Hvad koster en garage?

– Alt der er værd at vide inden bygning af ny garage.

Står du med tankerne om at bygge en garage? Det allerbedste for din bil er, at den kan være parkeret under et dække, så den kan være så meget som muligt i tørvejr. Det gør, at bilen ikke ruster så nemt. 

Der er mange spørgsmål i forbindelse med at skulle bygge en garage. Du kan læse videre og finde svar på nogle af dem her.

Garage eller carport – hvad skal du vælge?

Mange tror, at en garage og en carport er det samme. Det er det ikke, men de har samme funktion – at holde bilen tør. Hvad er forskellen, spørger du så måske?

En garage er bygget på et grundstykke. Det vil sige, at garagen oftest er bygget sammen med huset. Den behøver ikke hænge sammen med huset, men den er bygget samtidigt med huset. Mange huse har garager allerede, og det er oftere nybyggede huse, som ikke har en garage. Garagen er derudover oftest bygget i mursten og isoleret på de tre sider. Den sidste side er en port, som kan lukke garagen, når bilen er kommet ind. Taget er som regel bygget i samme stil som huset, dette er mest tegl eller tagplader.

En carport derimod er ikke bygget på et grundstykke og er oftest kommet til, efter huset er bygget. Carporten består af et tag og en række stolper til at holde taget oppe. Hvis der er sider i carporten, er de ofte af træ. Fordelen ved en carport er, at der kan være bedre luft, hvormed bilen vil tørre hurtigere.

Fordelen ved en garage er derimod, at der er flere muligheder. Det passer også bedre til en flot villa eller et parcelhus med en garage end den lidt billigere løsning med en carport. Garage kan både være flot og er også meget holdbar, særligt hvis du vælger at bygge i mursten.

Den væsentligste faktor, når man skal bygge en garage i stedet for en carport, er, at du skal have en byggetilladelse. Dette kan synes at være mere kompliceret, men til gengæld får du opført et flot og holdbart stykke arbejde, som kan klare vind og alt slags vejr.

Få 3 gratis tilbud på en ny garage
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud
på din nye garage

100% uforpligtende!

Hvilke typer af garage kan du vælge?

Der er mange muligheder, når du skal bygge en garage. Den mest brugte og kendte er nok at opføre garagen i mursten. Det er dog også muligt at bygge en garage i træ. Derudover kan det også være en enkelt garage eller en dobbelt garage. 

Har I to biler i familien? Måske skal begge voksne køre på arbejde, eller måske bruger et af børnene bil? Så kan det være en fordel med en dobbeltgarage, som kan indeholde to biler. Det kan også være, hvis du gerne vil have et sted at opbevare cykler og havegrej.

Hvis du for eksempel ønsker at opbevare brænde tørt, er en garage også oplagt. Med et hobbyrum eller et værksted er en muret garage også nødvendig. Læs mere i følgende afsnit om de forskellige slags garager.

Muret garage

Som nævnt tidligere er garagen bygget af mursten den mest almindelige. Det er vigtigt, at sikre sig at alting er på plads, inden byggeriet starter. Derfor er det rigtig godt at få professionel hjælp af en murer. Der er regler, der skal overholdes, og byggeriet skal planlægges ned i detaljer.

Når man skal bygge en garage, skal man have taget en prøve af jordbunden. Derefter skal fundamentet udgraves og støbes i beton. Væggene skal mures, og en port skal monteres. Vinduer og eventuelle andre døre skal laves, og til sidst kommer taglægningen. En muret garage er et solidt fundament og vil holde mange år frem.

muret garage

Trægarage

En garage i træ er ikke helt så almindelig, men en meget smuk konstruktion. Det ser næsten ud som et sommerhus til bilen. Hvis du vil eksperimentere med en trægarage, skal du også overveje, om den skal være enkelt eller dobbelt. 

Som dobbelt kan du have plads til brænde og haveudstyr. Eller måske har du to biler, du skal have plads til. Trægarager er utroligt flotte og passer godt til sommerhuse eller andre huse i nyere bebyggelse.

traegarage - garage i trae

Enkelt eller dobbelt garage?

Det er værd at overveje, om du skal have enkelt eller dobbelt garage. Hvad er fordele og ulemper ved de to? 

En enkelt garage er selvfølgelig billigere, og det kan være alt, du har plads til. Fordelen ved en dobbelt garage er, at du har plads til andre ting, som kan være ærgerlige at skulle have stående indenfor eller bygge et skur til. Det er også bedre for cykler at stå indenfor, og dette kan der være plads til i en dobbelt garage. 

Mange er også glade for et hobbyrum eller et værksted i garagen. Når du først er i gang, er det værd at tænke dette med i dine overvejelser.

muret dobbelt garage

Hvad koster en garage?

Når prisen på en garage skal beregnes, er der forskellige faktorer, der spiller ind. Det er blandt andet, om garagen er en tilbygning eller er fritstående. Det har også betydning, om det er en trægarage eller en muret garage. 

Derudover har antal m2 selvfølgelig en betydning. En enkelt garage, som kun skal kunne huse en bil, er ofte mellem 30 og 40 m2. Hvis du gerne vil have lidt ekstra plads til andre ting, er garagen ofte 50m2. Dette er en meget almindelig størrelse. En dobbelt garage er 50m2 og større end det.

Prisen ligger ofte på 5-6.000 kr. pr. m2 og derover.

Det bliver billigere, hvis du laver lidt af arbejdet selv. Det er altid godt at få nogle forskellige tilbud, så du ikke går med det første, du får. 

Du kan se mere her for tilbud på garage.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl ogmangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Garage priseksempler

Garage på 50 m2

Din garage skal være 50m2. Den står fritstående fra hovedbygningen, hvilket betyder, at det ikke er en tilbygning. Derudover skal det være en muret garage. Prisen bliver ca. 8.400 pr. m2. inkl. moms, hvilket giver en samlet pris på 420.000 kr.

Hvis det er en trægarage i stedet for, bliver prisen derimod 6.800 kr. pr. m2. og 340.000 kr. samlet. Det er derfor billigere at opføre en garage i træ.

Garage på 25 m2

Samme priseksempel gælder en muret garage på 25 m2. Prisen pr. m2. er ca. 8400, og den samlede pris bliver derfor 210.000.

Det er dermed værd at overveje, om du kan nøjes med en mindre garage, hvis du gerne vil spare penge.

Muret dobbelt garage pris

En dobbelt garage er naturligvis dyrere. Den kan være fra 50 m2 og op efter. 50m2 er dog ret knebent, og det vil derfor være bedre at lave den større end det. 
Du skal også gerne have plads til at komme ud af bilen, og det skal være nemt at køre ind og ud. Derudover er det også rart at have plads til andre ting.

En muret dobbelt garage ligger på ca. 400.000 kr. og opefter. Dette kommer an på størrelsen af garagen.

Hvad bør du overveje inden du får bygget en ny garage?

Når du skal have bygget en ny garage, er der nogle ting, du skal tage i betragtning. Du kan ikke bare opføre nye bygninger, medmindre du har fået tilladelse til det. Dette kommer igen an på størrelsen. 

Hvis garagen er fritstående og mellem 35 – 50 m2, behøver du ikke søge om byggetilladelse, men du skal anmelde det til din kommune. Det er det samlede areal, der må være 50 m2. Hvis du bor i rækkehus, skal du anmelde et byggeri på over 20 m2. Det er vigtigt at undersøge og forholde dig til lovgivningen på området, inden du bygger. 

Normalvis skal der mindst være 2,5 m fra garagen til din nabo. Der må ikke være døre eller vinduer vendt mod naboen. Taget må ikke være højere end 2,5 meter. Der kan være undtagelser, så det er vigtigt, at du tjekker op på det inden. Dette kan også variere fra kommune til kommune, så tjek med din egen kommune og vær sikker på, at du gør det rigtigt, så ingenting skal rives ned senere. Du kan læse mere reglerne i byggereglementet for sekundær bebyggelse her

Du må også overveje, om du skal have professionel hjælp til arbejdet, eller om du vil gøre noget af det selv.

Byg selv eller få en håndværker til at hjælpe?

Det er vigtigt at sætte dig godt ind i tingene, inden du begynder at bygge selv. Måske kender du en, du kan få hjælp fra i forhold til at gennemgå processen. Hvis du ikke har prøvet det før, skal du sætte god tid af til det. 

Det er muligt at finde forskellige pakkeløsninger hos byggemarkeder, både online og fysisk. Her vil der være en vejledning, som du skal følge. De færdige pakkeløsninger er oftest trægarager, garager som et telt eller simple carporte. Disse er nemmere at opføre, og du kan nemmere gøre det selv. Du kan klikke her for at se eksempler på færdige pakkeløsninger.

Det er dog stadig meget svært at bygge selv, og derfor kan det være rigtig rart med hjælp fra en håndværker. Særligt også hvis du ønsker en holdbar garage opført i mursten. Priserne nævnt tidligere er priser, der gælder hele opførelsen. Med en håndværkers hjælp er du sikker på, at alting går for sig, som det skal, og at arbejdet bliver gjort ordentligt. Dette er vigtigt, når det gælder en langtidsholdbar løsning.

Sådan får du det bedste tilbud på en ny garage fra håndværkere

Det er en god ide at indhente flere forskellige tilbud, så du kan forholde dig til en gennemsnitlig pris. Som du kunne se på priseksemplerne ovenover, kommer det meget an på, hvilken slags garage du ønsker, hvor stor den skal være, og hvilket materiale den skal opføres i. 

Det kan dog godt være svært at få fat i en håndværker, som har tiden til at bygge en garage. Det kan også tage lang tid at ringe og skrive til forskellige. Derfor kan det være nemt at bede om 3 forskellige tilbud på samme tid, hvilket du kan gøre ved at klikke her

På den måde skal du ikke søge en masse selv, og du sparer noget tid. Der kan du få tilbud på håndværkere tæt på dig, og du er sikret kvalitet.

Om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top