Vedligeholdelsesplan – Se priser og ekspertråd for ejerforeninger og private husejere

En vedligeholdelsesplan er et ideelt overblik over boligens stand. Men det er også en plan for, hvilket vedligeholdelsesarbejde der skal udføres inden for de næste 5-10 år og et skøn over udgifterne dertil.

Det hjælper dig til at undgå akutte reparationer, og du får mulighed for at planlægge og budgettere i god tid. Dermed sikrer du en mere jævn økonomi.

En vedligeholdelsesplan kan være for boligejeren eller boligforeningen.

Få svar på alle dine spørgsmål om vedligeholdelsesplaner her.

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan er en plan for større vedligeholdelsesarbejde, som skal udføres i en ejendom inden for de næste 5-10 år.

Planen giver et overblik over jeres ejendom, som I kan budgettere efter.

vedligeholdelsesplan pris
Få 3 tilbud på vedligeholdelsesplan
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud på vedligeholdelsesplan

100% uforpligtende!

Pris på en vedligeholdelsesplan – hvad koster det?

Prisen på en vedligeholdelsesplan er individuel. Men vi giver dig her to eksempler på en potentiel pris både for ejerforeninger og private husejere:

1) Priseksempel for en boligforening

Når I som boligforening skal have en vedligeholdelsesplan, er prisen ca.:

- 11-13.000 kr. for 1 opgang
-13-15.000 kr. for 2 opgange
-17-19.000 kr. for 3-4 opgange

Priserne er inkl. moms og en budgetplan.

2) Priseksempel for en vedligeholdelsesplan til et enfamiliehus

Ofte vil en vedligeholdelsesplan i pris ligge på omkring 7.000-12.000 kr. Hvis du får en mundtlig plan, dvs. uden en rapport, ligger prisen nærmere på 4.000 kr.

Pris og kvalitet kan hænge sammen

Når du eller I skal have udarbejdet en vedligeholdelsesplan, er det vigtigt at have fat i en byggesagkyndig, et rådgivende ingeniørfirma eller et firma, som er specialiseret i vedligeholdelsesplaner.

Inden du kontakter vedkommende, er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser.

Den billigste pris er ikke altid det bedste valg. Det kan være fristende at vælge den billigste pris. Men med en billigere pris kan man risikere, at vedligeholdelsesplanen ikke er særlig udførlig.

Der findes nemlig ingen regler for, hvad planen skal indeholde, eller hvor lang den skal være.

Bed derfor altid om at få udleveret en prøve på en vedligeholdelsesplan, som firmaet/rådgiveren har lavet til et byggeri, der kan minde om jeres. På den måde kender I til omfanget og detaljerigdommen, i den rapport I vil modtage.

Fordi konkurrencen er hård, vil nogle udbydere have en lavere pris på vedligeholdelsesplanen, men med håbet om at de skal udføre renoveringsopgaver for jer i fremtiden.

Det kan betyde, at de opgaver, som firmaet er bedst til, vil blive prioriteret mest i planen.

Meld derfor gerne ud til firmaet, at I ikke kan garantere, at de skal udføre renoveringsopgaver. Dermed kan prisen og planen blive mere korrekt.

Indhent 3 tilbud på en vedligeholdelsesplan

Når du skal sikre en god pris, men også høj kvalitet, er det bedst at få mindst tre tilbud på opgaven.

Hvis du selv indhenter tilbuddene, skal du gøre det klart for firmaerne, at du ikke kan garantere, at du vælger dem. Det vil gøre prisen mere realistisk.

En nemmere måde for dig at indhente tilbud på er at benytte 3byggetilbud. De har et netværk af firmaer udover Danmark, som kan udføre opgaven. De vil finde tre i nærheden af dig, der vil kunne lave en vedligeholdelsesplan.

En af fordelene ved 3byggetilbud er, at du sparer tid. Du skal ikke selv researche internettet tyndt, og du bliver kontaktet af firmaerne, som kan udføre opgaven nu. 3byggetilbud sikrer, at det er udbydere, som har et højt kvalitetsstempel.

Tilbuddene er uforpligtende. Det betyder, at du ikke behøver at tage imod dem. Det er en gratis service, som gør det nemt for dig.

Klik her for at få 3 gratis tilbud

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvem har brug for en vedligeholdelsesplan?

Ejerforeninger eller ejere af større bygninger får oftest udarbejdet en vedligeholdelsesplan. Det kan dog være en fordel for alle boligejere. 

Det er primært boligforeninger (både andels- og ejerforeninger), som får udarbejdet en vedligeholdelsesplan. Planen bliver brugt til at sikre bygningens tilstand og sikre en god økonomi i foreningen. 

Det kan nemlig sagtens betale sig at planlægge nødvendige vedligeholdelsesopgaver, som ligger 5-10 år ud i fremtiden, fordi man nemmere kan få økonomien til at hænge sammen omkring opgaverne.

Ifølge en undersøgelse Bolius har foretaget, har blot 7 % af boligejere får lavet en vedligeholdelsesplan. Hvis du bor i et hus med gavltrekanter, vinduer, udhæng og facadeparti i træ, kan det give god mening med en vedligeholdelsesplan.

Det kan derfor give mening, alt efter hvilket hus du bor i. Hvis dit hus er meget gammelt og ikke er blevet vedligeholdt, kan det også være en god idé. 

Hvis du bor i et almindeligt hus med blankt murværk, kræver det ikke meget vedligeholdelse, og en vedligeholdelsesplan kan være overflødig. 7 % er dog meget få, til trods for at flere eksperter opfordrer til det, da du kan spare penge i sidste ende.

Måske er du typen, der gerne vil være på forkant. Med en vedligeholdelsesplan får du tryghed og overblik. Omkostninger vil blive udarbejdet af en byggerådgiver, og et bud på projekter de kommende 10 år, som du kan budgettere med.

Mange får selv en fornemmelse af, hvad der skal vedligeholdes og behøver dermed ikke en plan.

Få 3 tilbud på vedligeholdelsesplan

Er en vedligeholdelsesplan lovpligtig?

Ja, efter lovændringen i 2015 er planerne blevet obligatoriske i større udlejningsejendomme.

Det gælder private udlejningsejendomme, der pr. 1. januar 1995 havde mere end 6 beboelseslejligheder og som ligger i kommuner, hvor reglerne i boligreguleringslovens kapitel II-IV finder anvendelse.

Denne plan skal opdateres hvert år inden d. 1. juli. I den nye lejelov er der krav om, at udlejningsejendomme skal have en 10-årig vedligeholdelsesplan.

Det er også et krav, at der på generalforsamlinger i andels- og ejerforeninger kan dokumenteres en plan og budget for kommende vedligeholdelsesarbejde. Der er dog ikke noget krav til dokumentationen.

Husk også en driftsplan for boligforeniger

Boligforeninger skal foretage en større revision af vedligeholdelsesplanen hvert femte år. Det kan være en god idé at få udarbejdet en driftsplan i forbindelse med vedligeholdelsesplanen.

Driftsplanen vil give et overblik over, hvor ofte de enkelte bygninger skal inspiceres. Det vil afhænge af, hvor udsatte de enkelte bygningsdele er.

Med en driftsplan bliver det nemmere for bestyrelsen i foreningen at afsætte budget til løbende vedligeholdelse og reparationer. På sigt kan man spare en del ved løbende at reparere.

Eksempel på en vedligeholdelsesplan – hvad skal den indeholde?

En vedligeholdelsesplan vil blive udarbejdet af en byggesagkyndig eller et rådgivende firma. En byggesagkyndig vil besøge jer og gennemgå alle de bygninger, som skal omfattes af vedligeholdelsesplanen.

Du eller I får en oversigt over de enkelte bygningers tilstand. Heraf vil firmaet lave en vedligeholdelsesplan for hver bygningsdel. Det kan være en plan 5-10 år ud i fremtiden.

Du kan se et godt vedligeholdelsesplan-eksempel for ejerforeninger i denne PDF her eller her.

Hvis du gerne vil se et eksempel på en vedligeholdelsesplan for et privat hus kan du tjekke denne.

Få 3 tilbud på vedligeholdelsesplan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top