Sandblæsning af hus og facade

– Se regler, tips og hvordan du sikrer den billigste pris

Årene vil sætte sig i facaden på dit hus. Med tiden vil det blive præget af alger, snavs eller mos. Der kan også forekomme revner i fugerne, og pudslaget kan gå løs og forårsage frostsprængninger, som forværrer indeklimaet i dit hus. 

Dette gør, at huset får et ærgerligt udseende og indtryk. Det vil falde i ejendomsvurderingen, og det kan i sidste ende netop også tilføre skader på dit hus både indenfor og udenfor.

Det kan derfor være en god idé med en sandblæsning af huset, som vil give facaden en frisk start. På den måde fjernes alt skidt og gammelt puds. Det er en murer, der vil udføre dette arbejde, som kræver meget grundig kendskab til de forskellige typer af murværk. Derefter kan man reparere sætningsskader og andre skader, fuge murværket og eventuelt give det et nyt lag puds.

En sandblæsning er altså det første skridt til en facaderenovering. Det vil i hvert fald give det bedste resultat. Sandblæsningen er effektiv, men skånsom, når den udføres korrekt.

Pris – hvad koster sandblæsning af hus?

Der er flere faktorer, der spiller ind, når en murer skal udregne en pris for sandblæsning. Det kommer an på belægningen, på arealet og på facadens tilstand. Derudover vil en murer også gerne vide, hvorvidt arbejdet kræver stillads, tildækning af vinduer og døre, bortkørsel af affald og at skylle facaden med vand efterfølgende. Dette kan du overveje, inden du henvender dig til en murer om hjælp.

Generelt kan prisen på sandblæsning variere fra 30-100 kr. pr. m2.

For en mere præcis pris kan det anbefales at bruge en beregner eller henvende dig til en murer. En oplagt måde at gøre det på er ved at indhente flere tilbud, hvor du så kan sammenligne prisen. 

Hos 3byggetilbud kan du udfylde en formular om din henvendelse, og derefter vil du få tre forskellige tilbud på sandblæsning til netop din facade. Det er helt gratis, og du kan afslå alle eller tage imod et af tilbuddene. Du vil få et godt tilbud med konkurrencedygtige priser.

Få 3 gratis tilbud på sandblæsning
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på sandblæsning

100% uforpligtende!

Sådan får du den bedste og billigste pris på sandblæsning

Hvad er egentlig fordelen ved at få flere tilbud? 

Hos 3byggetilbud får du konkurrencedygtige priser, fordi du netop får tre priser, du kan sammenligne mellem. Derudover bliver der brugt nogle af de dygtigste håndværkere i landet, som anbefales ud fra tidligere kunders anmeldelser. Du kan finde murere med speciale i sandblæsning, og disse vil kunne hjælpe dig til at få det flotteste og bedste resultat.

Håndværkerne er lokale, så du undgår at betale for transportudgifter. Det bedste ved det hele er, at det er gratis at få tilbuddene, og du kan altid afslå, hvis du fortryder.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvad er sandblæsning?

Sandblæsning bruges i mange forskellige brancher og ikke kun af husfacader. Dog er det denne form for sandblæsning, vi bearbejder her. 

Sandblæsning er fundamentet for at få udført en facaderenovering. Det giver det bedste resultat og er med til at fjerne snavs, puds og andet. 

Det forskønner huset, men det sørger også for, at husets stand forbedres, samt det giver mulighed for en yderligere renovering.

Sådan foregår en sandblæsning af husets facade

Processen foregår på denne måde:

1) Der blæses finkornet sand på muren med højtryk. Det vil fjerne skidt, gammelt puds, rester af gammel maling og lignende. Det vil også fjerne det øverste lag af mørtel i fugerne.

2) Nu er murværket ”nøgent”. Det skal dermed repareres og behandles af mureren. Dette sker ved, at mureren finder skader på murværket og andre mangler. Sætningsrevnerne skal udbedres og forebygges.

3) Nu kan murværket få en omfugning, så facaden vil blive så god som ny. Det indebærer for eksempel at fylde fugerne op på ny.

4) Facaden kan også blive pudset op, hvilket der findes forskellige metoder til: for eksempel pudsning, vandskuring eller filtsning.

5) Til slut kommer oprydningsarbejdet og bortkørsel af affald.

Forskellige typer af sandblæsning

Sandblæsning kan se lidt forskelligt ud, alt efter hvilket murværk der er tale om. 

Der findes disse forskellige former for sandblæsning:

Den mest udbredte metode er vådsandblæsning. Dette skyldes, at tørsandblæsning kræver afskærmning, hvis du bor i byen, og vådsandblæsning støver mindre. 

Dette kræver dog også, at facaden bliver højtryksspulet med vand efterfølgende.

Sandblæsning skal meldes til kommune og naboer

Sandblæsning skal meldes til kommunen eller miljøcenteret samt naboer, før du går i gang. Dette er nødvendigt, da der kan være sundhedsfarlige bestanddele i støvet. 

Hvis du for eksempel skal sandblæse med natursand, der indeholder kvarts, må du faktisk droppe dette, da kvarts er særlig farligt og kræftfremkaldende. Ellers må du gerne få foretaget en sandblæsning, men du skal være opmærksom på, inden for hvilke rammer du må få den lavet.

Derfor er det vigtigt, at du orienterer dig med Arbejdstilsynets regler, som du kan læse mere om her.

Gør det selv eller få en professionel til at hjælpe?

I dette afsnit hjælper vi dig til at finde frem til, hvorvidt du skal vælge at få hjælp til en sandblæsning, eller om du skal gøre det selv.

Det er muligt at give sig i kast med at udføre det selv. På den måde vil du spare penge, men det vil være en fordel, måske næsten nødvendigt, hvis du har prøvet det før eller kan rådføre dig med bekendte, som har erfaringen. Hvis sandblæsningen ikke bliver udført korrekt, er det fuldstændig ligegyldigt, og dit arbejde vil være spildt.

Du kan leje en sandblæser, som vil hjælpe dig til at udføre arbejdet. Det er dog vigtigt, at du inden sætter dig godt ind i, hvilken teknik der skal bruges på lige præcis dit hus. Hvis sandet er for groft, kan det beskadige din facade i stedet for. Omvendt hvis sandet er for fint, vil det i stedet for ingen forskel gøre. Dette kommer også an på trykket fra blæseren.

Når der skal sandblæses, er det også vigtigt, at du er meget omhyggelig med at dække vinduer og døre godt til. Sandet kan nemt trænge igennem, hvis dette ikke er gjort ordentligt, og det kan forårsage skade på glas, træværk, fuger eller lignende. Det er ikke kun støv, der bliver blæst af, men også skidt, pudsrester og lignende.

Det er vigtigt at læse dette igennem, da du hurtigt kan spilde en masse tid og penge på at gøre det selv. Der er mange ting at overveje inden og forbehold at gøre sig. Du kan spare penge, men uanset skal du investere i noget dyrt udstyr. Du behøver ikke nødvendigvis at købe det, du kan vælge at kan leje det i stedet for.

Du skal bl.a. bruge følgende udstyr og materialer:

  • Kompressor: Denne kompressor skal være meget solid, fordi den skal nå op på 8-10 bar, hvilket der skal til for en sandblæsning. En kompressor med denne kapacitet kan koste mellem 4.000-6.000 kr.
  • Materialer såsom sand, glasperler, jerngrit eller lignende.
  • Sikkerhedsudstyr: Særligt støvafvisende beskyttelsestøj og luftforsynet åndedrætsværn.

Når arbejdet er blevet udført, skal der ryddes op. Du må skovle det afblæste puds, sand og skidt sammen og køre det væk. Sandblæsningssandet skal bortskaffes. Hvis det er produceret af naturlige og miljøvenlige materialer, kan det genbruges. Da kan du levere det tilbage til producenten. Faktisk kan sandblæsningssand genbruges mellem 20 og 200 gange.

Det er ret vigtigt at kende en del detaljer om dit hus, facaden, materiale osv. Sandblæsning kan gå grueligt galt, hvid du ikke har ordentligt styr på det. Derfor er det klart at anbefale at få hjælp af en professionel. 

En murer vil kunne rådgive dig til, hvilken slags sandblæsning du skal have udført, og mureren vil udføre sandblæsningen til perfektion. Du slipper for det besværlige og tidskrævende arbejde. Du skal alligevel også have fat i noget dyrt udstyr, når du skal udføre en sandblæsning, så det kan være en fordel at investere i en murer til at udføre arbejdet.

I samme ombæring kan du overveje, om du skal have foretaget en facaderenovering. Du kan spare penge på at få det gjort i samme omgang.

Få 3 gratis sandblæsningstilbud

Konklusion

Det kan være en rigtig god idé at få udført en sandblæsning, da det ikke blot vil opfriske udseendet på din bolig, men vil forlænge boligens levetid og forebygge eller reparere eventuelle skader. 

Derudover er det bedst at få arbejdet udført af en murer, som har den faglige specialviden til at hjælpe med, hvilken slags sandblæsning, der skal udføres. Du vil helt sikkert være glad for resultatet, og du vil spare en masse tid. 

Når du skal have hjælp af en professionel, er det en god idé at indhente flere forskellige tilbud, så du har noget at sammenligne med, da priserne kan variere en del. Du kan indhente dem selv, eller vælge en tjeneste såsom 3byggetilbud, der indhenter 3 forskellige tilbud for dig. 

Slutteligt skal du altid huske at læse Arbejdstilsynets regler for sandblæsning.

Held og lykke med dit projekt, og vi håber, at du fik svar på alle dine spørgsmål om sandblæsning i artiklen.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top
3b_logo

Spar tid og penge

- Find den rette håndværker til dit projekt

Nemt, gratis og uforpligtende

+600.000 formidlede opgaver

Håndværkere i hele landet

Du får 3 tilbud retur fra godkendte firmaer, som alle er i konkurrence om at give dig det bedste tilbud.