Spansk altan - hvad koster det?

– Se priser, regler, muligheder og hvordan du får det bedste tilbud

Forestil dig en tidlig sommermorgen med en kop kaffe i hånden og at se solen stå op over hustagene. Der er noget enestående ved en altan, hvor du får udelivet tættere på. Fra altanen kan du se på grønne områder i nærheden, eller du kan følge med i byens liv. Et oplagt sted at people-watche på lovlig vis.

En altan giver dig mulighed for at få naturen tæt på og få mere lysindfald i et rum. Der er mange fordele ved en altan, og selvom du ikke har mulighed for at få en i almindelig størrelse, kan de fleste have gavn af en spansk altan. En spansk altan minder om en fransk, men den har en lille afsats eller et repos, du kan træde ud på.

spansk altan pris

Størrelsen på afsatsen kan variere, men der kan som regel være plads til nogle potteplanter og måske et lille bord og stol. Det er en ideel løsning til dig, der gerne vil nyde naturen omkring dig, men som ikke har mulighed for en almindelig altan.

Bliv klogere på en spansk altan og de spørgsmål, du eventuelt måtte have i den forbindelse.

Pris på spansk altan - hvad koster det?

Der er forskellige faktorer, der afgør prisen på en spansk altan. Det vil være umuligt at give en fast pris, selvom spanske altaner oftest er forhåndslavet og ikke specialdesignede. 

Faktorer, der spiller ind på prisen, kan være:

En spansk altan er dyrere end en fransk altan, men den er væsentligt billigere end en almindelig altan. Når den spanske altan skal monteres, kræver det, at en ingeniør laver en beregning. Det skyldes, at husmuren og trædefladen skal kunne holde til, at man træder ud på afsatsen. Beregningen vil som regel være inkluderet i prisen.

Prisen for en spansk altan vil ofte ligge mellem 50.000-100.000 kr. Prisen for en almindelig altan vil starte på ca. 100.000 kr., så der er penge at spare.

Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på en spansk altan

100% uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud på spansk altan

Sådan får du den billigste pris på en spansk altan

Hvem elsker ikke et godt tilbud? Hvis du gerne vil få den bedste pris på din spanske altan, skal du indhente flere tilbud. Du kan spare op til 20-30 % ved ikke at gå med det første tilbud, du falder over, men indhente flere. Det skyldes, at prisen varierer, når der er tale om større indkøb såsom en altan. Som allerede nævnt er der flere faktorer, der vil spille ind på din specifikke pris. Ved at få flere tilbud kan du sammenligne priserne og finde den bedste.

Gør det nemt for dig selv og få 3 tilbud fra 3byggetilbud.dk. De formidler kontakten mellem dig som kunde og leverandører. Der er mange beslutninger at tage, når du skal have en altan. Derfor er det en god idé at få hjælp af en specialist gennem 3byggetilbud. De står for projektering, levering og hjælp med at godkende byggeplaner hos kommunen. Det gør det nemmere for dig, og du er sikret, at du får den hjælp, du skal have. Desuden kan du ofte få mængderabat, hvis det er en boligforening, der køber altaner til flere lejligheder.

3byggetilbud har siden 2000 formidlet mere end 400.000 opgaver. De scorer 4,5/5 stjerner på Trustpilot, hvilket tyder på stor kundetilfredshed. De har kontakter til altanfirmaer i hele Danmark, og alle bliver vurderet ud fra tidligere kunders oplevelser via et internt system. Derfor er du sikret høj kvalitet og den bedste hjælp til din opgave.

Spar penge på din altan og få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er en spansk altan, og hvad er fordelene?

En spansk altan er som sagt en lidt større udgave af den franske. En fransk altan har ikke nogen afsats, du kan gå ud på, hvorimod den spanske vil have en mindre afsats. Der er mange fordele ved en spansk altan, og nogle af dem er:

Hvilke muligheder og materialer findes der for en spansk altan?

Når du skal have en spansk altan, er der lidt forskellige materialer, du kan vælge mellem, når det gælder gelænderet, altandøren og repos. Du kan sætte dit eget præg på altanen. Dog vil altanerne ofte være færdigdesignede på forhånd.

Gelænderet og værn kan være udført i galvaniseret stål, glas, varmforzinket stål eller en kombination af træ og stål eller glas og stål. Det er altid en god idé at tale igennem med en fagmand om dine ønsker, og hvad der vil passe til boligen eller boligkomplekset.

Altandøren kan laves med drej eller kip, alt efter hvad du foretrækker. Med en drejefunktion kan du åbne døren helt og pudse vinduerne. Kip er en fordel, når du vil lufte lidt ud til daglig. Du kan også få begge dele. Det er også muligt med en indbygget friskluftventil, så du kan lufte ud, mens du er af sted.

Værnet skal opfylde nogle krav i forhold til lovgivningen og hvor brede mellemrummene må være. Ellers kan du vælge det materiale, du synes, der passer godt til udtrykket. Som sagt kan du altid kontakte en fagmand og tale om dine ønsker.

Hvilke regler gælder for spanske altaner?

Der kan være mange regler at sætte sig ind i, når du skal have en altan. Derfor er det en klar fordel at spørge en fagmand til råds og få et firma til at hjælpe dig gennem processen. De fleste altanfirmaer vil have en ingeniør og arkitekt tilknyttet, som kan søge om byggetilladelse hos kommunen på dine vegne.

1) Du skal søge byggetilladelse hos kommunen for at opsætte en altan.

2) Du skal kontakte ejer- og andelsforening, hvis du bor i lejlighed.

3) I bygningsreglementet er der krav om, at vinduer, altaner og lignende ikke må give indbliksgener for anden bebyggelse på grunden eller nabogrunde (BR15 kap. 2.3)

4) Der findes krav om udformning af rækværk og gelænder, som skal mindst være 1 meter høj.

Få 3 gratis tilbud på spanske altaner

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top