Hulmursisolering priser – hvad koster efterisolering af en hulmur?

– Se priser pr. m2, tips og hvordan du sikrer det bedste tilbud

Oplever du, at det trækker i dit hus og føles koldt indenfor på grund af dårlig isolering? Eller ønsker du måske at spare på din varmeregning ved at energioptimere huset? 

Så er du landet det rette sted. 

Her hjælper vi dig til alt, hvad du måtte ønske at vide om hulmursisolering, som er én form for isolering: hvornår og hvorfor du skal få lavet netop denne form for isolering, hvad det koster, og hvordan du får den bedste pris.

Hulmursisolering pris – hvad koster det?

Det er svært at fastsætte en pris, da det naturligvis kommer an på, hvilket slags hus du har, og hvor meget der skal hulmursisoleres. 

Nogle af disse faktorer spiller blandt andet ind på prisen:

En fast pris er derfor umulig at give, men som regel vil prisen ligge på mellem 200-500 kr. pr. m2 inkl. moms for hulmursisolering.

Det er vigtigt at huske på, at du vil spare penge på længere sigt, da man siger, at hulmursisolering kan reducere varmeregningen med op til 15-25 %. 

Desuden er det den billigste form for isolering, hvilket betyder, at tilbagebetalingstiden ofte kan være et sted mellem 3-5 år og nogle gange mindre end det. 

Det kan også være muligt at få mængderabat hos nogle isolatører, så du kan få en endnu mere fordelagtig pris.

Prisen på 125 mm isoleringsgranulat på 50 m2 hulmur kan være helt ned til 145 kr. pr. m2. – og endnu billigere med 70 mm. 

Det kommer dog fuldstændig an på, hvilket slags isoleringsgranulat du ønsker, da der er stor prisvariation. Man bruger blandt andet rockwool, papirisolering og flamingo. 

Hvor prisen for granulatet ligger mellem 100-250 kr. pr. m2, koster det omkring 125-300 kr. inkl. moms pr. m2 at få en isolatør til at udføre arbejdet.

Få 3 gratis tilbud på hulmursisolering
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud på
en hulmursisolering

100% uforpligtende!

Få tilskud til hulmursisolering

Du har mulighed for at få tilskud fra dit energiselskab. Måske har isolatøren allerede en aftale, og så sørger de for at udføre ansøgningen for dig.

Sådan får du det bedste tilbud på hulmursisolering

Når du skal have den bedste pris på en hulmursisolering, er det klart det mest fordelagtige at få flere tilbud. Da prisen varierer så meget, kan dette gøre en stor forskel. Det kan være et stort arbejde selv at indhente disse priser. 

For at gøre det lettere for dig selv, kan du få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.dk. Her slipper du for at gøre arbejdet selv, og du kan vælge mellem de 3 tilbud, du får.

3byggetilbud bruger udelukkende nogle af Danmarks bedste håndværkere, hvorfor du er sikret et godt resultat. De bruger håndværkere, som får gode anmeldelser af tidligere kunder. 

Når du skal indsende din opgave til 3byggetilbud, er det en god idé at få så mange detaljer med som muligt.

1) Hvor mange m2 ydermur er der tale om
2) Hvilken slags isolering ønsker du
3) Hvor mange cm er ydermuren
4) Hvor mange mm isolering ønsker du

På den måde bliver tilbuddene mere præcise. Du bliver ringet op med 3 tilbud, når du har indsendt din opgave.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er en hulmursisolering?

Ved hulmursisolering arbejder man i det hulrum, som eksisterer mellem væggens yderside og inderside, hvor man indblæser isoleringen. De fleste huse fra 1900 og frem har ydervægge med hulmur. 

Hulmuren er en facademur og en bagmur, som har et hulrum mellem sig. Frem til omkring 1970 opførte man disse uden isolering.

En stor fordel ved denne metode er, at det ikke ændrer på udseendet på huset hverken indvendigt eller udvendigt. 

Ikke alle huse har mulighed for denne form for isolering, hvorfor man først skal sikre sig, at man har hulmure. Du kan altid kontakte en fagmand for at få tjekket efter.

Hvis huset har uisolerede hulmure, er det helt oplagt. Metoden er forholdsvis billig og meget nem at udføre.

På en lidt forsimplet måde kan man sige, at processen foregår således:

1) Isolatøren borer huller i udvalgte fuger på ydermuren
2) Isoleringsgranulatet blæses ind i hulmuren
3) Hullerne fyldes ud igen

Du kan se helt præcist, hvordan hulmursisolering foregår i videoen her:

Som det ses på videoen, er det et meget simpelt indgreb, der kan tage 1-2 arbejdsdage, alt efter hvor stort et areal, der er tale om, og hvilket materiale der vælges.

Du kan overveje om husets i samme ombæring trænger til en facaderenovering. De spor, som hulmursisoleringen giver, kan nemlig nemt fjernes af muren, når der skal omfuges og evt. pudses op. 

Hvorfor skal jeg hulmursisolere?

Der er mange gode grunde, og nogle af dem kommer her:

Et andet spørgsmål kan lyde: Hvorfor er der behov for hulmursisolering? I huse, bygget før 80’erne, byggede man ofte med et hulrum mellem yder- og indermuren, som ikke altid blev isoleret. Dette giver kuldebroer og varmetab. 

Det kan også være tilfældet for huse bygget i 80’erne og 90’erne, da man brugte færre millimeter isolering, end man gør i dag, og de materialer, man bruger i dag, isolerer bedre.

Har jeg en hulmur, og kan den efterisoleres?

Når du vil finde ud af, om du har hulmure, kan du tjekke tegningerne af dit hus. Hvis der er en hulmur, kan du tjekke, om den har brug for isolering. 

Måske er den ikke blevet isoleret, eller måske er den, men det gamle materiale er blevet ”dårligt” i mellemtiden. Det anbefales at få en professionel isolatør til at hjælpe dig med dette.

Nogle generelle regler gælder, at:

Typer af isoleringsmateriale til hulmuren

Der findes som sagt forskellige slags isoleringsgranulat, og de mest populære er:

Stenuld (bedre kendt som Rockwool) fungerer godt som materiale til isolering, da det har gode isolerende egenskaber, bliver ikke påvirket af vand, og det kan ikke brænde. 

Desuden er det et meget traditionelt materiale, hvilket vil sige, at man har godt kendskab til det og har god erfaring med det.

Glasuld har ca. samme egenskaber som stenuldens.

EPS (bedre kendt som flamingo) opsuger ikke fugt og har naturligvis også gode isolerende egenskaber. Det er brandfarligt og vil udvikle giftig røg, hvorfor man pakker det ind i et ikke-brændbart materiale.

Ingen af disse former for isolering er bæredygtige, hvorfor man er begyndt at lave alternative isoleringsmaterialer såsom papirisolering.

Dette er nok den mest brugte alternative form. Papiret bliver lavet, så det ikke er brandfarligt. Derudover er det den mest miljøvenlige form, da produktionen er miljøvenlig, fordi der anvendes genbrugspapir, og det er biologisk nedbrydeligt.

Få 3 gratis tilbud på hulmursisolering

Hvor lang tid holder en isolering af hulmuren?

Hulmursisolering vil falde sammen med årene og miste sin evne til at isolere. På 30 år vil dens evne være halveret. Hvis du har et ældre hus med hulmursisolering, kan det godt betale sig at efterisolere. Hvis der allerede findes gammel isolering såsom leca, bliver det suget ud først.

Man siger for eksempel, at Rockwool kan holde som minimum 15 år.

Kan jeg gøre det selv?

Dette kan ikke anbefales, nej. Besparelsen er meget lille ved, at du selv gør det, og du kan meget nemt komme til at lave graverende fejl. Disse fejl vil ikke kunne blive dækket af en forsikring.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top