Altan på søjler

– Se priser, regler, muligheder og hvordan du får det bedste tilbud

En altan på søjler er ideel til dig, der bor i en villa eller etageejendom, hvor du ønsker en stor altan. Med en altan på søjler har du muligheden for at få monteret en større og tungere altan, da den ikke er begrænset af, at facaden skal kunne bære altanens vægt som ved en almindelig altan.

Overvejer du en altan på søjler? Så læs med for at få svar på spørgsmål priser, regler og muligheder.

Altan på søjler pris - hvad koster det?

Det er svært at sige en definitiv pris på altan på søjler, da det kommer an på forskellige faktorer.

Det er blandt andre:

Prisen starter som regel fra 100.000 kr. inkl. moms. De fleste altanfirmaer arbejder dog ikke med faste priser.

Du kan tage kontakt til et altanfirma for at få en uforpligtende snak. Firmaet vil komme på besøg hos dig og tage en snak om dine ønsker og se på forholdene. Derefter kan de give dig et uforpligtende tilbud.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en ny altan

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på altan

Sådan får du den billigste pris på altaner på søjler

Når du skal have den bedste pris på altan på søjler, er det oplagt at indhente flere tilbud. Særligt hvis det gælder jer, der er en boligforening, som skal købe mange altaner. I kan helt sikkert forhandle jer frem til et godt tilbud og få mængderabat. Du kan spare op til 20-30 % på din altan og montering ved at indhente flere tilbud og ikke blot tage det første og det bedste.

3byggetilbud hjælper dig med at indhente flere tilbud. Du kan få 3 gratis og uforpligtende tilbud. Du slipper for arbejdet med at researche, og du får tilbud fra kompetente og relevante altanfirmaer!

Klik her for at få 3 gratis og uforpligtende tilbud.

Der er mange beslutninger, der skal tages, og regler der skal følges, når du skal købe altan. Derfor er det en god idé at få tilbud fra specialister gennem 3byggetilbud. De vil stå for hele processen med projektering, levering og godkendelse hos kommunen.

3byggetilbud har formidlet mere end 500.000 opgaver siden 2000 med en succesrate på 98 %. De har fået 4,5 stjerner på Trustpilot, hvilket viser stor tilfredshed. Alle leverandører vurderes af tidligere kunder, så du er sikker på at få kontakt til et altanfirma, som er godkendt af tidligere kunder. Det giver dig en tryghed i processen. Desuden får du en entreprisegaranti på 30.000 for private og 100.000 for erhverv. Det kan godt betale sig at kontakte 3byggetilbud! Indsend din opgave og du vil blive ringet op med 3 tilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er en altan på søjler, og hvad er fordelene?

En altan på søjler er helt basalt set en altan understøttet af søjler. I stedet for at være båret af husfacaden og være monteret her, vil den stå på søjler, som giver mulighed for en større og dermed tungere altan.

Det giver desuden også et fint uderum under altanen, hvor du kan få dejlig skygge om sommeren og indrette det som en indgang til huset eller en terrasse. Balkonen kan have forskellige udformninger; den kan være buet, firkantet, afsluttet med bue eller firkantet trekantet.

Med en altan på søjler får du en stor altan, hvor du kan have plads til bord og stole, liggestol, og du kan dyrke planter og grøntsager og have masser af blomster. Mulighederne er uendelige!

Desuden får du en fantastisk udsigt, som du kan nyde hver dag. En almindelig altan har måske ikke plads til alt det, du drømmer om, en altan skal have. Dermed er en altan på søjler en rigtig god mulighed for dig.

Altaner på søjler bruges ofte til villaer, men kan også bruges til etageejendomme. Hvis du overvejer en altan på søjler, og du bor i lejlighed, skal du først forhøre dig med andels- eller ejerforeningen.

Fordelene ved en altan på søjler er dermed:

altan paa soejler

Hvilke muligheder og materialer findes der?

Der findes mange muligheder i forhold til en altan på søjler.

Håndlister kan laves i forskellige materialer. En håndliste i smedejern eller metal vil være kold at holde om, hvormed metallet kan overfladebehandles, så det bliver mindre koldt at holde om.

En håndliste i træ er både god at holde om og har et flot udtryk. Teaktræ kræver meget lidt vedligeholdelse, så det kan være et godt valg.

Værnet kan laves i glas, men klart glas vil kræve en del pudsning. Særligt hvis du bor tæt på havet eller trafikerede områder.

Du kan også vælge farvet eller matteret glas. Uanset hvad du vælger, skal glasset være hærdet sikkerhedsglas.

Du kan også vælge stål eller aluminiumsplader, som kan overfladebehandles og metal som ristværk eller strækmetal – hvis du vælger det, skal du vurdere styrke og tyngde. Du kan bestille en prøve i fuld skala, så du nemmere kan forholde dig til resultatet.

Du kan vælge forskellige materialer til gulvet på din altan. Det kan være metalpladedækning, som vejer mindre, end hvis du vælger beton.

Det vil som regel også være billigere. Dog patinerer pladedækningen ikke super pænt, og det kan larme, når man går på metal.

Beton med struktureret overflade er dyrt, hvorfor den kan overfladebehandles med en stærk maling eller et afretningslag.

Fiberarmeret beton kan nemt udføres under støbning på fabrikken og kan indfarves. Du kan også vælge hårdttræ som brædder på en stålbærekonsol. Brædderne kan lægges med mellemrum, så de selv afvander.

Man bruger ofte olieimprægnerede og rillede brædder til altangulv, som også kendes fra terrasser. Der kan dog være risiko for algevækst.

Hvilke regler gælder for søjleunderstøttet altan?

Der er flere regler, der gælder, når du gerne vil have opført en altan. Det er altid en god idé at rådføre sig med en fagmand, så du er sikker på, at alle regler overholdes.

Firmaet vil hjælpe med processen fra start til slut. De vil have en ingeniør og arkitekt tilknyttet, som kan søge om byggetilladelse hos kommunen.

Vi gennemgår kort de forskellige regler på området:

Der er mange regler at holde styr på, og derfor er det oplagt at købe et altanfirma til at tage sig af alle processerne, da de vil kende til bygningsreglementer.
Få 3 gratis tilbud på ny altan

Hvordan er processen for køb og montering?

Der kan være mange beslutninger, der skal tages, inden du køber din altan og får den monteret. Når først altanen er valgt, og reglerne er på plads, er det ret simpelt at få monteret en altan på søjler.

Når du har besluttet, hvordan din altan skal se ud, skal du kontakte et altanfirma, hvis du ikke allerede har gjort det. De vil hjælpe med at lave og opsætte altanen.

De fleste altanfirmaer vil have en arkitekt tilknyttet, som kan rådgive dig gennem hele processen.

Hvis I er en ejerforening eller lignende, der skal købe mange altaner, er det en rigtig god idé at alliere sig med et altanfirma.

Det kan være, at altanfirmaet har et showroom, eller I kan få sat en altan til skue, så alle kan se eksemplaret.

Efterfølgende skal der laves en kontrakt – når I er blevet enige om pris, design, montage og aflevering. Derefter skal altanen eller altanerne produceres, hvilket ofte sker på en fabrik.

De bliver hejst ind til huset og monteret via forskellige monteringsmetoder. Til sidst skal der monteres håndlister, males, tilkobles tagnedløb eller lignende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top