Strømpeforing af kloak

– Se priser, FAQ og hvordan du får det bedste tilbud

Har du problemer med kloakken? Eller mistænker du problemer i kloakken? Det kan blive rigtig besværligt, så det er godt at få tjekket og få foretaget en kloakrenovering.

Strømpeforing af kloakken er én af de metoder, man bruger, når man renoverer kloakken. Problemer i din kloak kan føre til tilstopning, rotter eller andet ubehageligt.

Læs med her for at blive klogere på strømpeforing, og hvad det koster.

Hvad er strømpeforing?

Strømpeforing er en måde at reparere kloakken på. Strømpeforing er en blød ”strømpe”, der består af en fiberslange med polyester. Man blæser strømpen op som et rør, så det kommer til at fungere som et nyt rør indeni det eksisterende rør.

Det vil nemlig slutte tæt om huller, revner eller utætheder. Man vil skabe et nyt rør inde i det beskadigede rør. Det er en slidstærk løsning, som kan holde op til 100 år.

Strømpeforing har traditionelt været anvendt til at renovere kloakrør, men metoden er de seneste ti år blevet udviklet, så den også kan bruges til renovering af faldstammer.

stroempeforing af kloak

Hvad koster en strømpeforing af kloak?

Prisen på strømpeforing vil variere som så meget andet, da det kommer an på problemets omfang, og hvor tilgængelig kloakken er.

En generel pris kan dog siges at være ca. 1.000 kr. pr. meter kloakledning.

Der vil komme ekstra udgifter oveni såsom rensning af kloakken og kørsel til kloakmesteren. Det kan løbe op i omkring 4.500 kr.

De fleste starter med en tv-inspektion. Med en tv-inspektion kan kloakmesteren se og vurdere problemet og finde ud af, hvordan det skal løses. Det koster mellem 1.000-1.250 kr., og der vil også være tillæg. Du kan dog få en god pris, hvis du vil have udført begge dele og forhandler om prisen.

Det bedste, du kan gøre, er at indhente flere tilbud. På den måde får du en gennemsnitspris på lige præcis din opgave. Det gør dig i bedre stand til at forhandle om prisen, og det giver dig en bedre fornemmelse af din pris.

Få 3 tilbud på strømpeforing
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på strømpeforing

100% uforpligtende!

Sådan får du den billigste pris på strømpeforing

Hos de fleste kloakmestre kan du få et uforpligtende tilbud. Det kan dog være et stort arbejde at researche dig frem til flere tilbud og kontakte flere kloakmestre. Gør det nemt for dig selv med 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud. Du slipper for besværet med at finde tilbuddene – de kommer helt automatisk til dig.

Klik her for at få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud

Hvad er fordelene?

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvordan foregår en strømpeforing af kloak?

Strømpeforing starter altid med en tv-inspektion. På den måde kan kloakmesteren finde ud af, hvad problemet består i, og hvor problemet er.

Derefter vil man rengøre med en kloakspuling, hvis det er nødvendigt. Strømpeforing fungerer som sagt ved en polyesterstrømpe, der indføres i kloakrøret. En slange med konstant lufttryk vil puste strømpen op, så den fylder røret ud. Den vil blive afskåret i begge ender, og kloakmesteren vil til slut kontrollere, at den sidder korrekt.

Du kan se en animationsvideo af processen her:

Hvor kan strømpeforing foretages?

Strømpeforing kan foretages både indendørs og udendørs. Kloakker og afløb er ofte skjult i jorden, væg eller gulv, og derfor kan de være svære at tilgå.

Med strømpeforing er det ikke nødvendigt at grave haven op eller bryde gulvet op. Man kan lave strømpeforing af kloakledninger under bygninger, fra brønd til brønd eller af afløb i etageadskillelser.

Hvad er fordelene og ulemperne ved strømpeforing?

Nogle af fordelene ved strømpeforing er:

Der er også nogle ulemper ved strømpeforing. Der kan blive lukket for brug af toilet osv. i en periode, men hvis du/I ønsker at opretholde driften af anlægget, kan det lade sig gøre med en overpumpeløsning.

Det skal I dog betale ekstra for, men man kan undgå at skulle betale for toilet- og badvogn. Uanset får I en tidsplan for, hvornår de forskellige afløb skal lukkes, så det er til mindst mulig gene.

En anden ulempe er, at der kan forekomme lugtgener. Når man skaber det nye rør i det gamle rør med strømpeforing, kan det give periodevise lugtgener. Du skal yderligere være opmærksom på, at din indkørsel kan blive spærret af en lastbil med maskinerne, hvis kloaknedgangen er i indkørslen.

Hvad er alternativerne til strømpeforing?

Et alternativ til strømpeforing kan være punktrenovering. Den metode bruger man ofte ved rotteskader. Her indfører man en ballon med polyester og fiber, som reparerer samlinger eller huller.

Man bruger punktrenovering til småskader såsom rottehuller, samlingsforskydninger osv. Det er en billig og effektiv metode.

Få 3 tilbud på strømpeforing
  • https://aarsleffpipe.dk/aarsleff-akademi/stroempeforing/
  • https://www.rn-entreprenoer.dk/kloak/stroempeforing

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top