men oftest kan det lige så godt betale sig at få en professionel til at udføre hele arbejdet. Derefter kommer det også an på flisernes størrelse og hvilket materiale. Det kan være en flise på 40 x 40 i almindeligt beton. Prisen vil her blive ca. 24.000 kr. 

En 30 kvm. terrasse lagt med alm. betonfliser på 40 x 40 cm. vil ca. koste 800 kr. pr. kvm.

Hvis du selv vælger at lægge fliserne og købe dem, kan du spare ca. 20.000 kr. Så vil det udelukkende være bundopbygning, du vil få udført. Du skal dermed selv bruge tid og arbejdskraft på at lægge fliserne, og derudover skal du selv købe fliserne og alt værktøjet, som en brolægger bruger, hvilket også koster.

Et andet eksempel kunne være en indkørsel på 50 m2, som er en meget almindelig størrelse, belagt med herregårdssten. Du vil gerne have arbejdet udført fra bunden af, hvilket koster lidt ekstra. Dette kan komme til at koste op til 50.000 kr.

En 50 kvm. terrasse lagt med herregårdssten vil koste op til 1.000 kr. pr. kvm.

Det er dermed naturligvis ikke billigt at få udført dette arbejde, men til gengæld får du de udført, så det vil se godt ud og holde længe. Derudover skal du ikke selv bruge tid på at udføre opgaven. Det kan også sagtens omhandle en meget mindre opgave, så er priserne nogle helt andre.

Få 3 gratis tilbud på brolægning

Sådan sikrer du dig det bedste tilbud på brolægning

Hvorfor skal du få en brolægger til at hjælpe dig? Hvis din opgave er anderledes, kreativ eller ikke helt ligetil, er det klart at anbefale at få en brolægger til at hjælpe dig. Men selv hvis du også skal have lavet en mere klassisk indkørsel eller terrasse, kan det stadig betale sig at få en professionel til at hjælpe. Mange begynder arbejder selv, men slår sig på, hvor lang tid det tager, og hvor kompliceret det er.

Med en brolægger er du garanteret, at du sparer tid, at du får et flot resultat, at du har en at sparre med, og en som kan komme med gode inputs til dine drømme og idéer. Tal igennem med en brolægger hvad du ønsker, og I kan sammen finde frem til, hvad der er muligt.

Det er vigtigt at vælge en lokal brolægger, da du ellers skal betale for deres transportudgift. Jo tættere de bor på dig, jo nemmere og hurtigere kan de komme ud til dig og udføre opgaven. Som nævnt tidligere er det også godt at få forskellige tilbud, så du kan få et overskueligt overblik over den generelle pris. Det tager også tid at indhente forskellige tilbud. 

Du kan få hjælp fra 3byggetilbud, som gratis indhenter tre uforpligtende tilbud til dig. Alle deres brolæggere er kvalitetssikrede, og de har aftaler med de bedste brolæggere i hele landet. Dette gør det nemt, hurtigt og sikkert for dig.

Her kan du få kyndig rådgivning til din opgave. Når brolæggeren er lokal, kan personen også nemmere komme hjem til dig og besigtige området og omfanget af opgaven. Derudover er det vigtigt, at du får den bedste pris, og det vil du med tre forskellige tilbud fra 3byggetilbud.dk.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top