Montering af vinduer – hvad koster det at få monteret vinduer?

Montering af vinduer - hvad koster det at få monteret vinduer?

– Se priser, tips til muligheder og hvordan du får det bedste tilbud

Få 3 gratis tilbud på nye vinduer

Vinduerne skal udskiftes engang imellem – der er desværre ingen vej udenom. Hvis vinduerne er gamle, kan de også være utætte, og du kan dermed spare på varmeregningen ved at skifte vinduerne ud. Det kan også være, at du har bygget nyt og dermed skal have monteret vinduer.

At vælge vinduer er et vigtigt valg, eftersom de spiller en stor rolle i husets æstetiske udtryk. Det er dyrt at få monteret vinduer, men det er vigtigt, at det bliver gjort ordentligt, så du undgår kuldebroer, og at vinduerne ikke slutter tæt. 

Læs med her for at blive klogere på priser, hvilke vinduer du skal vælge, og om du kan montere dem selv.

Hvad koster det at få monteret vinduer?

Prisen for montering af vinduer varierer en hel del, da det kommer an på følgende faktorer:

Pris på vinduer inkl. montering = 2.500-8.500 kr. pr. stk.

Prisintervallet spænder så bredt af den årsag, at det kommer an på, hvilket slags vindue du vælger. Er det et energivindue? Et energivindue i træ og aluminium koster mere end, hvis du for eksempel får forsatsvinduer med energiglas monteret på allerede eksisterende vinduer. Et energivindue i træ er lidt billigere end dem i træ og aluminium. 

På den måde er der mange faktorer, der spiller ind på prisen, og det nemmeste vil være at få flere tilbud og beskrive din konkrete opgave for en håndværker, så du kan få et eksakt pristilbud.

Hvor prisen kan være omkring 2.500 kr. for at få udskiftet ét vindue i Jylland (pris på vindue ekskl.), kan det koste op til 1.000 kr. ekstra på Sjælland. Dermed spiller det også ind på prisen, hvor du bor.

Få 3 gratis tilbud på nye vinduer
Trustpilot
4.5/5
Få 3 gratis tilbud på
montering af vinduer

100% uforpligtende!

Sådan får du en god pris på montering af vinduer

Da prisen varierer så meget, er det en rigtig god idé at få flere tilbud, som du kan sammenligne mellem. Derudover vil det være en stor hjælp at få råd og sparring, når du skal investere i nye vinduer. 

Du kan eksempelvis få hjælp til:

Der kan være mange spørgsmål, hvor det er godt at få en håndværker med på råd. Derudover tilbyder nogle håndværkere mængderabat, hvilket du kan undersøge i samme ombæring, om det faktisk kan betale sig. 

En meget nem måde at få flere tilbud på er ved at få 3 gratis tilbud fra 3byggetilbud.dk. Her slipper du for at researche på nettet. Du kontakter 3byggetilbud med din opgave, og de vil ringe dig op med 3 gratis tilbud, som du kan vælge mellem. Husk, at det ikke altid er en god idé at vælge den billigste løsning. 

Når du kontakter 3byggetilbud, skal du udfylde en formular med din opgave. Det er vigtigt, at du prøver at beskrive din opgave så godt som muligt, så de ved præcis, hvad din opgave indebærer.

Du kan for eksempel inkludere dette:

Derudover kan du selv tilføje andre detaljer, du finder vigtige.

Når du har sendt formularen, bliver du som sagt ringet op med 3 gratis tilbud, som du kan vælge mellem. 3byggetilbud bruger udelukkende nogle af de bedste håndværkere i Danmark, da de bliver vurderet ud fra tidligere kunder, hvorfor du er sikret et rigtig godt resultat og trygt kan stole på, at håndværkeren får gjort et godt stykke arbejde.

Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?

Gratis landsdækkende service

Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service

4,5 på Trustpilot

Baseret på 1.791 anmeldelser

Entreprisegaranti

Dækker fejl og mangler op til 35.000,-

Mere info om konceptet

Forstå konceptet på 1 min.

Hvornår bør man udskifte sine vinduer?

Vinduerne skal gerne skiftes, hvis det er termoruder, der er mere end 15 år gamle, eller hvis vinduerne er hårdt angrebet af råd eller svamp. Man kan spare en hel del på sigt ved at skifte almindelige termoruder til energiruder. 

Derudover er det en god idé at udskifte vinduer med 1 lag glas, da de kan blive energiforbedret, og du kan spare på varmeregningen. På den måde vil de også kunne holde i længere tid. 1 lag glas giver ofte fugt eller kondens, som kan skabe et dårligt indeklima og i værste fald skimmelsvamp

Generelt set skifter man ikke til termoruder i dag i opvarmede huse, som man gjorde førhen. I stedet vil man bruge lavenergi-, energi- eller forsatsruder. Tror du, du skal have skiftet vinduer? 

Du kan tjekke med denne guide, om noget af dette er tilfældet:

Hvilke typer af vinduer og glas findes der?

Der findes flere forskellige slags vinduer. De mest typiske er dog:

1) Termoruder
2) Energiruder
3) Forsatsruder

Du kan læse om de tre nedenfor.

Termoruder

Termoruder bruges til store rudeflader. Det kan udføres i almindeligt glas og består af 2 eller 3 lag glas med et lufttæt mellemrum. Du kan få dem både med ramme i træ, træ/alu og PVC.

Termoruder er ikke særligt energivenlige, hvorfor de primært i dag kun benyttes til bygninger, som ikke er eller skal opvarmes. Man må ikke montere termoruder i et nybygget hus eller ved en udskiftning af hele vinduet ifølge energiregler. 

Hvis kun glasset skal skiftes, hvis for eksempel ruden er blevet smadret, kan man godt sætte en termorude i igen, men det anbefales i stedet at skifte til en energirude.

Termoruder koster omkring 1.300 kr. pr. vindue, alt efter hvilken slags du ønsker. De bruges dog mest i garager eller fritidshuse. Prisen er inkl. montering.

Energiruder

Energiruder består af 2 eller 3 lags ruder. I forhold til termoruden har ét eller to af glaslagene det, der kaldes en lavmissionsbelægning. Den belægning er det, der betegnes som energiglas. Du kan vælge at få dine energiruder fyldt med argon i mellemrummet i ruderne, hvilket blot øger isoleringen.

Energivinduer egner sig også bedst til større vinduer og ikke små-sprossede vinduer, da der skal en vis størrelse til, før at energiruderne er effektive. Der er mange gode kvaliteter ved energiruder, såsom at de er isolerende om vinteren og afskærmende om sommeren.

Energiruder i træ/alu koster omkring 8.000 kr. pr. vindue, hvor energiruder i træ koster omkring 6.500 kr. pr. vindue. Priserne er inkl. montering.

Forsatsruder

Forsatsruder bruges til at energiforbedre vinduer med et enkelt lag glas. De kan også bruges sammen med en energirude. Forsatsruder er derudover også gode at bruge på små-sprossede vinduer. 

En simpel regel gælder, at mindre ruder har større fordel ved forsatsløsninger. Større ruder har større fordel ved energiruder. 

Inden du køber forsatsvinduer, kan du spørge en fagmand til råds om, hvilket slags du skal have, alt efter hvilken U-værdi dit eksisterende vindue har.

Forsatsvinduer kan monteres enten til vinduets karm eller på vinduet. Vær opmærksom på at de kan være svære at åbne.

Forsatsvinduer, der monteres på eksisterende vinduer, kan koste omkring 2.500 - 3.000 kr. pr vindue. Prisen er inkl. montering.

Få 3 gratis tilbud på isætning af vinduer

Montering af vinduer – Kan man gøre det selv?

I udgangspunktet nej, så anbefales det ikke. Medmindre du selv er håndværker, kan få en til at hjælpe dig eller er vant til gør-det-selv projekter på huset, anbefales det, at du får en tømrer til at hjælpe dig. Det er vigtigt, at vinduet sættes 100 % korrekt i og er tæt nok, hvilket kan være meget svært, hvis man ikke har prøvet det før.

Sådan kan du selv montere dine vinduer

Hvis du beslutter dig for at kaste dig ud i gør-det-selv-projektet, så er her en kort guide til, hvordan du selv kan montere vinduer:

1) Afmonter de gamle vinduer. Du skal fjerne fuge og skruer udefra, som holder vinduet på plads for at kunne fjerne det.

2) Rengør den indvendige side af muren for gammel fuge og puds

3) Vindueskarmen sættes i murhullet 3-5 cm. fra forkanten af muren, hvor du så fæstner vinduet. Du kan bruge kiler eller luftpuder til at justere vinduet

4) Med et vaterpas kan du tjekke, at karmen er lige, før du monterer vinduet med karmskruer

5) Du skal isolere, før du fuger. Det kan være med mineraluld på alle fire sider udvendigt. Den udvendige fuge skal være diffusionsåben, altså den skal tillade damp og fugt at passere. Det samme skal den indvendige, ellers skal den slutte helt tæt. Den skal passe til den udvendige, og det er vigtigt, at fugen sættes mod et bagstop. Fugen må ikke være tykkere end ca. halvdelen af mellemrummets bredde.

Det kan være en god idé at følge en video på youtube. Dog skal du være opmærksom på, at alle vinduer og dermed monteringen vil være individuel. Dette vil dog hjælpe dig til at se, hvordan det skal gøres.

Hvad synes du om vores guide?

Klik på antal stjerner for at bedømme den

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser endnu! Vær den første til at give feedback

Scroll to Top