Isolering af krybekælder – slip af med træk og fodkulden

– Se metoder, tips , FAQ og hvordan du sikrer det bedste tilbud

Har du kolde gulve og skal altid gå med sokker eller hjemmesko? Så skyldes det måske, at du har en krybekælder, som ikke er ordentligt isoleret. 

Det vil også have stor betydning for din varmeregning – der er mange penge at spare med bedre isolering. Læs med her og få svar på alle dine spørgsmål.

Isolering af krybekælder pris – hvad koster det?

Det kan være svært at sige en fast eller gennemsnitlig pris for isolering af krybekælder. Det er meget individuelt, da det kommer fuldstændig an på, hvordan din krybekælder ser ud, og hvordan de specifikke faktorer spiller ind på prisen.

Det bedste er derfor at indhente flere tilbud, så du kan få en fornemmelse af, hvad prisen for lige præcis din opgave vil være. 

Hos 3byggetilbud.dk kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det gør det nemt for dig at få et overblik over prisen, og du kan vælge det, du synes bedst om eller afslå alle, det står dig frit for.

Mange fagfolk tilbyder et gratis isoleringstjek, hvor du får opmålt og tjekket den eksisterende isolering. 

Ud fra det kan fagmanden vurdere, hvad der vil være den bedste type isolering for din krybekælder, hvad det vil koste og hvordan investeringen kan svarer sig ved besparelser på varmeregningen.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud på
krybekælder isolering

100% uforpligtende!

Få 3 tilbud på krybekælder isolering

Sådan får du det bedste tilbud på isolering af krybekælder

Når du skal have det bedste tilbud på isoleringen af din krybekælder, er det vigtigt, at du indhenter flere forskellige. Prisen afhænger fuldstændigt af din specifikke situation, hvorfor det er vigtigt at få flere tilbud, som du kan sammenligne mellem.

Det er et krævende arbejde at researche efter tilbud. Derfor kan du gøre det nemt for dig selv ved at få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra 3byggetilbud.dk. De giver dig hurtig hjælp, sikrer gode fagfolk og et godt tilbud.

3byggetilbud har i mange år hjulpet de danske kunder med at få ordnet alverdens praktiske byggeopgaver. De samarbejder med mange af Danmarks bedste håndværkere, som står klar til at give et godt tilbud på din opgave.

Når du gerne vil have 3 gratis tilbud, skal du indsende din opgave til 3byggetilbud. Det er vigtigt, at du beskriver den detaljeret, så du får de mest præcise tilbud. 3byggetilbud vil så ringe dig op med 3 gratis tilbud, som du kan vælge imellem eller frit afslå.

Det er vigtigt, at du får en professionel og god oplevelse hele vejen igennem, og derfor sørger 3byggetilbud for, at du får den bedste hjælp. 

Via et internt system bliver alle håndværkere vurderet ud fra kundernes oplevelser. Det sikrer dig en god hjælp. Desuden giver 3byggetilbud en garanti for private på 35.000 og erhverv på 100.000.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er en krybekælder?

En krybekælder er en lav kælder, som har plads til, at man kan krybe ind og inspicere stueetagen nedefra. En krybekælder vil typisk være mellem 60 cm og 1 meter.

Flere huse fra århundredeskiftet og frem til 1960 vil have en krybekælder. Man brugte krybekælderen til at beskytte de bærende bjælker mod fugt eller for at skjule varme- og vandrør. På den måde er det nemt at reparere dem, hvis det bliver nødvendigt.

I nogle tilfælde kan der være adgang til krybekælderen gennem en lem, men i de fleste tilfælde kan man ikke komme ned i krybekælderen.

Hvordan isolerer man en krybekælder?

Processen for isolering af krybekælder foregår ofte på følgende måde, når der er fuld adgang til kælderen:

1) Først skal der effektivt luftes ud for at undgå råd, svamp og fugtproblemer.

2) Træværket undersøges for fugt- eller skimmelsvamp. Det må der ikke være, når isoleringen skal påbegyndes.

3) Så skal isoleringsrester fjernes, så man kan indblæse brandhæmmende papiruld.

4) Man monterer en dug/vindspærre i 150 mm højde fra undersiden af gulvet. Vindspærren skal holde på isoleringen.

5) Til sidst skal der skæres hul i vindspærren, hvor papirulden blæses ind, og man lukker hullerne bagefter.

6) Der skal sørges for korrekt ventilering, hvorfor en isolatør altid skal kontaktes. Det vil gøre, at skimmelsvamp og fugt undgås.

I denne video kan du se før- og efterresultatet af en krybekælder der bliver isoleret nedefra.

Hvorfor skal jeg isolere krybekælderen?

Der er mange fordele ved at isolere en krybekælder. Den største er nok energibesparelsen. På sigt vil du spare en del penge, fordi varmeregningen bliver billigere. 

Det betyder også, at huset kan få et forbedret energimærke og får en større værdi. Du undgår, at det er fodkoldt, at det trækker, og du får en sund ventileret krybekælder.

Du kan eksempelvis spare 10.600 kWh om året, det vil sige 2,2 ton CO2.

Kan min krybekælder efterisoleres?

Det er vigtigt, at krybekælderen er tør og sund. Ellers kan fugt og kondens give skimmelsvamp og råd. En sund krybekælder afhænger af, at der er god ventilation og isolering.

Hvis din krybekælder er utilgængelig eller for lav (under 60 cm højde), kan du få den isoleret med Neopixels flamingoisolering. Her vil man blæse flamingokuglerne direkte ind under gulvbrædderne oppefra eller udefra.

Først skal der dog have været foretaget en undersøgelse af boligens opbygning. Det gør man for at sikre, at der ikke vil opstå problemer med fugt eller forhøjet radonniveau.

Uanset hvilken krybekælder du har, er der en løsning på problemet. Man kan både isolere krybekælderen nedefra, men også oppefra, dette er dog en mere kompliceret proces, da gulvet så skal fjernes.

Få 3 tilbud på krybekælder isolering

Typer af isolering til krybekælderen

Der findes forskellige typer af isolering, man kan bruge til krybekælderen. Det er afgørende at rådføre dig med en fagmand om, hvad der er den bedste type af isolering for din krybekælder.

Man vil oftest isolere med papiruld i krybekældre på over 60 cm og med polystyren ved 25-60 cm. Papiruld sprayes på undersiden af gulvet. Den er fremstillet af genbrugte papirmaterialer, fx af aviser, blandet med lim, hvilket gør, at papirulden kan hæfte sig. 

Polystyren sprøjtes derimod ind gennem et hul i soklen og udfylder hulrummet, hvilket kræver særligt udstyr. Det skal udføres af en isolatør.

Der findes disse forskellige typer:

Alternative løsninger til isolering af krybekælder

Kan man fjerne en krybekælder? Måske ønsker du, at din krybekælder helt skal fjernes. 

Man kan godt nedlægge krybekælderen og etablere et terrændæk i stedet for, hvor du eventuelt kan få indlagt gulvvarme, hvis du ønsker det. 

Det er dog en dyrere løsning, da det blandt andet kræver, at det eksisterende gulv skal fjernes.

Et terrændæk er et særligt lag, der kaldes kapillarbrydende lag. Så kommer et lag med isolering og et betonlag. På betonlaget vil et nyt gulv komme, som fx kan være et flisegulv eller trægulv. 

Terrændækket bør kunne etableres, hvis der er 60 cm fra jorden til toppen af betonlaget.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top