Fransk altan pris - hvad koster det?

– Se priser, regler, muligheder og hvordan du får det bedste tilbud

Franske altaner er et attraktivt valg, særligt for dem, der bor i lejlighed, hvor det ikke er muligt at få en almindelig altan.

En fransk altan er med til at give lys, luft, og du får naturen eller byen lidt tættere på.

Læs med her for at få svar på alle dine spørgsmål om franske altaner.

Hvad er en fransk altan?

En fransk altan er ikke en almindelig altan med plads til at gå ud på eller opholde sig på.

Den franske altan er ifølge ordbogen: ”en eller to indadgående glasdøre (i lejlighed) som kan åbnes til det fri, og med rækværk foran åbningen.”

En fransk altan er altså en åbning i dørhøjde, der kan åbnes indad, men uden nogen afsats, man kan gå ud på.

Franske altaner er populære i lejligheder eller boliger, hvor det ikke er muligt at montere en almindelig altan, og hvor der ønskes bedre lysindfald.

Der er mange fordele ved en fransk altan, hvilket vi skal se nærmere på i et senere afsnit.

fransk altan pris

Fransk altan pris - hvad koster en fransk altan?

Fransk altan pris er meget varierende. Det kommer an på forskellige faktorer, som blandt andet er:

Man siger, at en tommelfingerregel er, at en fransk altan er en tredjedel af prisen på en almindelig altan. Den er derfor et økonomisk valg.

En fransk altan pris kan være alt fra 45.000-100.000 kr.

Hvis du allerede har en fransk altan, men mangler rækværket, vil det koste fra 3.000-11.000 kr.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en fransk altan

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på fransk altan

Sådan får du den billigste pris på en fransk altan

Som du kan fornemme, vil prisen variere meget på en fransk altan. Det bedste, du kan gøre for dig selv, er at få flere tilbud.

Ved at indhente flere tilbud kan du spare op til 20-30 % på din opgave. Du kan på den måde sammenligne tilbuddene og finde en gennemsnitspris på opgaven.

3byggetilbud hjælper dig med at få 3 gratis tilbud, som er uforpligtende. Du kan vælge mellem de 3 tilbud eller afslå, hvis du ikke ønsker dem alligevel.

3byggetilbud har formidlet mere end 501.000 opgaver mellem kunde og leverandør, og de har 4,5 stjerner på Trustpilot, hvilket viser, at der er stor tilfredshed fra kunderne af.

Alle håndværkere bliver vurderet ud fra et internt system, så du er sikker på, at du får kompetent vejledning og et godt resultat.

Klik her for at gå 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud

3byggetilbud giver dig en entreprisegaranti på 30.000 for private og 100.000 for erhverv. Det er en stor fordel! Når du skal have en fransk altan, er der mange muligheder og regler at sætte sig ind i.

Derfor er det en god idé at få et tilbud fra specialister gennem 3byggetilbud. De står for hele processen; rådgivning, projektering, levering og hjælp med at få planen godkendt hos kommunen. Det gør det meget nemmere for dig!

Desuden kan du ofte få mængderabat, hvis der er tale om en boligforening, som skal købe altaner til flere lejligheder.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er fordelene ved en fransk altan?

Der er mange fordele ved en fransk altan. Du kan læse om nogle af dem her:

En fransk altan er ideel i stuelejligheder eller ved indhak i hjørner, hvor der ikke kan gives tilladelse til en almindelig altan.

Måske er det ikke tilladt at få opført altaner i din lejlighedsbygning, da altanen vil reducere underboens dagslys med mere end 10 %, eller der er mindre end otte meter til den modstående bygning.

Mange ønsker en fransk altan på soveværelset, hvor de kan lufte dyner og få masser af luft ind. Hvis du ønsker mere plads, end en fransk altan har, kan du overveje en spansk altan.

En spansk altan er en udvidet udgave af den franske. Den har lidt plads, du kan gå ud på, men meget mindre end ved den traditionelle altan.

Du kan have blomsterkasser stående, eller måske kan du få plads til en lille stol, så du kan nyde solens stråler.

En traditionel altan er naturligvis den dyreste løsning, men her får du også plads til at kunne sidde på altanen. Stålaltanen er den mest populære altan i dag, og du får god plads til udeliv.

fransk altan pris

Hvilke muligheder og materialer findes der?

Når du gerne vil have en fransk altan, findes der forskellige muligheder for valg af materialer og udseende.

Rækværket eller værnet er oftest udført i galvaniseret stål, men kan også laves i glasværn, en kombination af glas og stål, varmforzinket stål, frostet glas eller en kombination af træ og stål.

Mulighederne er mange, så du kan tage en snak med din fagmand om, hvad der vil passe godt til dit hus, så den franske altan passer ind.

Altandøren kan også laves på forskellige måder. Du kan eksempelvis få døren med drejefunktion eller kip eller begge dele.

Drejefunktionen vil give nem mulighed for at åbne døren helt og få pudset vinduerne, hvor kip funktionen kan være en fordel, når der blot skal åbnes lidt for en daglig udluftning.

Det er også muligt at få altandøren med indbygget friskluftventil, så du ikke behøver at åbne døren.

Hvis du ikke er hjemme, kan det eksempelvis føles utrygt at have altandøren stående åben, og så kan en friskluftventil hjælpe dig med at lufte ud alligevel.

Farven på din altandør har også stor betydning for det samlede udtryk. De fleste vælger hvid eller sort, men der findes mange muligheder, og du kan vælge præcis den farve, du ønsker.

Hvis du selv designer udtrykket, kan du også bestemme, om farven skal være anderledes indenfor i forhold til udenfor. Det er dog altid dyrere selv at designe sin franske altan.

Tag en snak med din fagmand, så du får talt dine idéer igennem med en professionel og er sikker på, at de kan blive til virkelighed på den måde, du ønsker.

Valg og montering af den franske altan

Som allerede nævnt er der mange muligheder og valg at træffe i forbindelse med en ny altan. Derfor er det rart at alliere sig med et altanfirma, som kan tage dig i hånden og stå for alt fra start til slut.

Når du ved, hvordan altanen skal se ud og være, kan du kontakte en altanentreprenør, der laver og opsætter altaner, eller du kan få en håndværker til at lave altanen til dig.

Det kan ske ud fra tegninger og beregninger, som en arkitekt eller ingeniør laver. De fleste altanfirmaer vil også have en arkitekt tilknyttet, som kan hjælpe med rådgivningen.

Arkitekten vil se på dine ønsker og udarbejde forslag i forhold til regler og lovgivning.

Måske er der tale om en hel ejendom, og beslutningen er derfor desto større. Da kan det være en god idé at alliere dig med et firma, som hjælper dig gennem hele processen – som også har styr på lovgivningen.

Få 3 gratis tilbud på franske altaner

Hvilke regler gælder for franske altaner?

Der kan være mange regler at sætte sig ind i. Derfor er det en klar fordel at spørge en fagmand til råds og få et firma til at hjælpe dig gennem hele processen.

De fleste altanfirmaer vil have en ingeniør og arkitekt tilknyttet, som kan søge om byggetilladelse hos kommunen på dine vegne.

1) Byggetilladelse hos kommunen: Når du skal opsætte en altan, også en fransk altan, kræver det byggetilladelse fra kommunen. Bygningsreglementet skriver: ”Opførelse af en fransk altan i et etageboligbyggeri, der ikke udvider det samlede etageareal, kræver ikke ansøgning om byggetilladelse, så længe der ikke ændres på de bærende konstruktioners virkemåde eller de brandmæssige forudsætninger.”

Kontakt en fagmand eller læs mere på bygningsreglementet for at være sikker. Udvidelse af døråbning kan påvirke de bærende konstruktioners virkemåde eller brandmæssige forudsætninger. Derfor er det altid bedst at kontakte en professionel, der kan hjælpe dig med lovgivningen.

2) Du skal kontakte ejer- og andelsforening, hvis du bor i lejlighed.

3) Der er krav om, at vinduer, altaner og lignende ikke må give indbliksgener for anden bebyggelse på grunden eller nabogrunde (BR15 kap. 2.3)

4) Der forefindes krav om udformning af værn og gelænder. Det kan du læse om i kap. 3.2.3. Rækværk og gelænder skal mindst være 1 meter høje.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top