Bordopvaskemaskine tilslutning

Er du træt af at tage opvasken i hånden, men uden at have plads til en opvaskemaskine? Så kan bordopvaskemaskinen være den oplagte løsning.

En bordopvaskemaskine er perfekt til den mindre husstand eller hvis du bor alene. Sådan en opvaskemaskine er nemlig mindre end den almindelige af slagsen, og selvsagt er der derfor ikke lige så meget plads til opvask i den. 

Til gengæld betyder den mindre størrelse, at du selv med lidt plads kan anskaffe dig en opvasker. En bordopvaskemaskine kan enten placeres på bordet eller indbygges i et skab.

Men før du kommer så langt, så skal bordopvaskemaskinen jo tilsluttes til vandet. Derfor kommer vi her ind på, hvad man bør være opmærksom på, når man tilslutter en bordopvaskemaskine.

Typer af tilslutninger

En bordopvaskemaskine kan tilsluttes på to måder. Enten kan den kobles direkte til vandhanen, eller den kan kobles på dit vandsystem, sådan som man gør med en almindelig opvasker.

Bordopvaskemaskine tilslutning

Tilslutning direkte til vandhanen

Den nemmeste løsning er at tilslutte opvaskeren direkte til vandhanen. Det betyder dog også, at du ikke kan bruge vandhanen, mens den kører.

Vil du tilslutte bordopvaskeren direkte til vandhanen, skal man bruge en dobbelt vandkobling. Denne er en form for adapter, som har tilløb og afløb i samme enhed, således at både opvaskerens vandafløb og vandtilførsel kan tilsluttes denne adapter. 

Derudover er vandkoblingen også nem at klikke af eller på hanen, så du altså kun tilslutter bordopvaskeren til vandhanen, når du bruger den.

Har man ikke monteret tilslutningen korrekt, kan man risikere at der løber vand ud på bordet og gulvet – det er også en ulempe ved denne form for tilslutning.

Tilslutning til vandsystemet

Hvis du gerne vil kunne bruge din vandhane hele tiden, er en alternativ tilslutning af bordopvaskeren, at den tilsluttes til vandsystemet under vasken – ligesom man gør med almindelige opvaskemaskiner.

Vil du have din bordopvasker tilsluttet på denne måde, så kobles vandtilslutning og vandafløb til hver for sig. Vandafløbet er uden problemer at tilslutte, mens selve vandtilslutningen vil kræve, at der installeres et t-stykke på vandsystemet. Særligt hvis der ikke før har været installeret opvaskemaskine.

Ifølge loven betyder det, at der er brug for en autoriseret VVS’er til at klare installationen. Tilføjelse af et t-stykke og lignende installationer på vandsystemet, må man nemlig ikke udføre uden autorisation.

Få 3 gratis tilbud på tilslutning af bordopvasker
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud på
bordopvasker tilslutning

100% uforpligtende!

Kan man selv tilslutte en bordopvaskemaskine?

Ja, som udgangspunkt kan man godt selv tilslutte en bordopvaskemaskine, men det kommer an på, hvilken form for tilslutning du ønsker og hvordan dit vandsystem er installeret. 

Vil du selv tilslutte opvaskeren, skal strømstikket kunne sættes i en almindelig stikkontakt og der skal være en stophane på dit vandsystem. Denne stophane gør det muligt at lukke for vandet, mens du udfører tilslutningen.

Hvis du vælger at tilslutte opvaskeren via den almindelige vandhane, kan du godt selv stå for tilslutningen. Men det kræver, at du indkøber en vandkobling, som du kan finde her. Muligvis er der også brug for endnu en adapter, hvis ikke vandkoblingen passer på hanen.

Regler for tilslutning af bordopvaskemaskine

Lige så snart du har at gøre med en ny vandinstallation, så kræver det en VVS’er. Hvis du allerede har haft en opvaskemaskine installeret, så har du sandsynligvis de fornødne installationer til selv at kunne tilslutte bordopvaskemaskinen til vandsystemet. 

Men er du ude i at købe en bordopvaskemaskine, er det ofte fordi der netop ikke har været plads til en almindelig opvaskemaskine, og så kan du risikere at der mangler nogle VVS-installationer.

Fx hvis der skal installeres et t-stykke eller en stophane, så er det nødvendigt at du får en VVS’er ud og tilslutter opvaskemaskinen for dig. Så hvis det er første gang en opvaskemaskine skal tilsluttes, kan du godt regne med at have brug for en VVS’er. 

Skal der ændres på eksisterende el-installationer i forbindelse med arbejdet, så skal det selvfølgelig også udføres af en autoriseret elektriker.

Gør du brug af en VVS’er vil du også være helt sikker på, at opvaskeren bliver tilsluttet korrekt og virker som den skal. I forhold til andre installationer i hjemmet, er det nemlig en lidt mere besværlig proces, når man har at gøre med vand og afløb. Fx er komfurer og ovne noget nemmere at have med at gøre selv.

Til dig, der bor i lejlighed, er det også vigtigt at sørge for, at du overholder boligforeningens regler, når du tilslutter en bordopvaskemaskine. Det er en helt normal regel, at arbejdet skal udføres forsvarligt. 

Få hjælp til bordopvaskemaskine tilslutning af VVS’er

Hvad enten du mangler en vandinstallation, før bordopvaskeren kan tilsluttes, eller du ikke føler du har hænderne skruet rigtigt på til gør-det-selv-arbejde, så er det en rigtig god løsning af få en VVS’er til at kigge på din bordopvasker tilslutning.

I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du på blot 5 min. få indhentet 3 gratis tilbud til at få løst opgaven af en VVS’er med autorisation. På den måde slipper du for besværet med selv at finde dygtige håndværkere til fair priser, og sparer dermed både tid og penge. 

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl ogmangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top