Komposit terrasse
- Sidst opdateret d.
- Af Michael
- | Artiklen kan indeholde reklamer
Drømmer du om sene sommeraftener på terrassen? Om at grille med familien eller måske sætte en sandkasse op til børnene på terrassen?
Der er mange gode fordele ved en terrasse, og i dag findes terrasser i alle mulige forskellige slags og størrelser. En nyere en af slagsen er træterrassen. Denne er super flot og kan laves i alverdens forskellige slags træ.
Træterrasser kan være svære at vedligeholde, og de kan også koste en hel del. Måske skal du så overveje en terrasse af komposittræ. Det er både billigere og nemmere at vedligeholde. Læs med her for at blive klogere på komposit terrasser.
Indholdsfortegnelse
ToggleHvad koster en komposit terrasse?
Komposittræ er det nye sort, men hvorfor er det egentlig lige det? Komposittræ er en slags træ, der indeholder 60 % træ, 30 % plastik og 10 % bindemiddel.
Da træet indeholder plastik, kan det nemmere holde til regn og for eksempel løvfald. Det betyder, at træet ikke kræver lige så meget vedligeholdelse, som mange andre træterrasser gør.
Det er ofte grunden til, at folk vælger træterrassen fra. Med en terrasse af komposittræ bliver det dog nemmere, og det holder gerne i omkring 25 år. Det er dog vigtigt at nævne, at komposittræ stadig skal rengøres, så man kan ikke lade det fuldstændig være. Dog slipper du for at skulle oliebehandle eller maler det senere for at bevare et flot udseende på materialet.
Komposittræ behøver ikke være dyrt. Dog er det vigtigt, at du tjekker kvaliteten, inden du køber træet, da det kan variere meget i kvalitet. Brædderne skal gerne koste ca. 200-300 kr. pr. m2. De findes også helt ned til 60 kr., men da er det vigtigt, at du er opmærksom på kvaliteten. Du kan læse en guide længere ned til køb af træbrædderne.
Men hvad koster en komposit terrasse så?
Hvis du gør det selv
Er du en handyman? Eller måske kan du godt lide at kaste dig ud i nye projekter? Så kan du forsøge at lave terrassen selv.
Du skal dog stadig forberede dig på, at det kommer til at koste, da du skal erhverve dig alle materialer selv. Du skal for eksempel købe betonstolper, stålskruer og naturligvis træbrædderne. Derudover skal du også bruge slutbrædder til at få en flot finish. Hvis du bygger ovenpå en stenterrasse, er dette ikke tilfældet.
Alt i alt vil du kunne bygge en komposit terrasse selv for ca. 300-400 kr. pr. m2. Vær opmærksom på at komposittræ giver sig. Et bræt på 3 meter kan give sig op til 1 cm.
Få professionel hjælp
Hvis du gerne vil have professionel hjælp til terrassen, er det en tømrer, du skal kontakte. Det er naturligvis dyrere end at gøre det selv, men hvis du ikke er en praktiker, har tiden eller teknisk snilde, kan du sagtens få hjælp til det.
Dette koster ca. 1.200 kr. pr. m2.
Her er du sikret et flot resultat. Når du søger om professionel hjælp, er det en god idé at indhente forskellige tilbud, da prisen kan variere meget.
Du kan indhente 3 gratis byggetilbud fra dygtige håndværkere i dit lokalområde ved at klikke her. Eller læse mere om, hvorfor vi anbefaler 3byggetilbud.dk herunder.
Hvorfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk?
Gratis landsdækkende service
Gratis, nemt, hurtigt og 100 % uforpligtende service
4,5 på Trustpilot
Baseret på 1.791 anmeldelser
Entreprisegaranti
Dækker fejl og mangler op til 35.000,-
Mere info om konceptet
Forstå konceptet på 1 min.
Hvad er prisforskellen på en træterrasse og komposit terrasse?
Forskellen kan variere meget, da det kommer an på, hvor stor din terrasse skal være, og hvilken træstort du gerne vil bruge. Træ, der holder længe, koster typisk også mere.
- Trykimprægneret træ er ofte det billigste, man kan få. Det kan koste 150-250 kr. pr. m2. Udseendet på trykimprægneret træ er ikke så pænt, derfor er det også billigere.
- De mere eksotiske træsorter eller eg er dyrere. Eg er for eksempel utroligt holdbar klassiker, hvorfor prisen er derefter. Det koster helt op til omkring 500-600 kr. pr. m2 for eg. Det kan dog også holde mellem 25-50 år, alt efter om det har kontakt med jorden.
- En af de dyreste træsorter er teak. Det er meget eftertragtet og utrolig smukt. Det koster fra 800 kr. pr. m2.
Komposit kan fås for ca. 300-400 kr. pr. m2. Det er dermed ikke den billigste udgave, men holdbarheden taget i betragtning kan det være en god investering.
Den er i den billige ende af skalaen, når der tales om træsorter, der er langtidsholdbare. Som sagt kan kompositbrædder også fås billigere, men vær opmærksom på kvaliteten.
Valg af komposit terrassebrædder
Komposit har den fordel, at det ikke skal behandles, og at det oftest er lavet af genbrugsbrædder, hvilket betyder, at det er et klimavenligt valg. Derudover er det giftfrit, hvilket er godt for både klima og dig.
Dog kan der nemt komme ridser i overfladen, og man skal være opmærksom på, at brandfaren kan være større end ved andet træ.
Hvilke slags brædder skal du så vælge? De forskellige varianter vil også variere i pris. Her kommer en liste over forskellige brædder.
Massive brædder
Når du køber de massive brædder, er det vigtigt, at du tjekker, om de er testet til at kunne klare frost. Disse brædder skrues fast uden brug af specielle beslag, hvilket gør dem lidt nemmere.
Overfladen kan være med eller uden rille. De er oftest 28 x 195 mm. Brædderne kan også laves af primært genbrugsmaterialer.
Hul kerne, rillet overflade
Disse kommer med brede eller smalle riller i overfladen. Disse skal skrues fast med specielle beslag. 25 x 150 eller 25 x 200 er ofte dimensionerne på denne slags kompositbrædder. De hule kompositbrædder vejer mindre.
Forskellene er altså ikke store, men der er små variationer, som kan betyde noget, når de skal monteres. Kompositbrædder kan fås i alt fra 2,2 til 6 meter i længden.
Som sagt kan prisen afhænge en hel del af forskellige faktorer. Det kan derfor være godt at få et overblik over forskellige priser.
Du kan se forskellige priser på komposit terrassebrædder hos følgende byggecentre:
10-4-dk og byghjemme.
Sådan monteres en terrasse i komposit
Kompositbrædder skæres til på samme måde som almindelige træbrædder. Det kræver ikke specialværktøj og du kan derfor skære og bore med det værktøj, du normalt bruger.
Det kan være forskelligt, hvordan man monterer en terrasse, alt efter hvor den skal sættes op, og om det er på en allerede eksisterende terrasse.
Man starter med at lave et stel af træ, hvor brædderne skal være på. Derudover skal du grave ud til terrassen og lave jorden plan. Det kan være rart at se det hele visuelt, hvormed du kan se denne video af processen.