Tagterrasse pris - hvad koster det på et fladt tag?

– Se priser, tips til muligheder og alt du bør vide inden montering

En tagterrasse er en terrasse på taget af en bygning. Det henviser til en terrasse på et hus med fladt tag. Hvis det er en altan på et tag med hældning, kaldes det en tagaltan.

Tagterrassen kan bruges på enfamiliehuse eller etageejendomme. Det er ofte set i byerne på etageejendomme.

Fordelen ved en tagterrasse er, at du får en god udsigt, og du får god plads og sol i mange af døgnets timer.

Tagterrasse pris - hvad koster det at få monteret?

Når du skal investere i en tagterrasse, er du naturligvis interesseret i at kende til prisen. Problemet er bare, at det kan være meget svært at sige en fast tagterrasse pris.

Det skyldes, at prisen afhænger af størrelsen på tagterrassen, udformning, om der skal være ned- eller opgang til trapper, design, materialevalg osv.

Derfor er det bedst, at du kontakter en fagmand for et uforpligtende tilbud. Ved at indhente flere tilbud, kan du sammenligne dem og få en gennemsnitspris på din opgave.

Vi kan derfor kun give priseksempler på tagterrasser

Et eksempel kan være: 30 m2 tagterrasse på fladt tag, 1. etage med keramiske fliser: Omkring 50.000 kr. inkl. moms

Et andet eksempel kan være: 60 m2 tagterrasse på fladt tag, 6. etage med keramiske fliser: Mellem 85.000 og 95.000 kr. inkl. moms.

Prisen vil variere, om du bor i Jylland eller på Sjælland. Den vil være højere på Sjælland og særligt i Københavnsområdet.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en tagterrasse

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på tagterrasse

Sådan får du en god pris på opbygning af tagterrasse

Få den bedste pris ved at indhente flere tilbud! Det er vist, at du kan spare 20-30 % på din tagterrasse ved at indhente flere tilbud. På den måde kan du bedre forhandle om prisen i stedet for at gå med det første og det bedste. Hvis der er tale om tagterrasse/r på en etageejendom, er det ofte muligt at få mængderabat.

Få 3 tilbud fra 3byggetilbud helt gratis.

3byggetilbud er et firma, som formidler kontakt mellem kunde og leverandører. Du får 3 gratis og uforpligtende tilbud, som du altid kan afslå, hvis du ikke ønsker dem alligevel.
3byggetilbud har formidlet mere end 500.000 opgaver siden 2000 med en succesrate på 98 %.

De har kontakt til leverandører i hele Danmark, så du kan få kontakt til en tæt på dig.

Ved at vælge et tilbud gennem 3byggetilbud.dk får du:

Der er mange beslutninger, der skal tages i forbindelse med en tagterrasse. Derfor er det en god idé at vælge et firma, der kan rådgive dig og hjælpe dig gennem processen fra start til slut. Kom i gang med din tagterrasse og få 3 tilbud fra 3byggetilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på næsten 2.000 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er tagterrasser og deres fordele?

En tagterrasse på fladt tag er en terrasse, der er etableret på taget. Det er den mest almindelige type tagterrasse, og det er ofte en tagterrasse på tagpap.

Man kan også få monteret en på skråt tag, men så kalder man det tagaltan i stedet for. Denne er ideel til dig, der bor i en ejendom med skråt tag. Det er et billigere og mere overskueligt projekt. Til gengæld får du ikke så meget plads som ved en tagterrasse.

Tagterrassen skal ikke bygges fra bunden, men ovenpå taget ved at lægge et forstærkende underlag på taget. Ofte skal en tagterrasse have bygget en udgang i form af trapper.

Det kan være, at tagterrassen skal bruges af flere, hvormed der skal være udgang fra flere boliger. Den skal også have bygget et beskyttende værn omkring sig, hvilket der er regler for.

Fordelene ved tagterrasser er, at du får mulighed for god udsigt og masser af sol. For mange i storbyen kan det føles som en slags have, hvor de ikke ellers har mulighed for en have eller et afsides sted at søge hen.

Tagterrassen kan tilmed forhøje værdien af boligen. Man kan udnytte boligens areal bedre. Det kan for eksempel være, at man ønsker en tagterrasse på garagen, hvormed man får udnyttet flere af boligens kvadratmeter. Det er så populært, at mange arkitekter tænker det med, når de tegner huse.

tagterrasse pris

Hvilke ulemper har tagterrasser?

Et problem med en tagterrasse på fladt tag er, at bunden også er flad. Der kan derfor være udfordringer med vand – ligesom der er ved et fladt tag. Det kan være svært at lede vandet væk, og der kan være risiko for fugtskader.

En tagterrasse på fladt tag kan derudover også være ubeskyttet, så vinden nemt trænger ind.
Konstruktionen skal være udført korrekt i forhold til gældende isoleringskrav. Dækket mellem tagterrasse og boligen skal opfylde krav for isolering af tag.

Tagterrasse konstruktion – hvilke materialer findes der?

Der kan være flere forskellige slags materialer, du kan vælge mellem, når du skal have en tagterrasse. De mest populære materialer er træ og sten.

Træterrasser er gode på den måde, at det er nemt at arbejde med og bygge en tagterrasse af træ. Det er flot, og overfladen kan føles varm og blød. Dog vil tagterrasser af træ ikke holde lige så længe som tagterrasser af sten. En tagterrasse af træ vil også kræve mere vedligeholdelse, hvis terrassens levetid skal forlænges. En sidste ulempe er, at den kan blive glat i regnvejr.

Tagterrasser af sten kan også blive varme, fordi det suger varme til sig. Det kan gøre underlaget behageligt at gå på. Tagterrassen af sten kræver mindre vedligeholdelse, og den vil generelt set have en længere levetid end tagterrasser af træ.

Ulemperne ved en tagterrasse af sten er, at det kræver mere forarbejde, og den er ofte dyrere. Ikke alle boliger kan have en tagterrasse af sten, da stenene vejer meget og måske er for tunge til boligen.

Det er smart at vælge en selvnivellerende tagterrasse. Det betyder, at fundamentet nivelleres i den rette højde. Når belægningen skal monteres, kan du spare tid, da konstruktionen er nivelleret allerede.

Det er populært at få en overdækket terrasse, hvilket også er en mulighed, og det kan give skygge og læ for vinden.

Værnet på tagterrasser kan laves i meget forskellige slags materialer. Ofte bruger man stål eller glas. Du kan altid tage en kontakt med en fagmand, så I sammen kan tale igennem, hvilke ønsker du har, og hvad der er muligt.

Du kan se processen for etablering af en tagterrasse i videoen:

Få 3 gratis tilbud på tagterrasser

Hvilke love og regler gælder for en tagterrasses opbygning?

Der er forskellige love og regler, du skal forholde dig til, når du skal have bygget en tagterrasse.

Du kan læse om nogle af dem her:

Tagterrasser tæller ikke med i bebyggelsesprocenten. Selvom dit hus eller etageejendommen udnytter den maksimale bebyggelsesprocent, kan du godt bygge en tagterrasse.

Som sagt må en overdækket tagterrasse ikke overstige grundens areal med 5 %. En tagterrasse vil tælle som en ekstra etage, hvilket kan være et problem i sommerhusområder.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 4 / 5. Antal bedømmelser 2

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top
3b_logo

Spar tid og penge

- Find den rette håndværker til dit projekt

Nemt, gratis og uforpligtende

+600.000 formidlede opgaver

Håndværkere i hele landet

Du får 3 tilbud retur fra godkendte firmaer, som alle er i konkurrence om at give dig det bedste tilbud.